Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei

A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó volt a tanácskozáson.
2019.12.03. 12:42 |

Székesfehérvár zöld beruházásait Bozai István városgondnok mutatta be, Barabits Elemér az Alsótekeresi Faiskola ügyvezetője a sikeres fajtaválasztásról és a faültetésekről beszélt előadásában, a Magyar Faápolók Egyesületének alapító tagja Ócsvári Gábor a favizsgálatok és a faápolás aktualitásairól tartott értekezést, Ambrus Mária Zsófia a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara részéről pedig a közterületi évelő növőnyek alkalmazásáról szólt, de téma volt még a közterületi növényvédelem is.

Képek: Molnár Artúr

A főkertészek konferenciáját Lehrner Zsolt Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte, aki arról is beszélt, hogy annak az eredménye, amit ma többek között a zöldfejlesztésekkel elvégez a város évtizedek múlva lesz igazán látható. „A múlt felelőtlenségéből fakadó hiányosságai és problémái mutattak rá, hogy a jövő, a jövőnk és a családunk jövője a közösségünk kezében van. Az eddigi feladatok és tapasztalatok azt mutatják, hogy a klímavédelem kapcsán az együttműködés, a közös gondolkodás és a cselekvés lehet a kulcs.” Az alpolgármester beszélt az önkormányzati forrásból és önkormányzati kezdeményezésre indított beruházások közül a Sóstó-rehabilitációról, a köztéri parkok és terek megújításáról, a Virágos Magyarországért és a Fecskebarát Fehérvár programról, a kerékpáros közlekedésfejlesztésről, valamint az égetési tilalom bevezetéséről is.

Képek: Bácskai Gergely

Bozai István városgondnok mutatta be Székesfehérvár zöld beruházásait, képekkel is szemléltetve a fejlesztéseket, és kitérve a beruházások megtervezésének a legfontosabb szempontjaira, valamint a működtetés során felmerülő újabb kérdésekre, újabb megoldások szükségességére.

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2