Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei

A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó volt a tanácskozáson.
2019.12.03. 12:42 |

Székesfehérvár zöld beruházásait Bozai István városgondnok mutatta be, Barabits Elemér az Alsótekeresi Faiskola ügyvezetője a sikeres fajtaválasztásról és a faültetésekről beszélt előadásában, a Magyar Faápolók Egyesületének alapító tagja Ócsvári Gábor a favizsgálatok és a faápolás aktualitásairól tartott értekezést, Ambrus Mária Zsófia a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara részéről pedig a közterületi évelő növőnyek alkalmazásáról szólt, de téma volt még a közterületi növényvédelem is.

Képek: Molnár Artúr

A főkertészek konferenciáját Lehrner Zsolt Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte, aki arról is beszélt, hogy annak az eredménye, amit ma többek között a zöldfejlesztésekkel elvégez a város évtizedek múlva lesz igazán látható. „A múlt felelőtlenségéből fakadó hiányosságai és problémái mutattak rá, hogy a jövő, a jövőnk és a családunk jövője a közösségünk kezében van. Az eddigi feladatok és tapasztalatok azt mutatják, hogy a klímavédelem kapcsán az együttműködés, a közös gondolkodás és a cselekvés lehet a kulcs.” Az alpolgármester beszélt az önkormányzati forrásból és önkormányzati kezdeményezésre indított beruházások közül a Sóstó-rehabilitációról, a köztéri parkok és terek megújításáról, a Virágos Magyarországért és a Fecskebarát Fehérvár programról, a kerékpáros közlekedésfejlesztésről, valamint az égetési tilalom bevezetéséről is.

Képek: Bácskai Gergely

Bozai István városgondnok mutatta be Székesfehérvár zöld beruházásait, képekkel is szemléltetve a fejlesztéseket, és kitérve a beruházások megtervezésének a legfontosabb szempontjaira, valamint a működtetés során felmerülő újabb kérdésekre, újabb megoldások szükségességére.

Közélet

 1. Két jótékonysági előadással is segítik a sörédi tábort

  Az Imre Sándor Szeretetszínház, ép és sérült művészei illetve az Ezredéves Iskola diákjai vasárnap két előadással is segítik a „Teljes Élet" Szociális Alapítvány sörédi nyári táboroztatását. A Szent István teremben az első előadást délután kettőkor, a másodikat ötkor tartják. A jótékonysági előadásra a Városházán hívta fel a figyelmet a szervező Alba Triatlon Egyesület.

  2019.12.10.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog - flashmob az elfogadás jegyében

  A különböző fogyatékossággal élő sorstársak az elfogadásra hívják fel a figyelmet december 11-én, szerdán 16 órától egy séta keretében. Az eseményt a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódva szervezi Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens az iGenerációért Egyesülettel karöltve.

  2019.12.10.
 3. Elkezdődött az éves parkolóbérletek cseréje a Városgondnokságon

  A Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán már elkezdték az éves, 2020-re érvényes parkolóbérletek kiadását. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket. 

  2019.12.09.
 4. Karácsonyi adományozás az Alba Regia Sportcsarnokban

  Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.

  2019.12.09.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek