Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.
2019.05.10. 12:50 |

A város történetének egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a megújult Sóstó szomszédságában - az itteni élővilágot és megújulást szolgálva - egy kisebb léptékű, de környezetvédelmi szempontból szintén nagy jelentőséggel bíró beruházás keretében megtörténik az Ózon Kft. volt telephelyének - amely már az önkormányzat tulajdonában van - bontása és a terület szükséges rehabilitációja.

Mintegy 31 millió forintból sor kerül a romos épületek lebontására és teljes tereprendezésre, szükség esetén kármentesítésre is.

Egy füvesített zóna jön létre, ami ideiglenes parkolóként is működhet bizonyos nagyobb rendezvények esetén, a terület későbbi sorsáról pedig lesz lehetőségünk dönteni, a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekthez kapcsolódó játszótérrel, fitnesz-játszótérrel a csodálatos adottságú területtel összefüggésben, hogy semmi ne zavarhassa a környező gyönyörű látványt.” - hangsúlyozta a pénteki helyszíni bejáráson Dr. Cser-Palkovics András, polgármester, aki hozzátette: „a beruházás, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része, kormányzati forrásból valósul meg.”

Örülök, hogy két olyan területet is meg tudtunk menteni, önkormányzati vagyonba tudtuk helyezni. Az egykori vastelepet és ezt korábban nem tájba illő területet is közfunkcióval látjuk el.” - emelte ki Mészáros Attila, alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, aki a bontás idejére kérte a környéken lakók szíves türelmét.

Ennek a munkának a jelentősége nem a kivitelezés összetettsége vagy a volumene - építeni jobban szeretünk, mint bontani - hanem a tájkép, a környezet megtisztulása. Különösen fontos ez nekünk is, hiszen a telephelyünk a szomszédban van, az irodám ablaka például a területre néz. Hat hónapos határidő van a bontásra, az ingatlanon lévő garázs-, üzem-, és irodaépület eltakarításra kerül és tájba illő, kulturált környezet kerül kialakításra.” - tájékoztatott Halenár István, a közbeszerzési eljárás eredményeként nyertes ajánlattevő, az SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft. ügyvezetője.

A bejáráson arra hívták fel a Sóstó Természetvédelmi Területre látogatók figyelmét, hogy a keleti kapunál folyamatban van a vadmadárgondozó és közösségi ház építése, ezért kérik, hogy a Szárcsa közön megközelíthető, új parkolót használják a közlekedők.

Városfejlesztés

 1. Több mint 1.1 milliárd forintot kapott a város az új maroshegyi bölcsőde építésére

  A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2020.02.28.
 2. Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének

  Egy 10 pályás úszómedence is épülhet egy 150 főt befogadó lelátóval együtt a Csitáry G. Emil Uszoda bővítésének keretében, melyhez jelenleg a tervezőt keresik - derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A közbeszerzési felhívás a tervezésre vonatkozik!

  2020.02.17.
 3. A Kodály homlokzatfelújításának költségét is tartalmazza a költségvetés tervezete

  Február 14-én pénteken dönthetnek az önkormányzati képviselők a város idei büdzséjéről, mely a 67.4 milliárdos főösszegből az intézményekre 14,16 milliárd forintot tartalmaz. Bár az általános iskolák nem önkormányzati fenntartásúak Székesfehérvár mégis fontosnak tartja, ezen intézményeket is, így többek között a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium homlokzatfelújítását is tartalmazza a büdzsé tervezete. 

  2020.02.12.
 4. A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

  Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

  2020.02.07.
 1. Kezdődik a Szent István Király Múzeum Rendház épületének felújítása

  Hamarosan befejeződik a Szent István Király Múzeum Rendházépületéből a leletanyag és dokumentáció elköltöztetése. Ezt követően indulhat a teljes felújítás, amely az Árpád-ház program keretében valósul meg Székesfehérváron. A kormányzati támogatással létrejövő modern múzeumi tér elsőként a „Királyok és szentek - az Árpádok kora” című kiállításnak ad majd otthont 2022-ben.

  2020.02.03.
 2. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 3. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 4. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek