Technológiai újdonságokat tesztelt a Városfejlesztési Kft.

Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.
2023.09.21. 16:51 |
Technológiai újdonságokat tesztelt a Városfejlesztési Kft.

Guti Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy már most gondolkodnak a 2024-es technológiai újdonságokon, amelyek segítségükre lehetnek néhány olyan nagyméretű létesítmény üzemeltetésében, amelyek a Városfejlesztési Kft-hez tartoznak.

Több nemzetközi gyártó takarítóeszközeit tesztelik, legutóbb a PrexRobot CEE Kft. termékeivel ismerkedtek, és a résztvevők közvetlenül a gyártótól kaphattak információkat arról, mit tudnak, és milyen korlátai vannak ennek a technológiának. A látottak alapján hoznak majd döntést a következő lépésről. A tervek szerint a nagyobb területű létesítményekben használják majd a mesterséges intelligenciával ellátott robottechnológiát. Az ipari takarító robotcsaládok rendszere megbízhatóbb munkavégzést eredményez, melynek jellemzője a 80 százalék vízmegtakarítás, édesvíz védelem, ÖKO lábnyom csökkentése az épületekben. 

(A Sóstói Stadionban tartott bemutatón a meghívott cég egyik újdonságát nézték meg a Városfejlesztési Kft. munkatársai, amely több mint 20 érzékelővel van felszerelve a géptest körül, amelyek kiváló környezetérzékelést és intelligens akadálykerülést garantálnak. A 750 mm-es súrolási szélességével és a 75 literes tisztavíz-tartállyal felszerelt a robot ideális választás nagy felületű takarítási feladatokhoz.)

A bemutatón elhangzott az is, hogy míg két fő takarító egy óra alatt átlagosan 500m2-es felületet tud kitakarítani, egy megfelelő tisztító robot segítségével ez mintegy 5000 négyzetméterre növelhető óránként.

Városfejlesztés

 1. Fehérvár lett az első

  Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

  2024.04.17.
 2. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.14.
 3. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 4. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.