Technológiai újdonságokat tesztelt a Városfejlesztési Kft.

Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.
2023.09.21. 16:51 |
Technológiai újdonságokat tesztelt a Városfejlesztési Kft.

Guti Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy már most gondolkodnak a 2024-es technológiai újdonságokon, amelyek segítségükre lehetnek néhány olyan nagyméretű létesítmény üzemeltetésében, amelyek a Városfejlesztési Kft-hez tartoznak.

Több nemzetközi gyártó takarítóeszközeit tesztelik, legutóbb a PrexRobot CEE Kft. termékeivel ismerkedtek, és a résztvevők közvetlenül a gyártótól kaphattak információkat arról, mit tudnak, és milyen korlátai vannak ennek a technológiának. A látottak alapján hoznak majd döntést a következő lépésről. A tervek szerint a nagyobb területű létesítményekben használják majd a mesterséges intelligenciával ellátott robottechnológiát. Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben. 

(A Sóstói Stadionban tartott bemutatón a meghívott cég egyik újdonságát nézték meg a Városfejlesztési Kft. munkatársai, amely több mint 20 érzékelővel van felszerelve a géptest körül, amelyek kiváló környezetérzékelést és intelligens akadálykerülést garantálnak. A 750 mm-es súrolási szélességével és a 75 literes tisztavíz-tartállyal felszerelt a robot ideális választás nagy felületű takarítási feladatokhoz.)

A bemutatón elhangzott az is, hogy míg két fő takarító egy óra alatt átlagosan 500m2-es felületet tud kitakarítani, egy megfelelő tisztító robot segítségével ez mintegy 5000 négyzetméterre növelhető óránként.

Városfejlesztés

 1. Felújították a Munkácsyt

  Lezajlott a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása, ami közel 350 millió forint értékben kapott többek között új nyílászárókat, homlokzat-hőszigetelést, tetőszerkezet hő- és vízszigetelést, valamint napelemes rendszert. A beruházást szerdán délelőtt sajtónyilvános bejáráson zárták le.

  2023.12.06.
 2. Fejlesztések a Fecskeparton és a Királykúton

  Régóta ígért beruházásoknak örülhetnek a Királykút lakónegyedben élők. Megújult és kétsávosra bővült a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő út, megújult a járda, illetve új parkolók is épültek. A Fecskeparton egy új kutyafuttató szolgálja a lakosok és kedvenceik kikapcsolódását. A beruházásokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.

  2023.12.06.
 3. Befejeződött a lámpák cseréje

  Tavasz elején kezdődött és az év végi határidőnél gyorsabban megtörtént több mint 11 ezer közvilágítási lámpatest cseréje Székesfehérváron. A város egészét érintő közvilágítás-fejlesztési beruházás műszaki része lezárult, de folyamatosan dolgoznak a szakemberek a hálózat hibáinak javításán is. Ha közvilágítási hibát észlelnek, akkor a Városgondnokság hibabejelentő felületén vagy a Székesfehérvár applikáción keresztül lehet jelezni.

  2023.12.05.
 4. Buszhálózat-bővítés 2024.

  Többszöri előkészítést követően jövőre tovább bővül a helyijáratos buszhálózat Székesfehérváron. Az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve nem egyszerre, hanem ütemezetten, bizonyos időszakonként, néhány járatot érintve lépnek majd életbe a hálózatot és a menetrendet is érintő változások. Az I. ütemet a jelenlegi elképzelések szerint tavasszal vezetnék be.

  2023.12.04.