Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.
2019.12.07. 11:10 |

A Városgondnokság még októberben kezdte meg a kihelyezését a biciklitárolóknak és ha az időjárás engedi február végéig kikerülnek a közterületekre a többségében horganyzott, vagy porfestett korlátok.

A Zichy ligetben Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Bozai István városgondnok közösen tájékoztatott a programról.

A Giro adta csodálatos lehetőséget arra is szeretnénk felhasználni, hogy erősítsük a kerékpáros kultúrát a városban – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. "A szemléletformáláson kívül azonban nagy szükség van a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére is. Látható, hogy a városban egyre több kerékpárút épül és néhány év alatt egy szép, használható hálózat alakul ki. Szükség van azonban arra is, hogy a kerékpárokat biztonságosan el is lehessen helyezni." Korábban a kerékpáros szervezetek kezdeményezték, hogy az ezer parkoló építési program mellett legyen egy ezer kerékpártámasz kihelyezésére vonatkozó program is. Örömmel jelenthetjük, hogy a Városgondnokság elkezdte a kerékpártámaszok kihelyezését és tél végére 438 darab támasz kerül ki a város különböző pontjaira. A forrás rendelkezésre áll a munkához és remélhetőleg az időjárás lehetővé teszi, hogy tél végére, tavasz elejére az összes kikerülhessen, mikor majd újra elkezdődik a kerékpáros szezon. A város polgármestere elmondta, hogy a program folytatódik tavasszal is a következő ötszáz támasz kihelyezésével. Kérte a fehérváriakat, mondják el, hogy a most kihelyezésre kerülő kerékpártámaszokon kívül hova szeretnének még biciklitárolókat és mint mondta Facebook oldalán is várja a javaslatokat, helyszíneket.

A programot az önkormányzat folytatni szeretné 2020-ban is.

A Belvárosban összesen 66, a vasútállomás környékén 40, az uszoda elé 16, a Túrózsáki szabadidőpark mellé 30 kerékpártámasz kerül, a többit pedig közintézmények, iskolák közelében, illetve forgalmas kereskedelmi egységek és buszvárók mellé telepítik – mondta Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere. „A program  második része lehetőséget biztosít arra, hogy igény szerint akár az intézmények udvarára is tudunk majd tervezni új támaszokat. Jó azt látni, hogy volt igény a külsőbb városrészekben arra, hogy buszmegállók közelébe is telepítsünk tárolókat, hiszen már sokan közelítik meg a tömegközlekedési csomópontokat kerékpárral”- mondta.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a kerékpártámaszokat a Városgondnokság gyártotta le a saját műhelyeiben a kerékpáros szervezetek által kért szabvány szerint és helyezi ki a közterületekre.

Városfejlesztés

 1. Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése

  "Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az állami beruházás keretében, központi forrásból megvalósuló beruházás során az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

  2020.03.25.
 2. Ültetik már az erdőt a Palotavárosi tavak mögött

  Március elején a területrendezéssel és a földmunkákkal kezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is elkezdődött a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd.

  2020.03.25.
 3. Elkezdődött a Vásártéri úti felüljáró felújítása - félpályás lezárás a Balatoni úton

  Hétfőn kezdődik a Vásártéri úti felüljáró statikai megerősítése, a munkavégzés miatt félpályás útlezárás lesz a Balatoni úton, a Vásártéri utca csomópontban.

  2020.03.16.
 4. Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

  Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

  2020.03.12.
 1. Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

  A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

  2020.02.29.
 2. Több mint 1.1 milliárd forintot kapott a város az új maroshegyi bölcsőde építésére

  A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2020.02.28.
 3. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A közbeszerzési felhívás a tervezésre vonatkozik!

  2020.02.17.
 4. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin