Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.
2019.12.07. 11:10 |

A Városgondnokság még októberben kezdte meg a kihelyezését a biciklitárolóknak és ha az időjárás engedi február végéig kikerülnek a közterületekre a többségében horganyzott, vagy porfestett korlátok.

A Zichy ligetben Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Bozai István városgondnok közösen tájékoztatott a programról.

A Giro adta csodálatos lehetőséget arra is szeretnénk felhasználni, hogy erősítsük a kerékpáros kultúrát a városban – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. "A szemléletformáláson kívül azonban nagy szükség van a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére is. Látható, hogy a városban egyre több kerékpárút épül és néhány év alatt egy szép, használható hálózat alakul ki. Szükség van azonban arra is, hogy a kerékpárokat biztonságosan el is lehessen helyezni." Korábban a kerékpáros szervezetek kezdeményezték, hogy az ezer parkoló építési program mellett legyen egy ezer kerékpártámasz kihelyezésére vonatkozó program is. Örömmel jelenthetjük, hogy a Városgondnokság elkezdte a kerékpártámaszok kihelyezését és tél végére 438 darab támasz kerül ki a város különböző pontjaira. A forrás rendelkezésre áll a munkához és remélhetőleg az időjárás lehetővé teszi, hogy tél végére, tavasz elejére az összes kikerülhessen, mikor majd újra elkezdődik a kerékpáros szezon. A város polgármestere elmondta, hogy a program folytatódik tavasszal is a következő ötszáz támasz kihelyezésével. Kérte a fehérváriakat, mondják el, hogy a most kihelyezésre kerülő kerékpártámaszokon kívül hova szeretnének még biciklitárolókat és mint mondta Facebook oldalán is várja a javaslatokat, helyszíneket.

A programot az önkormányzat folytatni szeretné 2020-ban is.

A Belvárosban összesen 66, a vasútállomás környékén 40, az uszoda elé 16, a Túrózsáki szabadidőpark mellé 30 kerékpártámasz kerül, a többit pedig közintézmények, iskolák közelében, illetve forgalmas kereskedelmi egységek és buszvárók mellé telepítik – mondta Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere. „A program  második része lehetőséget biztosít arra, hogy igény szerint akár az intézmények udvarára is tudunk majd tervezni új támaszokat. Jó azt látni, hogy volt igény a külsőbb városrészekben arra, hogy buszmegállók közelébe is telepítsünk tárolókat, hiszen már sokan közelítik meg a tömegközlekedési csomópontokat kerékpárral”- mondta.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a kerékpártámaszokat a Városgondnokság gyártotta le a saját műhelyeiben a kerékpáros szervezetek által kért szabvány szerint és helyezi ki a közterületekre.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 2. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 3. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.
 4. Ligetes park lesz sok fával a Kodolányi utca és a Gellért sor között

  Ezekben a napokban is ülteti a nagy törzsméretű fákat Székesfehérváron a Városgondnokság. Múlt héten telepítették a Beszédes József térre a fákat, a héten pedig a Kodolányi utca és a Szent Gellért utca közötti parkba ültetnek mintegy nyolcvan fát, melyeknek a 25 centit is meghaladja a törzsmérete. 

  2019.11.26.
 1. Megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás a Farkasvermi úton

  A kivitelező hétvégi és hétköznapi intenzív munkavégzésének köszönhetően vasárnap reggeltől feloldották a forgalomkorlátozást a Farkasvermi úton. A Városgondnokság tájékoztatása szerint az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban visszaállt a kétirányú forgalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. 

  2019.11.25.
 2. Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

  Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 

  2019.11.20.
 3. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 4. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek