Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé

A turizmus.com gondozásában megjelent TOP 50-es kiadványban Székesfehérvár is helyet kapott, mint a tavalyi év alapján a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város egyike. Egy város számára mindig nagy elismerés és büszkeség valamiben a legjobbak között szerepelni. Most sincs ez másképp, amikor Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé a turizmus.com tavalyi évi eredmények alapján közzétett értékelése szerint. 
2020.02.05. 12:41 |

A 28. Turizmus Évadnyitó Gálára megjelent szakmai kiadványban, a legjobbak listáján olyan települések mellett említik a koronázóvárost, mint Balatonfüred, Zalakaros, Hévíz, Debrecen, Eger, vagy éppen legközelebbi szomszédunk, Veszprém.

A 2014 óta évente egyszer megjelenő TOP 50 magazin városunkat bemutató bevezetőjében úgy fogalmaz: Székesfehérvár turizmusa jelentősen átalakult az elmúlt évtizedben. Az egyre stabilabb és erősebb gazdaságnak, az egyre színvonalasabb és folyamatosan bővülő kulturális, illetve sportprogram kínálatnak köszönhetően nagymértékben nőtt a városba látogatók száma.

„A nagyléptékű fejlesztésekkel sikerült elérni, hogy az üzleti és sportturizmus mellett városunk komoly eredményeket mutathat fel a kulturális turizmus területén is.” – hangsúlyozza dr. Cser-Palkovics András a lapnak adott interjúban. Mint mondta, 2019-ben a vendégéjszakák száma közel két és félszer, a vendégek száma pedig 174 százalékkal haladta meg a tíz évvel korábbi szintet. Még a hagyományosan erős átutazóturizmus területén is rendkívüli növekedés mutatkozik. Mindebben a tíz éve alakult Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai munkája elengedhetetlen. A polgármester szerint az igazi áttörést a 2013-as Szent István-emlékév hozta el. A megújult Fő utca és az augusztusi összművészeti fesztivál, a Székesfehérvári Királyi Napok színvonalas programjai új lendületet és teret adtak a kulturális és közösségi létnek. A lendület azóta is tart: a könnyű megközelíthetőség, az egyedi városkép, az unikális történelmi örökség, a minőségi programkínálat és a pezsgő városi élet egyre nagyobb vonzerőt jelent, amit a helyi TDM-szervezet sikerrel juttat el a turisztikai piacra.

Ha csak az elmúlt öt évre tekintünk vissza, elmondható, hogy a város kulturális élete két új intézménnyel: a megalakulása óta már kiemelt zeneművészeti szervezetté minősített Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, valamint a Székesfehérvári Balett Színházzal bővült. Emellett az Árpád-ház program keretében elkezdődött a Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása, amely a „Királyok és szentek – az Árpádok kora” című kiállítással nyitja majd meg újra kapuit látogatói előtt 2022-ben.

A város történelmi öröksége és kultúrája mellett nagy hangsúlyt kap a szabadidő, valamint a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja is elkészült, amely új, zöld színfoltja a város lüktető életének.

Egy biztos: 2020-ban sem fognak unatkozni a Székesfehérvárra érkezők és az itt élők! Májusban a város ad otthon a Giro d’Italia országúti kerékpárverseny utolsó magyar rajtjának, és a koronázóvárosba látogatnak majd a világ legjobb atlétái mellett a legkiválóbb egyetemista amerikai futball játékosok is. Augusztusban pedig újra várja színes forgatagával az érdeklődőket a Székesfehérvári Királyi Napok.

Gazdaság

 1. HR Fest Székesfehérvár - középpontban a digitális kultúra

  2020-ban országos turnéra indult a HR Fest, hogy Budapest, Debrecen és Győr mellett Székesfehérváron is megpezsegtesse a HR szakmát, valamint inspiráló keretet biztosítson az országos és régiós HR – és cégvezetők találkozásának. A fehérvári rendezvény középpontjában a digitalizáció állt, amelynek hatásai alapjaiban változtatják meg a HR szakmát.

  2020.02.13.
 2. Az Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének eredményeit és terveit ismertették

  Évindító sajtótájékoztatón számolt be Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke a kamara tavalyi eredményeiről és idei tervekről pénteken. Az eseményen szó esett az őstermelői igazolványokról, a Fejér Termék-pályázatról és a gazdatársadalomban szükséges generációváltásról is.

  2020.02.07.
 3. Milyen társadalmi és gazdasági hatásai lesznek a robotizációnak?

  Alba köszöntötte a Hiemer-házban az ipar 4.0 gazdasági és várható társadalmi hatásai Székesfehérváron című műhelykonferencia résztvevőit. A Prosperis Alba Kutatóközpont megbízásából a 18 év fölötti fehérváriak körében végeztek reprezentatív adatfelvételt és tíz fehérvári nagyvállalat vezetőjével készült interjúkkal gyűjtötték össze az Ipar 4.0-val kapcsolatos jövőbeli elképzeléseket.

  2020.02.04.
 4. Pályázat indul a „Fejér Termék" elismerés elnyerésére

  A Fejér Megyei Önkormányzat „Fejér Termék” elismerés elnyerésére pályázatot hirdet. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér megyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének - hagyomány, érték, minőség - való megfelelés hangsúlyozása. A pályázati felhívás a Fejér Megyei Önkormányzat honlapján található. Benyújtási (postai úton történő beérkezés) határidő: 2020. február 28.

  2020.02.03.
 1. Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

  Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.

  2020.01.28.
 2. Megbízhatóság - ismét Bisnode AAA tanúsítványt kapott a fehérvári Videoton Holding

  Idén is megkapta a Videoton Holding ZRt. a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítvány azt jelzi, hogy a VIDEOTON-nal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  2020.01.27.
 3. Cégalapítás, székhelyszolgáltatással

  Egyre keresettebb szolgáltatás a székhelyszolgáltatás. A Logosz Cégcsoport egyik szolgáltatáskörébe is beletartozik a székhelyszolgáltatás, de más szolgáltatásokat is felkínálnak az ügyfeleik számára, úgy, mint cégalapítás, cégmódosítás, cég adás-vétel és bélyegzőkészítés. Magyarországon már 19 irodában működnek. 

  2020.01.25.
 4. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek