Ez már nem véletlen: ismét megverte a Vidi a PAOK-ot az Európa-ligában!

Második hazai mérkőzését játszotta az Európa-liga csoportkörében a MOL Vidi, az ellenfél a két hete idegenben legyőzött görög PAOK volt. Ahogy az idegenbeli meccsen, ezúttal is nagyon figyelt a védekezésre a Vidi, az első félidőben nem is láttunk gólhelyzetet. Szünet után parádés gólt szerzett Milanov, a magyar bajnok pedig nagyszerű védekezést bemutatva másodszor is győzött a PAOK ellen, amivel továbbjutásra áll a csoportban!
2018.11.08. 20:58 |

Ahogy arra számítani lehetett, a PAOK román vezetőedzője ezúttal nem a kispadra nevezte alapembereit, így ellentétben a két csapat előző mérkőzésével a gólzsák szerb Prijovics is a kezdőbe került a görög listavezetőnél.  Magyarán erősebb PAOK futott ki a Vidi ellen a Groupama Arénában, mint Szalonikiben, de erre számított is Marko Nikolics, a Vidi mestere, és hangsúlyozta, felkészültek a görögökből. Ennek megfelelően a szervezett védekezés, a területek lezárása volt ismét a fehérvári csapat legfontosabb célja, készen várták Juhászék, hogy nekik essen az erős rivális. A Vidi összeállításában nem volt változás a két héttel ezelőttihez képest, vagyis a Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Hadzic – Nego, Milanov (Nikolov), Huszti (Kovács I.), Pátkai – Scsepovics (Hodzic) tizenegy vette fel a harcot.

Az első percekben az egy órán át hangoló PAOK-tábor hangja töltötte be az arénát, miközben kedvenceik folyamatosan nyomást gyakoroltak a Vidire. A lesekre viszont nem figyeltek, többször is bent ragadtak a védelem mögött a támadók. Az első negyed órában alig volt a labda a mieinknél, de teljesen meddő volt a PAOK fölénye, kapura se lőttek a vendégek. A 16. percben Crespo csúsztatott fölé egy szögletet, ez volt az első kapu felé tartó próbálkozás. Az első Vidi-lehetőség egy röviden hazafejelt labdából jött, Scsepovics elől azonban tisztázott Paszhalakisz kapus.
Semmit nem siettetett a Nikolics-csapat, kirúgások és bedobások is hosszú másodpercekig eltartottak, a görögök ezt kissé nehezen viselték. Leo Jaba Fiolának könyökölt oda egy sárgáért cserébe. Fél óra után kicsit kijött a szorításból a Vidi, szögletet is lőhetett, de veszély nem volt benne. A 35. percben ellenben klasszikus kontra lehetett volna, ha Huszti nem hosszan indítja Scsepovicsot. Az eseménytelen első félidő végén a hosszabbításban Milanov révén lövéssel zárt egy ellentámadást a Vidi, fölé ment, de messze ez volt a legveszélyesebb hazai lehetőség. A PAOK talán motiváltabb volt, mint a hazai meccsén, de nem találta a fogást a tökéletesen védekező fehérváriakon.

Van-e fantázia a Vidi-retesz ellen a görögökben – ez volt a második félidő kérdése. Legalábbis ezt hittük, aztán olyan történt, aminek elképzeléséhez tényleg fantázia kellett a vendégek részéről: gólt kaptak! Nagyszerűen kezdett szünet után a Vidi, és az 50. percben az előretörő Vinícius mesteri bal oldali löbbölése után Milanov bevetődve szépségdíjas gólt fejelt a kapu jobb oldalába! Négy perccel később a gólszerző lábbal is próbálkozott, mellé lőtt. A bolgár játékos pár perccel később elhagyta a pályát, Nikolov jött helyette. A vendégek mestere is változtatott, kettőt is, de a játék képe nem változott, képtelen volt a Vidi-védelem mögé kerülni a PAOK.

A 73. percben Stopirát a levegőben tarolta le Leo Matos, hosszan ápolták mindkettőjüket. A 79. percben gyors kontra végén Nikolov lőtt, Paszhalakisz védett. Fokozta a nyomást a PAOK, a 84. percben veszélyes adogatás végén vágták ki a labdát a fehérváriak, aztán Akpom lőtt fölé egy ígéretes helyről járó szabadrúgást. Elképesztően rossz beadásokkal rontotta el lehetőségeit a görög csapat, véletlenszerűen került csak helyzetbe. A hosszabbítás első percében Wernbloom lőtt mellé egy ilyen után. A 93. perc végén Leo Matos ollózott látványosan, de mellé, aztán megtette ugyanezt az amúgy láthatatlan Prijovics is. Ennyi tellett a görögöktől - a Vidi elképesztő védőmunkát bemutatva nyert, és két fordulóval a csoportkör vége előtt továbbjutást érő helyen áll!

Vidi FC - PAOK FC 1-0 (0-0)
Gl: Milanov.

Sport

 1. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 2. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.
 3. Lukács Levente kategóriájában megnyerte az amerikai nemzeti bajnokságot

  Pár héttel a New Orleans-i kategória győzelme után az USA egyes államait képviselő legjobb triatlonosok részvételével zajló rangos nemzetközi mezőnyben, Miami-ban is élen végzett Lukács Levente, az Alba Triatlon SE sportolója.

  2018.11.14.
 4. Tizenhárom gólos meccsen szerzett pontot az éllovas ellen a Fehérvár AV 19

  Pedig a győzelem is elérhető közelségbe került... A papírforma persze nem ezt ígérte, főleg úgy, hogy a Volántól tíz játékos is szerepelt a válogatottban a nemzetközi szünetben. Az EBEL listavezetőjét nem engedte ellépni a Volán, három gólos hátrányból is képesek voltak felállni a hazaiak, akik végül a túlórában alul maradtak és egy pontot szereztek az éllovas ellen.

  2018.11.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak