Történelmi pillanat - ilyen volt az első jégre lépés az Alba Arénában

Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette a még épülő Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.
2023.11.03. 18:53 |
Történelmi pillanat - ilyen volt az első jégre lépés az Alba Arénában

Péntek délután megtartották az Alba Aréna első jeges eseményét, és a Hydro Fehérvár AV19 játékosai birtokba vehették az - egyelőre az NHL (észak-amerikai hokiliga) szabványa szerinti - pályát. A kék-fehér meccsen a játékosok 2x8 percet játszottak, futóóra mellett.

Nem is kellett sokat várni az Alba Aréna első góljára, miután Mihály Ákos egy ügyes lövéssel Horváth Dominik kapus ketrecébe talált. A mérkőzés jó hangulatban zajlott, de az örömjáték végén pedig a többek között Mihály Ákost is soraikban tudó kékek 6-5-re nyertek a Terbóccsal és Voklával felálló fehérek ellen. Fontos megjegyezni, hogy a multifunkcionális csarnok még nem készült el teljesen, az átadásra előreláthatólag tavasz végén kerül sor. A csarnok munkálatai 2021 novemberében kezdődtek, az aréna befogadóképessége 6000 fő lesz. A tervek szerint pedig a jégkorongmérkőzések mellett egyéb teremsportok, koncertek, előadások, vásárok is lebonyolításra kerülhetnek a létesítményben.

Egy történelmi pillanat ez a város közösségének, hiszen pályára léphetett a még épülő, új multifunkcionális csarnokban a Volán első csapata egy próbajáték erejéig – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Nagy élmény volt a csapatnak és azoknak a szurkolóknak is, akik láthatták az új aréna jegén a csapatot. Nagyon örülök, hogy a Modern Városok Program keretében hamarosan befejeződik az építkezés, és a használatbavételi eljárás után, jövő tavasszal át is adhatjuk majd a fehérváriaknak az új létesítményt.” 

Óriási dolog volt pályára lépni az új arénában, amit már nagyon várt a csapat, és azt gondolom, hogy a magyar jégkorong is - mondta az új aréna első jeges programja után Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 general menedzsere. Szélig nyilatkozatában elmondta, a játékosok is csak dicsérték a jeget. A tervek szerint azonban csak a következő szezonban kezd majd itt játszani a csapat, az idei szezont még a Raktár utcában fejezik be. „A csarnok nyitottsága fantasztikus, úgy tudom, szempont volt a tervezésnél, hogy minél közelebbről, kényelmesen nézhessék a mérkőzéseket a szurkolók. Remélem ugyanolyan jó hangulat lesz majd itt is, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.” – fogalmazott a sportvezető, aki kitért a jelenleg kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapat szereplésére is. „Örülünk nagyon, hogy a nyári váratlan vezetőedző-váltás ellenére elmondható, hogy jól kezdtük a szezont és kicsit felszabadultabb is a csapat.” – hangsúlyozta Szélig, aki egyelőre az idei szezonra koncentrál, azonban a játékosokkal együtt nagyon várják, hogy birtokba vehessék az Alba Arénát, és teljesítményükkel teltházas meccseket csináljanak az új multicsarnokban.

Városfejlesztés

 1. Felújítják a Barátság Házát

  A Modern Városok Program keretében kapott forrásokból indulhat el a Barátság házának részleges felújítása és átalakítása - írta Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. "Erre az épületre is ráfér a renoválás, hiszen városunk kulturális, közösségi intézményei és civil szervezetei állandó helyhiánnyal küzdenek, ebben is jelenthet majd előrelépést a mostani beruházás."

  2023.11.19.
 2. Óvodák újultak meg

  Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat.

  2023.11.16.
 3. Megújult a Táncsics iskola

  Lezárult a komplex energetikai felújítás a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Közel 300 millió forintból korszerűsítették a nyílászárókat, és elkészült a hőszigetelés és a napelemes rendszer is. A küllemében is megújult, szép és vonzó épületben hétfőn sajtónyilvános bejárást tartottak, ahol elhangzott, hogy hamarosan a Hétvezér iskolában kezdődik hasonló volumenű felújítás.

  2023.11.06.
 4. Történelmi pillanat

  Pénteken délután egy kis időre birtokba vehette a még épülő Alba Aréna jegét a Hydro Fehérvár AV19 csapata. A fehérvári hokisok egy sajtónyilvános esemény keretein belül 2x8 perces mérkőzésen tesztelték le jövőbeli otthonukat, ahol a történelmi első gólt is meglőtték. A tervek szerint a hokisok a következő szezont már az új csarnokban kezdik.

  2023.11.03.