Szabadidős paradicsom kicsiknek és nagyoknak a Palotavárosi tavak mellett

Közlekedési tanpálya gyerekeknek, ping-pong asztalok, bringacross, kutyafuttató, műfüves focipálya, kosárlabda pálya, murvás futókör a tóparton, fittness- és kondipark, rendezvény és főzőtér 21. századi infrastruktúrával, parkolókkal, közvilágítással és vizesblokkal. Mindez egy helyen, csodálatos környezetben a  Palotavárosi tavak partján.
2020.06.11. 16:31 |

A TOP-6.3.2-15 kódszámú „Zöld város kialakítása” című felhívás keretében sport- és szabadidőközpont épül a székesfehérvári Palotavárosi tavakat övező területen, ami kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a szabadidő aktív eltöltéséhez egy kulturált tér kialakítását. A Projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek során a déli tó keleti oldalán rendezvénytér kialakítása valósul meg, valamint főzőtér, színpad, egy kisebb játszótér és sportpályák (kosárlabda- és focipálya) kerülnek kiépítésre.

A déli tó nyugati oldalán a mountain bike, BMX közösséget kiszolgáló dirt-bringpark épül meg. Az északi tó mellett az iskolát is kiszolgáló funkciók kerülnek telepítésre: fitnesspark, kondipark - fogyatékkal élők számára is, KRESZ tanpálya, játszótér kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt. Az északi és déli egységet elválasztó Varga-csatornán két gyalogos híd épül ki az átjárhatóság és a területek bekapcsolása érdekében.

Az épülő szabadidőközpont területén csütörtökön délután tartottak bejárást a Polgármesteri Hivatal és a Városgondnokság szakemberei, a terület önkormányzati képviselője és Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András kiemelte, hogy egy igazi zöld környezetbe vihetjük majd a gyerekeket, ahol lesz játszótér, fittness park, lehet kutyát sétáltatni a nagyobbaknak kosár és focipálya. "Ahogy az Öreghegyen a Túrózsáki úti szabadidőközpont elkészült, már látható, hogy a Palotavárosi tavak mellett is hamarosan befejeződik a munka. A teljes beruházás több mint 1.2 milliárd forintba kerül. Egy igazi nagy szabadidőközpont lesz a tavak körül nem elfelejtve, hogy mintegy húszezer ember él a Palotavárosban és környékén."

Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy amikor a nyolcvanas években befejeződött a lakótelep építése elmaradt pénzhiány miatt az igazi közösségi terek építése, melyet most pótolni tudunk. Mint mondta remélhetőleg hasonlóan népszerű lesz majd a szabadidőpark, mint az Öreghegyen, miközben a horgászokat sem fogja zavarni a szabadidős tevékenység. "Egy gasztrotér is lesz a területen, ami nagyon jó helyszíne lesz majd városi gasztronómiával kapcsolatos rendezvényeknek, kötődjön az a halhoz, vagy más finomsághoz." - mondta Cser-Palkovics András.

A beruházás keretében közműfejlesztések valósulnak meg, közvilágítás, sportpályák megvilágítása és kamerarendszer kerül kiépítésre. A szabadidőpark területén két vizesblokk valósul meg, melyekben mozgáskorlátozott WC és pelenkázó is biztosított. A piac melletti vizesblokk pedig magában foglal egy piacfelügyeleti irodát is. Egy vegyes használatú (kerékpározásra, futásra, sétálásra alkalmas) murvás sétány kerül kialakításra közvilágítással a déli tó körül, mely az északi tónál folytatódik, egészen az István Király Általános Iskoláig.

A meglévő parkolók bővítésével és a Varga-csatorna mellett új szilárd burkolatú parkoló és út kiépítésével bővül a parkolási lehetőség, amely közúti kapcsolata a csomópont körforgalommá történő átépítésével valósul meg. A beruházás várhatóan 2020. szeptemberében fog elkészülni.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a sport- és szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál

  Befejeződött a Palotavárosi tavaknál a sport- és szabadidőközpont kivitelezése. Az 1 milliárd 250 millió forint értékű TOP-os fejlesztés kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a kulturált környezetet a szabadidő aktív eltöltéséhez. 

  2020.11.27.
 2. Új erdősávok a városban - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

  Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége. 

  2020.11.26.
 3. Karácsonyra elkészülhet a ciszterci templom átfogó felújítása

  Május végén kezdődtek meg a ciszterci templom felújítási munkálatai; a több munkaegységet is magában foglaló felújítás átadási határideje december 31-e, de a kivitelező szerint karácsonyra megtörténhet az átadás. Brückner Ákos Előd atyával, a templom plébánosával beszélgettünk.

  2020.11.25.
 4. Milyen lesz a székesfehérvári intermodális közlekedési központ?

  Az intermodális közlekedési központ a különböző közlekedési ágak közötti választás lehetőségét nyújtja az egy helyen a közlekedők számára. Fehérváron a helyi, helyközi autóbuszok és a vasút találkozik egy központban, ami kiegészül kerékpáros és egyéni autós lehetőséggel.

  2020.11.18.
 1. Megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

  A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

  2020.11.13.
 2. 750 millió forint azonnali támogatást kapott a város a Börgöndi repülőtér fejlesztésére

  A Kormány a Börgöndi Repülőtér sport- és üzleti célú fejlesztése érdekében 750 millió Forint azonnali támogatást nyújt Székesfehérvárnak. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.11.12.
 3. Környezetbarát víztechnológiai fejlesztés valósult meg a Széphő Zrt.-nél

  Újabb állomásához érkezett a Király sori telephely kapacitásának kitelepítése: a hőtermelő egységek létesítése után most a vízkezelés, vízgépészet „költözött át” a Bakony utcai telephelyen külön erre a célra létesített új épületbe. A nettó 863 millió forintos beruházás teljes egészében a SZÉPHŐ Zrt. finanszírozásában valósult meg és egy, még a 70-es évek végén létesített technológiát vált ki.

  2020.11.05.
 4. Kormányzati támogatást kapott Székesfehérvár a börgöndi repülőtér fejlesztésére

  A Kormány döntése értelmében több mint 375 millió forint azonnali költségvetési forráshoz jut Székesfehérvár a börgöndi repülőtérhez kapcsolódó területvásárlás finanszírozása a Modern Városok Program keretében - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.10.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6