Új fázisához érkezett a kivitelezés a Homoksoron

Holnap szegélyépítési és útburkolati munkálatok kezdődnek a Homoksor felújításának a soron következő fázisában: a munkavégzés idejére az átmenő forgalom elől lezárják az 5-36. számú ingatlanok közötti területet. A közlekedést korlátozó építések reggel 7 és 16.30 óra között zajlanak, ami érintheti az ott lakók gépkocsival való közlekedését is. Az aszfaltburkolatot szeptember 3-4-én építik: ezeken a napokon teljes lezárás lesz az adott szakaszon.
2020.08.24. 15:41 |

Befejeződött a Homoksor 5-36. számú ingatlanok között az ivóvíz házi bekötővezetékek cseréje: a felújítási munkálatok következő fázisában az útburkolati és a szegélyépítési munkák kezdődnek meg.

A hatékony és gyors kivitelezés érdekében forgalomkorlátozás lép életbe az alábbiak szerint:

- augusztus 25-től szeptember 4-ig lezárják az adott szakaszt az átmenő forgalom elől;

- a jelzett időszakban a területen csak a bentlakók és a kivitelező munkások tartózkodhatnak;

- a szegélyezés során az egyes ingatlanok gépjárművel való elérése nem lehetséges, amikor közvetlenül az ingatlanok előtt zajlanak a munkálatok;

- a bentlakóknak 7-16.30 óra között kell számítaniuk mozgásukat korlátozó munkavégzésre;

- szeptember 3-án és 4-én, csütörtökön és pénteken 7-16.30 óra között építik az aszfaltburkolatot: a munkálat idején az érintett területre senki nem hajthat be, a lakóingatlanokat kizárólag gyalogosan, fokozott körültekintéssel lehet elérni.

Kérik a lakókat és a gépkocsivezetőket, fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!

Városfejlesztés

 1. 15 vadonatúj járművel korszerűsödik a székesfehérvári helyi autóbusz-állomány

  Tíz új , nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével a helyi közlekedésben is egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

  2020.09.23.
 2. Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

  Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint. A közel 186 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően márciusig öt intézményben lesz új burkolat és új játékok az udvaron.

  2020.09.22.
 3. Megfelelő ütemben folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

  A műszaki akadályok elhárultak, így megfelelő ütemben folytatódik a Bartók Béla tér felújítása. Mint ismeretes, a tér felújításának második üteme tavasszal indult, és a munkálatok során falmaradványok kerültek elő. A régészeti dokumentációt követően, a földmunkák folytatása előtt új terveket kellett készíteni a megváltozott terhelési igények figyelembevételével, az elkészülő burkolt felület épségének megőrzése érdekében.

  2020.09.21.
 4. Aláírta a város polgármestere a déli összekötő kivitelezési szerződését

  Kedden aláírta Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő megépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg a 4.5 milliárdos beruházás indulását. A munkaterületet átadása után pedig kezdődik az építkezés, ami várhatóan két évig tart majd.

  2020.09.15.
 1. Akusztikai fejlesztés keretében megújulhat a Malom utcai Táncház

  Egy nyertes pályázatnak és az Alba Regia Táncegyesület lelkes, kreatív csapatának köszönhetően megújulhat a Malom utcai Táncház játszóhelye: az akusztikai fejlesztést követően a mostaninál sokkal jobb minőségben élvezheti a műsorokat a jövőben a közönség.

  2020.09.14.
 2. Közel félmilliárdos fejlesztés a Mártírok útján - II. ütemben a Seregélyesi útig újítják fel a csapadékcsatornát

  Székesfehérvár Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszát a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Összesen 456,47 millió forintból valósul meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházás.

  2020.09.11.
 3. 156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Szent György Kórház mellett

  A kormány támogatásának köszönhetően 156 új parkolóhely készült el a Szent György Kórház mellett a Seregélyesi út - Kikindai utca sarkán. A kivitelezés nyár közepén kezdődött és az új parkolót hétfőtől már használhatják az autósok. A program része további 52 parkolóhely építése a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, melynek kivitelezése hamarosan kezdődik. 

  2020.09.04.
 4. Éjjellátó kamerákkal a Sóstón bővült a városi térfigyelő rendszer

  Az Önkormányzat Informatikai Központ Hikvision típusú full HD kamerákat szerelt a Sóstóra. A típust azzal az ún. darkfighter technológiával szerelték, amivel éjszaka is szinte tökéletesen színes képet alkot a kamera a megfigyelt területről, ami fontos szempont, főleg a természetvédelmi területen.

  2020.09.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4