Szabadidős paradicsom kicsiknek és nagyoknak a Palotavárosi tavak mellett

Közlekedési tanpálya gyerekeknek, ping-pong asztalok, bringacross, kutyafuttató, műfüves focipálya, kosárlabda pálya, murvás futókör a tóparton, fittness- és kondipark, rendezvény és főzőtér 21. századi infrastruktúrával, parkolókkal, közvilágítással és vizesblokkal. Mindez egy helyen, csodálatos környezetben a  Palotavárosi tavak partján.
2020.06.11. 16:31 |

A TOP-6.3.2-15 kódszámú „Zöld város kialakítása” című felhívás keretében sport- és szabadidőközpont épül a székesfehérvári Palotavárosi tavakat övező területen, ami kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a szabadidő aktív eltöltéséhez egy kulturált tér kialakítását. A Projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek során a déli tó keleti oldalán rendezvénytér kialakítása valósul meg, valamint főzőtér, színpad, egy kisebb játszótér és sportpályák (kosárlabda- és focipálya) kerülnek kiépítésre.

A déli tó nyugati oldalán a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringpark épül meg. Az északi tó mellett az iskolát is kiszolgáló funkciók kerülnek telepítésre: fitnesspark, kondipark - fogyatékkal élők számára is, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd épül ki az átjárhatóság és a területek bekapcsolása érdekében.

Az épülő szabadidőközpont területén csütörtökön délután tartottak bejárást a Polgármesteri Hivatal és a Városgondnokság szakemberei, a terület önkormányzati képviselője és Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy egy igazi zöld környezetbe vihetjük majd a gyerekeket, ahol lesz játszótér, fittness park, lehet kutyát sétáltatni a nagyobbaknak kosár és focipálya. "Ahogy az Öreghegyen a Túrózsáki úti szabadidőközpont elkészült, már látható, hogy a Palotavárosi tavak mellett is hamarosan befejeződik a munka. A teljes beruházás több mint 1.2 milliárd forintba kerül. Egy igazi nagy szabadidőközpont lesz a tavak körül nem elfelejtve, hogy mintegy húszezer ember él a Palotavárosban és környékén."

Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy amikor a nyolcvanas években befejeződött a lakótelep építése elmaradt pénzhiány miatt az igazi közösségi terek építése, melyet most pótolni tudunk. Mint mondta remélhetőleg hasonlóan népszerű lesz majd a szabadidőpark, mint az Öreghegyen, miközben a horgászokat sem fogja zavarni a szabadidős tevékenység. "Egy gasztrotér is lesz a területen, ami nagyon jó helyszíne lesz majd városi gasztronómiával kapcsolatos rendezvényeknek, kötődjön az a halhoz, vagy más finomsághoz." - mondta Cser-Palkovics András.

A beruházás keretében közműfejlesztések valósulnak meg, közvilágítás, sportpályák megvilágítása és kamerarendszer kerül kiépítésre. A szabadidőpark területén két vizesblokk valósul meg, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is biztosított. A piac melletti vizesblokk pedig magában foglal egy piacfelügyeleti irodát is. Egy vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétány kerül kialakításra közvilágítással a déli tó körül, mely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig.

A meglévő parkolók bővítésével és a Varga-csatorna mellett új szilárd burkolatú parkoló és út kiépítésével bővül a parkolási lehetőség, amely közúti kapcsolata a csomópont körforgalommá történő átépítésével valósul meg. A beruházás várhatóan 2020. szeptemberében fog elkészülni.

Városfejlesztés

 1. A 81-es négysávosítása mellett az M7 új fehérvári csomópontját is tervezik a nyertes cégek

  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a nyerteseket a Komárom és Sárbogárd közötti közlekedésfejlesztés tervezői közbeszerzésében. A projektben mintegy 120 kilométeres észak-dél irányú közlekedési folyosó jön létre a Dunántúlon, már meglévő utak fejlesztése által. 

  2020.07.02.
 2. Több mint 200 új parkolóhely épül a kórháznál a Modern Városok Program keretében

  A Modern Városok Program keretében kezdődött el a Szent György Kórház melletti külső parkolók építése a Seregélyesi út - Kikindai utca közötti saroktelken, ahol 156 parkolóhelyet alakítanak ki szeptember 15-i határidővel, mintegy 176 millió forintos beruházással. A következő ütemben a Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett.

  2020.07.01.
 3. Ünnepélyes keretek közt letették az új Olajfa Református Óvoda alapkövét

  A Magyar Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében hatvanhat intézmény épül, illetve újul meg a 2021-2022-es nevelési évre. A programban megépül az új Olajfa Református Óvoda is, melynek alapkövét szombaton tették le. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény mintegy 680 négyzetméteren, 100 gyerek számára biztosít majd óvodai férőhelyet.

  2020.06.27.
 4. Június végén indulhat a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

  A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.

  2020.06.23.
 1. Szabadidős paradicsom kicsiknek és nagyoknak a Palotavárosi tavak mellett

  Közlekedési tanpálya gyerekeknek, ping-pong asztalok, bringacross, kutyafuttató, műfüves focipálya, kosárlabda pálya, murvás futókör a tóparton, fittness- és kondipark, rendezvény és főzőtér 21. századi infrastruktúrával, parkolókkal, közvilágítással és vizesblokkal. Mindez egy helyen, csodálatos környezetben a  Palotavárosi tavak partján.

  2020.06.11.
 2. Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

  A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.

  2020.06.10.
 3. Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza a Távirda utca és Várkörút közötti területen

  Hétfőtől vehetik birtokba Székesfehérvár első parkolóházát az autósok, megoldva ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjait. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt. 

  2020.06.08.
 4. Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

  A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2