Történelmi pillanat - ilyen volt az első jégre lépés az Alba Arénában

Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette a még épülő Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.
2023.11.03. 18:53 |
Történelmi pillanat - ilyen volt az első jégre lépés az Alba Arénában

Péntek délután megtartották az Alba Aréna első jeges eseményét, és a Hydro Fehérvár AV19 játékosai birtokba vehették az - egyelőre az NHL (észak-amerikai hokiliga) szabványa szerinti - pályát. A kék-fehér meccsen a játékosok 2x8 percet játszottak, futóóra mellett.

Nem is kellett sokat várni az Alba Aréna első góljára, miután Mihály Ákos egy ügyes lövéssel Horváth Dominik kapus ketrecébe talált. A mérkőzés jó hangulatban zajlott, de az örömjáték végén pedig a többek között Mihály Ákost is soraikban tudó kékek 6-5-re nyertek a Terbóccsal és Voklával felálló fehérek ellen. Fontos megjegyezni, hogy a multifunkcionális csarnok még nem készült el teljesen, az átadásra előreláthatólag tavasz végén kerül sor. A csarnok munkálatai 2021 novemberében kezdődtek, az aréna befogadóképessége 6000 fő lesz. A tervek szerint pedig a jégkorongmérkőzések mellett egyéb teremsportok, koncertek, előadások, vásárok is lebonyolításra kerülhetnek a létesítményben.

Egy történelmi pillanat ez a város közösségének, hiszen pályára léphetett a még épülő, új multifunkcionális csarnokban a Volán első csapata egy próbajáték erejéig – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Nagy élmény volt a csapatnak és azoknak a szurkolóknak is, akik láthatták az új aréna jegén a csapatot. Nagyon örülök, hogy a Modern Városok Program keretében hamarosan befejeződik az építkezés, és a használatbavételi eljárás után, jövő tavasszal át is adhatjuk majd a fehérváriaknak az új létesítményt.” 

Óriási dolog volt pályára lépni az új arénában, amit már nagyon várt a csapat, és azt gondolom, hogy a magyar jégkorong is - mondta az új aréna első jeges programja után Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 general menedzsere. Szélig nyilatkozatában elmondta, a játékosok is csak dicsérték a jeget. A tervek szerint azonban csak a következő szezonban kezd majd itt játszani a csapat, az idei szezont még a Raktár utcában fejezik be. „A csarnok nyitottsága fantasztikus, úgy tudom, szempont volt a tervezésnél, hogy minél közelebbről, kényelmesen nézhessék a mérkőzéseket a szurkolók. Remélem ugyanolyan jó hangulat lesz majd itt is, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.” – fogalmazott a sportvezető, aki kitért a jelenleg kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat szereplésére is. „Örülünk nagyon, hogy a nyári váratlan vezetőedző-váltás ellenére elmondható, hogy jól kezdtük a szezont és kicsit felszabadultabb is a csapat.” – hangsúlyozta Szélig, aki egyelőre az idei szezonra koncentrál, azonban a játékosokkal együtt nagyon várják, hogy birtokba vehessék az Alba Arénát, és teljesítményükkel teltházas meccseket csináljanak az új multicsarnokban.

Városfejlesztés

 1. Több mint 50 e-töltő

  Újabb elektromosautó-töltők létesültek Székesfehérváron. A Vantage Towers Zrt., az Elektromotive Hungary és a város Önkormányzata együttműködésében három új állomást telepítettek a városba. Egyiket – egy gyorstöltőt – a Belváros peremén, a Fal közben adták át csütörtökön, valamint a Zichy liget és az Uszoda mellé is került egy-egy töltő néhány hete. Ezekkel együtt már több mint 50 elektromos töltőállomás szolgálja az autósokat Székesfehérváron.

  2024.06.13.
 2. Épületbejárás diákokkal

  Befejeződött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesének teljes körű felújítása. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester a végzős gimnazistákkal közösen nézte meg a kívül-belül megújult intézményt. Az iskola a nyár folyamán visszaköltözik az épületbe, az új tanévet már itt kezdhetik majd a tópartis tanulók és tanáraik.

  2024.05.31.
 3. Tanösvény a Rácbányában

  Tematikus tanösvényt alakítottak ki a Rácbányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rácbánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a tanösvény alkalmas környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is. A Rácbánya 2012 óta természeti emlék besorolású területe Székesfehérvárnak.

  2024.05.30.
 4. Elkészült a körforgalom

  Elkészült a végleges körforgalom a Pozsonyi út – Zsolnai út – Pöstyéni utca kereszteződésben. Mostantól a minden irányban kialakított, akadálymentes gyalogos-átkelőhelyeknek köszönhetően biztonságosan lehet átkelni az utcák között – hangzott el a csütörtöki műszaki átadáson, amelyen jelen volt Östör Annamária önkormányzati képviselő is.

  2024.05.30.