Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.
2019.05.10. 12:50 |

A város történetének egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a megújult Sóstó szomszédságában - az itteni élővilágot és megújulást szolgálva - egy kisebb léptékű, de környezetvédelmi szempontból szintén nagy jelentőséggel bíró beruházás keretében megtörténik az Ózon Kft. volt telephelyének - amely már az önkormányzat tulajdonában van - bontása és a terület szükséges rehabilitációja.

Mintegy 31 millió forintból sor kerül a romos épületek lebontására és teljes tereprendezésre, szükség esetén kármentesítésre is.

Egy füvesített zóna jön létre, ami ideiglenes parkolóként is működhet bizonyos nagyobb rendezvények esetén, a terület későbbi sorsáról pedig lesz lehetőségünk dönteni, a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekthez kapcsolódó játszótérrel, fitnesz-játszótérrel a csodálatos adottságú területtel összefüggésben, hogy semmi ne zavarhassa a környező gyönyörű látványt.” - hangsúlyozta a pénteki helyszíni bejáráson Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, aki hozzátette: „a beruházás, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része, kormányzati forrásból valósul meg.”

Örülök, hogy két olyan területet is meg tudtunk menteni, önkormányzati vagyonba tudtuk helyezni. Az egykori vastelepet és ezt korábban nem tájba illő területet is közfunkcióval látjuk el.” - emelte ki Mészáros Attila, alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, aki a bontás idejére kérte a környéken lakók szíves türelmét.

Ennek a munkának a jelentősége nem a kivitelezés összetettsége vagy a volumene - építeni jobban szeretünk, mint bontani - hanem a tájkép, a környezet megtisztulása. Különösen fontos ez nekünk is, hiszen a telephelyünk a szomszédban van, az irodám ablaka például a területre néz. Hat hónapos határidő van a bontásra, az ingatlanon lévő garázs-, üzem-, és irodaépület eltakarításra kerül és tájba illő, kulturált környezet kerül kialakításra.” - tájékoztatott Halenár István, a közbeszerzési eljárás eredményeként nyertes ajánlattevő, az SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft. ügyvezetője.

A bejáráson arra hívták fel a Sóstó Természetvédelmi Területre látogatók figyelmét, hogy a keleti kapunál folyamatban van a vadmadárgondozó és közösségi ház építése, ezért kérik, hogy a Szárcsa közön megközelíthető, új parkolót használják a közlekedők.

Városfejlesztés

 1. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 2. Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

  Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

  2019.05.13.
 3. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 4. Elkészült a Murányi utcai lépcső felújítása az Öreghegyen

  Átadták a Murányi utca és a Máriavölgy közötti lépcsőt. A rossz állapotú, már balesetveszélyes helyen a szakemberek kijavították az alépítményt, illetve biztosították az útvonal akadálymentességét is.

  2019.05.10.
 1. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.
 2. Jövő év elején nyit az első fehérvári parkolóház

  Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

  2019.05.02.
 3. Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

  A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

  2019.04.29.
 4. Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

  Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.

  2019.04.25.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek