Út, járda és kerékpárút építés kezdődik a Sóstón

1.25 milliárd forint állami támogatásból újul meg a Csíkvári út és a Hosszúsétatér a közművekkel együtt, háromszáz parkoló épül a temetők mellett és a Csíkvári út Homoksor közötti területen továbbá egy nagyon szép sétány is lesz a Csíkvári úton. Járdák épülnek mindkét utcában és az elektromos légvezetéket földkábellel váltják ki. A munkát április elején kezdi a fehérvári kivitelező.
2018.03.30. 13:02 |

A nyílt közbeszerzési eljárás során győztes fehérvári kivitelező cégnek háromszáz nap áll rendelkezésére a munka elvégzésére, amelynek keretében csaknem 300 parkoló épül, megújul a Csíkvári út és a Hosszúsétatér, szilárd burkolatot kap a Csőszház utca és több száz méternyi sétány és járda épül. A fejlesztés teljes egészében állami forrásból, a Sóstó Természetvédelmi Terület Rehabilitációs Programjából valósul meg.

Ez is egy olyan komplex a városrész egészét érintő fejlesztés, mint ami a Csónakázó-tó környékén is történt és történik – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A teljes kivitelezés kormányzati forrásból valósul meg: a Csíkvári út és a Hosszúsétatér teljes rendbetétele mellett egy szép sétány is épül, továbbá mintegy háromszáz parkolót alakítanak ki, ami az ittélőknek jelent majd könnyebbséget. A város polgármestere türelmet és megértést kért a kivitelezés ideje alatt. Néhány napon belül átadják a kivitelezőnek a munkaterületet: az építkezést a becsült érték alatt egy fehérvári vállalkozás, az Útéppark nyerte el közbeszerzésen.

A Csíkvári út teljes átépítésénél a meglévő útpálya szélesítése, a kétoldali irányhelyes kerékpársáv kialakítása, valamint a Homoksorig egy plusz forgalmi sáv kialakítása történik meg, és az egyik oldalon végig térkő burkolatú járdát építenek ki. Az út teljes hosszában zárt rendszerű csapadékcsatornát kap, valamint a közvilágítási hálózat megújítására is sor kerül. Az út szélén található középfeszültségű légkábel, valamint az optikai kábelek is a föld alatt futnak majd a beruházás eredményeként.

Székesfehérvár Önkormányzata két évvel ezelőtt indította útjára az összességében 3,8 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló Sóstó Természetvédelmi Terület és Csónakázó-tó rehabilitációs programot. A projekt magában foglalja a természetvédelmi terület környezetében lévő utak, járdák, parkolók, sétányok felújítását is.

A kivitelezőnek háromszáz napja lesz, hogy elvégezze a munkát, amivel jövő év elejére lesznek készen. A Csíkvári úti körforgalom új kopóréteget kap és kialakítanak a Csíkvári út végén egy plusz sávot is. Az út mellett új járdákat építenek és új csapadékcsatornát is lesz. A református temető mellett és az evangélikus temető mellett is parkolókat alakítanak ki – mondta Mészáros Attila alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője, majd kiemelte, hogy a Csíkvári úton a két temető között megvalósul egy új gyalogos átkelőhely is.

Az Aszalvölgyi-árok sétány és Hosszúsétatér északi felén is burkolatfelújításra kerül sor: az Aszalvölgyi-árok Széchenyi út és Hosszúsétatér közötti fedett szakaszán elsősorban a gyalogosok számára térköves burkolatot alakítanak ki, valamint egy közvilágítási oszlop is kiépítésre kerül a sétány megvilágítása érdekében. A Hosszúsétatér északi ágának burkolatfelújítása, valamint a szegélyek cseréje és a csapadékvíz elvezetésének javítása is megtörténik. A dr. Serényi Antal utcában a Csíkvári úttól a Homoksorig az egyik oldalon végig járdát építenek, valamint a csapadékvíz elevezését zárt csapadékcsatornával oldják meg. Mart aszfalttal burkolják a Csőszház utcát 210 méter hosszban.

Városfejlesztés

 1. Három új parkoló is elkészült a Palotavárosban

  Három új parkoló is elkészült a napokban a Palotavárosban, melyeknek szerdán délelőtt tartották a műszaki átadását. A Hübner András utca - Kodolányi János utca kereszteződése mellett, a Rác utca végénél és a Kelemen Béla utca 7-es szám előtti parkoló is jó minőségben, térköves burkolattal készült el.

  2018.04.18.
 2. Elkészült az Adonyi utca zsák utca szakaszának felújítása

  Az Adonyi utca zsákutca szakaszán több mint 800 négyzetméternyi aszfaltos útburkolatot, 300 négyzetméteren térköves járdát és 600 folyóméter szegélyt építettek. A felújítás műszaki átadása csütörtökön reggel megtörtént. A környéken, a nyár elején indul a szomszédos Szabadkai utca felújítása is.

  2018.04.12.
 3. A Budai úttól a körforgalomig teljes szélességében felújítják a Seregélyesi utat

  Június közepén, az iskolai nyári szünet első hetében kezdődik a Seregélyesi út Székesfehérvári szakaszának teljes felújítása a Budai – Kadocsa kereszteződéstől egészen a Seregélyesi úti körforgalomig. A másfél kilométer hosszú szakaszon a víznyelőket és a buszmegállókat is felújítják és cserélik a kopott közlekedési táblákat is. 

  2018.04.05.
 4. Maketten a tervek - ilyen lesz az új középiskolai kampusz

  Az engedélyezési tervek alapján elkészült a makettje a középiskolai kampusznak, amit szerdán reggel mutatott be a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. A maketten a tervezett projekt összes eleme szerepel és mindenki által jól látható, hogy milyen is lesz az új székesfehérvári középiskolai kampusz. A cikkben VIDEÓN is megnézheti!

  2018.04.04.
 1. Út, járda és kerékpárút építés kezdődik a Sóstón

  1.25 milliárd forint állami támogatásból újul meg a Csíkvári út és a Hosszúsétatér a közművekkel együtt, háromszáz parkoló épül a temetők mellett és a Csíkvári út Homoksor közötti területen továbbá egy nagyon szép sétány is lesz a Csíkvári úton. Járdák épülnek mindkét utcában és az elektromos légvezetéket földkábellel váltják ki. A munkát április elején kezdi a fehérvári kivitelező.

  2018.03.30.
 2. Új, elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon

  Egy billenőplatós elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon a köztisztasági csoportnál, melyet mostantól az utcai szemetesek ürítéséhez használnak majd. A Városgondnokságon ez a hatodik elektromos jármű, melynek vásárlását a Nemzetgazdasági Minisztérium 1.5 millió forinttal támogatta.

  2018.03.29.
 3. Elkezdődött az aszfaltozás az Adonyi út zsákutca szakaszán

  Az utcában a járda és a szegélyezés elkészült már, hétfőn pedig az út aszfaltozása is elkezdődött. Az Adonyi utca zsákutca szakaszán több mint 800 négyzetméternyi aszfaltos útburkolatot, 300 négyzetméteren térköves járdát és 600 folyóméter szegélyt építenek. 

  2018.03.26.
 4. A héten befejeződik a Kaszap István utca felújítása

  Pénteken kezdődött és csütörtökig be is fejeződik a Kaszap István utca felújítása. A Saára Gyula Útfelújítási Program mintegy 10 millió forintos beruházása keretében megújul az utca burkolata, a munkálatok során felújítják a hibás szegélyeket és kicserélik a fedlapokat is. 

  2018.03.26.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek