Új játszóvár, árnyas homokozó, krétatábla a védett platánok alatt a Családok ligetében

Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.
2019.08.13. 13:32 |

Hosszú évek óta gondot okozott a Bátky Zsigmond utcai játszótéren a platánok gyökérzete, amely tönkretette a térkövet és az ütéscsillapító felületeket. Az ott élők jelzésére Viza Attila önkormányzati képviselő a Városgondnokság szakembereivel közösen keresett megoldást. A cél az volt, hogy a 30-35 éves, egészséges platánfák továbbra is hűs árnyat adjanak. Ezért a teret áttervezték, az eszközöket felújították és új helyre telepítették.

„Az egyik legnagyobb és legsűrűbben lakott városrésze Székesfehérvárnak Palotaváros. Az itt élők számára is nagyon fontos a közösségi terek, zöldfelületek, sportolásra alkalmas helyek, játszóterek fejlesztése. A Családok ligetében az átépítés után egy nagyon szép környezet várja a családokat, a gyerekeket.” – mondta Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, kb. 10 millió forintos beruházás során az új játszóeszközök mellett padokat és asztalokat helyeztek ki a gyermekek számára, valamint bővült a játéktér is. A homokozó feletti árnyékolás lehetővé teszi, hogy minden időben lehessen használni. A polgármester hozzátette, a Széna téren és a Fáy lakótelepen is hamarosan megkezdődik a játszóterek fejlesztése. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: „A Palotavárosiak életében – reményeink szerint – fontos nap lesz a péntek. Reméljük, hogy eredményesen tudjuk a közgyűlésen lezárni azt a közbeszerzési eljárást, amely már a Palotavárosi tavaknál tervezett – játszótereket is magába foglaló – sportkomplexum megvalósítását jelenti. Emellett a városrészek játszótereinek, közösségi tereinek fejlesztése továbbra is folytatódik.” – tette hozzá.

Bár a beruházás kicsit hosszabb ideig tartott, de megérte a várakozást, hiszen nemcsak egy megújult játszótér várja a családokat, hanem úgy sikerült megvalósítani a beruházást, hogy megóvtuk az árnyat adó 30-35 éves fákat. Újdonság az a két krétatábla, amelyet kihelyeztünk, és nagy örömmel vették birtokba a gyerekek.” – hangsúlyozta Viza Attila. A terület önkormányzati képviselője hozzátette, a játszótérfejlesztések folytatódnak a városrészben.

Bozai István városgondnok tájékoztatása szerint, a Városgondnokság szakembereinek munkájával, saját beruházásban valósult meg a játszótér felújítása. Szekeresné Kovács Ildikó városkarbantartás-vezető hozzátette, a játszótéren a térkő és a füves területek aránya is megváltozott. Kihelyeztek egy nagyon izgalmas, sokfunkciós játszóvárat gumi ütéscsillapító felülettel, valamint a homokozó fölé napvitorla árnyékolást helyeztek el. A gyerekeknek kis pad-asztal garnitúrákat is készítettek.

Városfejlesztés

 1. Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

  A Bregyóban a Napraforgó Tábor utolsó turnusában a gyerekek is megnézhették és beülhettek az új kukásautókba, amiket a napokban már a fehérváriak is láthattak városszerte. Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás húszmilliárdos fejlesztésének köszönhetően lecserélték szinte az összes kukásautót, válogatóművek épülnek és az önkormányzati cég szolgáltatási területén mindenhol bevezetik a kétkukás szeletív gyűjtést.

  2019.08.05.
 2. Elkészült a Köfém lakótelepen átvezető sétány új burkolata

  Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat a Köfém lakótelepen átvezető sétányon, mely mellé új padokat is helyeztek. A burkolat szélességét a meglévő fák határozták meg és az építés során semmmilyen károsodás nem érte a zöldterületet.

  2019.07.23.
 3. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 4. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek