Sporthétvége - Itthon a MOL Fehérvár FC és az Alba Fehérvár KC

Ezen a hétvégén Székesfehérvár élvonalbeli sportegyesületei közül két csapat lesz érintett a bajnokságban. A labdarúgók itthon lépnek pályára, de hazai csata vár az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapatára is.
2022.05.13. 13:43 |

Kezdjük a hölgyekkel: pénteken 18 órakor a Siófok KC ellen lépnek a Köfém Sportcsarnok parkettjére. A fehérvári lányok utoljára április 14-én érezhették a győzelem édes ízét, azóta nem. Ideje lenne. Ami nem lesz könnyű, hiszen bár a Siófok ebben a szezonban nem volt annyira jó, mint az elmúlt években, de így is a 6. helyen állnak. A házigazdák meg a tízediken. Utoljára lép pályára hazai közönség előtt Töpfner Alexandra, Triscsuk Krisztina, Bardi Fruzsina és Szarka Adrienn. Tegyék emlékezetessé a búcsújukat! Adjanak biztatást a legutóbbi mérkőzésén 11 gólt szóró Besszer Borbála szavai:
„Nagyon remélem, hogy meg tudjuk majd mutatni a jobbik oldalunkat és le tudjuk győzni a Siófok csapatát. Kemény összecsapás lesz, de mindent meg kell tennünk a jó eredmény elérése érdekében.”
Gyerünk hát!

A MOL Fehérvár FC legénysége az utolsó forduló mérkőzésére készül az OTP Bank Liga NB I-es bajnoki pontvadászatában szombaton 18.30 órakor. A csapat a gyenge évkezdet után nagy hajrával kupaindulást jelentő helyen végzett a bajnokságban. Az együttes szombaton 18.30 órakor a Paks tizenegyét fogadja. A Paks hét közben Magyar Kupa döntőn 3-0-ra alulmaradt a duplázó (bajnoki cím, kupagyőzelem) Ferencváros ellen, ezzel kisegítve a Vidit a nemzetközi mezőnybe, az Európai Konferencia Ligába. A Paksiak jó szezont futottak, a végére talán kicsit elfáradtak, és vereségük, az Újpest mezőkövesdi győzelme esetén visszaeshetnek a hatodik helyre. De ez legyen már az ő bajuk, a Fehérvár pedig búcsúzzon szépen szurkolóiktól!

"Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat szeretné sikerrel befejezni a szezont, így két, három pontért pályára lépő együttest láthatnak majd a szurkolók szombaton. A paksiak bizonyára kissé csalódottak az elveszített kupadöntő után, de szerintem ezért is fontos lesz számukra is, hogy szépen fejezzék be az idényt. A mi célunkon azonban ez nem változtat, meg kell szereznünk a győzelmet ellenük. A Paks direkten, sajátos stílusban futballozik és fizikálisan erős játékosokkal rendelkezik, ezekre azonban felkészültünk a hét folyamán. A saját játékunkat kell játszanunk és győzelemmel szeretnénk megköszönni szurkolóinknak az egész szezonon keresztül tartó buzdításukat" - jelentette ki a csapat honlapján Jevhen Makarenko.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak