Szent István nyomában – folytatódik a Szent István 2025 programsorozat

Ünnepi szentmisével kezdődik, majd Balogh Elemér jogtörténész előadásával folytatódik a Szent István nyomában című rendezvény a Szent István 2025 programsorozat keretében. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, regisztrálni május 25-ig lehet.
2023.05.23. 15:43 |
Szent István nyomában – folytatódik a Szent István 2025 programsorozat

A Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az Emberi Méltóság Tanácsa és a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület szervezésében május 30-án, kedden 10.00 órától rendezik meg a Szent István nyomában című programot Székesfehérváron.

Az események sora a Szent István-székesegyházban ünnepi szentmisével kezdődik, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál.

Ezt követően a program 11.00 órától a Városháza Dísztermében folytatódik, ahol a köszöntők után Balogh Elemér jogtörténész tart előadást. A Szent István, a magyar büntetőjog első reformátora című előadás moderátora Bartal-Benkő Bernadett, az MPEE Iroda vezetője lesz.

A Szent István 2025 programsorozat 2020-ban indult azzal a céllal, hogy kiállításokon, tudományos konferenciákon, valamint kulturális programokon keresztül idézze fel az államalapító király emlékét a Kárpát-medencében. A különleges évszám jelentősége, hogy 2025-ben ünnepli hazánk az államalapítás 1025. évfordulóját.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az mpee@mpee.hu és az iroda@mpee.hu e-mail címeken legkésőbb május 25-ig szíveskedjenek jelezni. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!