Új játszóeszközökkel bővült a Sóstó Látogatóközpont előtti játszótér

Számos új játszóeszközzel bővítették a Sóstó Látogatóközpont melletti játszóteret. Már régóta használták a gyerekek, azonban kicsi volt, így az igényeknek megfelelően több nagyméretű játékot helyeztek ki ütéscsillapító gumiburkolatokkal, utcabútorokkal együtt.
2021.10.27. 11:32 |

Új kötélpálya, nagyméretű mászórendszer, süllyesztett ugrálófelület, forgó játék, hinta, kondieszközök, asztalok, padok és hulladékgyűjtő edények szolgálják ezentúl a kisgyermekes családok kikapcsolódását a Sóstó Látógatóközpont mellett. A játszótér már korábban is megvolt, azonban annyian használták, hogy kicsinek bizonyult, ezért szükség volt a bővítésre.

A bruttó 75 milliós beruházásról helyszíni sajtótájékoztatón számolt dr. Cser-Palkovics András Polgármester és Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

„A bruttó 75 millió forintos beruházást a stadionfejlesztésre juttatott állami forráskeret maradék összegéből finanszíroztuk. Számos eszközzel rendkívül látványosan bővítettük a játszóteret, nagyon szép lett! Nagyon sok család, óvodai csoport, osztálykiránduláson résztvevő gyermek jön ide, hogy jól érezze magát. A meglévő játszótér bővítését többen kérték, így még inkább ki tudjuk szolgálni azokat, akik a Sóstóra érkeznek akár székesfehérvári lakosként, akár vendégként.” – tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető köszönetét fejezte ki a tervezőknek és a kivitelező Régió Terv Kft. alapítójának, Zsuponyó Leventének.

Az új játszóeszközök műszaki átadása is megtörtént a napokban, így azokat már használhatják is a gyerekek.

Még van abból a jelentős összegű állami finanszírozású projektből, amelyből a MOL Aréna Sóstót, a természetvédelmi területet és a környező utakat, járdákat meg tudtuk újítani. Az első ütemben egy kisebb játszóteret és kondiparkot építettünk, de már akkor jelezték, hogy kicsi. Így elkezdtük tervezni a bővítést a meglévő területen.” – mondta Mészáros Attila, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy az év minden időszakában, hétköznapokon és hétvégén is sokan járnak ki a Sóstóra. Érdemes is, hiszen a terület télen-nyáron más-más arcát mutatja.

Városfejlesztés

 1. Épül az Alba Aréna új útkapcsolatokkal és P+R parkolókkal együtt

  A földmunkákkal novemberben megkezdődött a város határában, a Budai út melletti területen az Alba Aréna kivitelezése. A Modern Városok Program keretében megvalósuló multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok megépítése mellett komoly úthálózati fejlesztést is jelent a beruházás, hiszen közvetlen összeköttetés létesül az Alba Ipari Zóna és a Budai út között. 

  2021.12.03.
 2. Elkészült és használható az uszodában az új kültéri fedett medence

  Új fedősátrat kapott a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand kültéri fedett medencéje. A 200 millió forintos beruházást TAO támogatásból és városi forrásból finanszírozták: az alumíniumvázas sátor korszerűbb, világosabb az eddiginél, és melegebbet biztosít. 

  2021.12.03.
 3. 19 milliárd forintos iskolafelújítási program indul Székesfehérváron!

  15,8 milliárd forintról 19,1 milliárd forintra emelte a Kormány a Modern Városok Programban a fehérvári középiskolai campusra fordítható keretet – számol be a jó hírről közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester részletesen tájékoztatást ad a számos iskolát érintő felújítási csomagról. Vargha Tamás országgyűlési képviselővel közösen számos tárgyalást folytattak az elmúlt időszakban, hogy megvalósulhasson ez a helyi közösség számára fontos fejlesztés.

  2021.12.02.
 4. Hamarosan indul a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása

  A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.

  2021.11.25.
 1. Új tornacsarnok, 12 tanterem és új ebédlő és konyha is épül a Ciszterben

  Elkészült a szerkezete a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új tornateremének, mely mellett egy új ebédlő és konyha illetve egy új díszterem is épül és 12 új tanteremmel is gazdagodik az intézmény. 

  2021.11.12.
 2. Újabb lépés a vasútkörnyéki parkolási gondok enyhítéséért - városi tulajdonba kerül az 3500 m2-es terület

  A Kaszap István és az Erkel Ferenc utca közötti 3500 m2-es terület megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A jelenleg kihasználatlan ingatlanegyüttes rövid távon a parkolási problémák enyhítését szolgálhatja – a döntést holnapi ülésén a közgyűlés hozza majd meg.

  2021.10.28.
 3. Új játszóeszközökkel bővült a Sóstó Látogatóközpont előtti játszótér

  Számos új játszóeszközzel bővítették a Sóstó Látogatóközpont melletti játszóteret. Már régóta használták a gyerekek, azonban kicsi volt, így az igényeknek megfelelően több nagyméretű játékot helyeztek ki ütéscsillapító gumiburkolatokkal, utcabútorokkal együtt.

  2021.10.27.
 4. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár