Út, járda és kerékpárút építés kezdődik a Sóstón

1.25 milliárd forint állami támogatásból újul meg a Csíkvári út és a Hosszúsétatér a közművekkel együtt, háromszáz parkoló épül a temetők mellett és a Csíkvári út Homoksor közötti területen továbbá egy nagyon szép sétány is lesz a Csíkvári úton. Járdák épülnek mindkét utcában és az elektromos légvezetéket földkábellel váltják ki. A munkát április elején kezdi a fehérvári kivitelező.
2018.03.30. 13:02 |

A nyílt közbeszerzési eljárás során győztes fehérvári kivitelező cégnek háromszáz nap áll rendelkezésére a munka elvégzésére, amelynek keretében csaknem 300 parkoló épül, megújul a Csíkvári út és a Hosszúsétatér, szilárd burkolatot kap a Csőszház utca és több száz méternyi sétány és járda épül. A fejlesztés teljes egészében állami forrásból, a Sóstó Természetvédelmi Terület Rehabilitációs Programjából valósul meg.

Ez is egy olyan komplex a városrész egészét érintő fejlesztés, mint ami a Csónakázó-tó környékén is történt és történik – mondta Cser-Palkovics András polgármester. A teljes kivitelezés kormányzati forrásból valósul meg: a Csíkvári út és a Hosszúsétatér teljes rendbetétele mellett egy szép sétány is épül, továbbá mintegy háromszáz parkolót alakítanak ki, ami az ittélőknek jelent majd könnyebbséget. A város polgármestere türelmet és megértést kért a kivitelezés ideje alatt. Néhány napon belül átadják a kivitelezőnek a munkaterületet: az építkezést a becsült érték alatt egy fehérvári vállalkozás, az Útéppark nyerte el közbeszerzésen.

A Csíkvári út teljes átépítésénél a meglévő útpálya szélesítése, a kétoldali irányhelyes kerékpársáv kialakítása, valamint a Homoksorig egy plusz forgalmi sáv kialakítása történik meg, és az egyik oldalon végig térkő burkolatú járdát építenek ki. Az út teljes hosszában zárt rendszerű csapadékcsatornát kap, valamint a közvilágítási hálózat megújítására is sor kerül. Az út szélén található középfeszültségű légkábel, valamint az optikai kábelek is a föld alatt futnak majd a beruházás eredményeként.

Székesfehérvár Önkormányzata két évvel ezelőtt indította útjára az összességében 3,8 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló Sóstó Természetvédelmi Terület és Csónakázó-tó rehabilitációs programot. A projekt magában foglalja a természetvédelmi terület környezetében lévő utak, járdák, parkolók, sétányok felújítását is.

A kivitelezőnek háromszáz napja lesz, hogy elvégezze a munkát, amivel jövő év elejére lesznek készen. A Csíkvári úti körforgalom új kopóréteget kap és kialakítanak a Csíkvári út végén egy plusz sávot is. Az út mellett új járdákat építenek és új csapadékcsatornát is lesz. A református temető mellett és az evangélikus temető mellett is parkolókat alakítanak ki – mondta Mészáros Attila alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője, majd kiemelte, hogy a Csíkvári úton a két temető között megvalósul egy új gyalogos átkelőhely is.

Az Aszalvölgyi-árok sétány és Hosszúsétatér északi felén is burkolatfelújításra kerül sor: az Aszalvölgyi-árok Széchenyi út és Hosszúsétatér közötti fedett szakaszán elsősorban a gyalogosok számára térköves burkolatot alakítanak ki, valamint egy közvilágítási oszlop is kiépítésre kerül a sétány megvilágítása érdekében. A Hosszúsétatér északi ágának burkolatfelújítása, valamint a szegélyek cseréje és a csapadékvíz elvezetésének javítása is megtörténik. A dr. Serényi Antal utcában a Csíkvári úttól a Homoksorig az egyik oldalon végig járdát építenek, valamint a csapadékvíz elevezését zárt csapadékcsatornával oldják meg. Mart aszfalttal burkolják a Csőszház utcát 210 méter hosszban.

Városfejlesztés

 1. CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

  Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja jövő év tavaszától.

  2018.10.19.
 2. Még idén elkészül 17 új buszmegálló, 47-et pedig felújít a Városgondnokság

  A városban tizenhét helyen cserélte, illetve cseréli jelenleg is a Városgondnokság a buszmegállókat, amelyek nemcsak sokkal tartósabb kivitelűek lesznek, de városképbe illő kinézetet is kapnak. Ezzel együtt 47 buszmegálló teljes felújítása is megtörténik még az év végéig. A 17 új szerkezet kihelyezése még a héten befejeződik. A munkát a Városgondnokság karbantartó csoportja végzi Fehérváron.

  2018.10.18.
 3. Elkészült a Rozsnyói utca felújítása - kicserélték a vízvezeték rendszert is

  Elkészült a Rozsnyói utca teljes felújítása a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében. A munkálatok során kicserélték a vízvezetéket és a házi bekötéseket is az utcában és kiépült a csapadékcsatorna rendszer is. Az utca műszaki átadásán elhangzott, hogy jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi utcafelújítások.

  2018.10.17.
 4. Exkluzív stadionbejárás volt kedden a környéken lakóknak

  A környéken lakók az elsők között nézhették meg a Sóstói Stadion. Kedd este különleges bejárással köszönték meg a beruhással közvetlenül érintett utcákban lakóknak a türelmét. A mínusz egyedik szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes Stadiont, és a várható programokról is képet kaphattak a túra során.

  2018.10.16.
 1. Járdafelújítás a Szedreskerti lakónegyedben - térköves sétány épült

  Térköves sétány épült a Szedreskerti lakónegyed 1. szám és a bölcsőde között. Több mint 170 méter hosszúságban, minimum két méter szélességben, összesen 482 négyzetméteren újították fel az elöregedett aszfaltjárdát. A beruházás során új szegélyek és új pályaszerkezet is épült.

  2018.10.11.
 2. Elkészült az új járda a Rádió lakótelepen - novemberben telepítik a növényeket

  Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány a régi töredezett aszfaltjárda helyett. Összesen 171 méter hosszú, mintegy kettő méter széles sétányt a Maroshegyre jellemző sárga és fekete térkövekből rakták. 

  2018.10.11.
 3. Alba Aréna - másfél év alatt épülhet meg az új fehérvári multifunkciós csarnok

  A munkaterület átadásától számítva 18 hónap alatt felépülhet a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt. A nyertes ajánlattevő a Market Építő Zrt. lett, míg a nettó vállalkozói díj 25,75 milliárd forint.

  2018.10.09.
 4. Parkoló- és járdaépítés a Felsővárosban, az Óvoda utcában

  Elkezdődött az Óvoda utcában 27 új parkolóhely építése, melynek során kiépítik a csapadékcsatornát is. A munkálatok a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében zajlanak a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig, a befejezési határidő november 30. A fejlesztés tartalmazza az imaház és a temető előtti terület burkolását is. 

  2018.10.08.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek