Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.
2019.11.18. 16:29 |

A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással. Mostantól új mászókával, rugós eszközzel, labirintussal, valamint kétállásos hintával bővült a tér. A már meglévő, csúszdával felszerelt mászóka, hinta és a padok deszkája is megújult az idei évben.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Kovács Zsoltné, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Bozai István városgondnok közösen tartott sajtótájékoztatót.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a hétfői bejárást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, Székesfehérváron mintegy 120 játszótér található, továbbá 25 fitnesz- és 6 kondipark. Összesen mintegy nyolcszáz játszószer és mintegy háromszáz sporteszköz áll a családok rendelkezésére a városban, amelyek a Városgondnokság kezelésében vannak. A fejlesztések folyamatosak, hiszen csak az idei évben mintegy 30 millió forintot fordítottak a játszóterek ütéscsillapító gumilapjainak cseréjére. Székesfehérvár polgármestere kiemelte, arra törekszenek, hogy a gyermekek szép környezetben, biztonságos eszközökön játszhassanak minden városrészben. Felhívta a figyelmet: mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzuk, óvjuk a teremtett értékeket.

A lakók régi kérése teljesül a két ütemben megvalósuló beruházással, mondta dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő. Az itt élők mellett sok család tölti szabadidejét a játszótéren, hiszen közel van a Belvároshoz, és a most telepített játszóeszközök a kisebb gyermekeket szolgálják.

Bozai István városgondnok tájékoztatása szerint a 13,7 millió forintos fejlesztés tavasszal folytatódik. Ekkor cserélik majd ki a régi ütéscsillapító burkolatokat, 40 méter hosszon bokrokat ültetnek, valamint javítják a járófelületeket is.

Városfejlesztés

 1. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 2. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 3. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 4. Elkezdődik a rekortán futópálya építése a Haleszban

  Elkezdődik az új, egy kilométer hosszú, száz méteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósul meg. A pálya a tervek alapján nyár végére készül el. 

  2020.05.08.
 1. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 2. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 3. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 4. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V