Sikeresen államvizsgázott kodolányis hallgatók kaptak diplomát a Városházán

Nyolcszázhat végzős hallgató államvizsgázott június 14-30-ig a Kodolányi János Főiskolán. A hallgatók többnyire turizmus-vendéglátás alapszakon, kommunikáció és médiatudomány alapszakon, valamint közoktatás és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakokon végeztek, diplomájukat szombaton, Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében vehették át.
2018.07.07. 12:55 |

Különleges volt az idei államvizsga, hiszen a 2006 előtt abszolutóriumot szerzett, régi főiskolai képzésben részt vett hallgatók utolsó esélyt kaptak arra, hogy megszerezzék diplomájukat. Kétszázhuszonnyolc régi kodolányis élt is ezzel a lehetőséggel.

A munkaerőhiány legfőbb kihívása ma már nem a mennyiség, hanem a minőség. Önök minőséget szereztek, szintet léptek, így könnyebb lesz elhelyezkedniük és egzisztenciát teremteniük. Ugyanakkor - és ezzel nem szeretnék ünneprontó lenni - nem ért véget a tanulás folyamata; ha igazán sikeresek akarnak lenni, még tovább kell tanulniuk, hiszen, mint tudjuk, az élethosszig való tanulás ma a trend. De ezzel ráérnek még foglalkozni, a mai nap minden pillanata legyen a sikeré és az ünneplésé. Székesfehérvár tárt karokkal várja Önöket, mind a gazdaság, mind a kultúra területén.” - hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civilügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

A Kodolányi János Főiskolán júniusban százkilencvennégy alapszakos, kétszázhuszonnyolc régi képzéses hallgató, tíz mesterképzésben résztvevő, háromszázharminchat szakirányú továbbképzésben résztvevő és harmincnyolc felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgató tett sikeres záróvizsgát.

Közélet

 1. Róth Péter, Fehérvár alpolgármestere volt az évad első Öreghegyi Disputájának vendége

  Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere volt az évad első disputájának vendége az Öreghegyi Közösségi Házban kedden. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke volt, aki diákévekről, közéletről, kultúráról és városfejlesztésről is kérdezte vendégét.

  2018.09.25.
 2. Ötven éves jubileum az éremgyűjtők Fejér Megyei Alba Regia Szervezeténél

  Fél évszázados fennállását ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. Vasárnap a Művészetek Házában rendezik meg a szervezet hatodik, immár hagyományos őszi éremgyűjtő találkozóját, ahol minden program a jubileum jegyében telik.

  2018.09.25.
 3. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásár - idén már negyedszer Fehérváron

  Az agrárgazdálkodás minőségi fejlesztése érdekében a célkitűzésük, hogy „kerüljön minőségi magyar termék az asztalra!” Idén is ennek jegyében lesz már a IV. Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásár 2018. szeptember 29-én és 30-án, Székesfehérváron. Szombaton a Jancsárkert Piacon megannyi helyi termelő várja a fehérváriakat is.

  2018.09.25.
 4. Sorsfordító századokról szól a Kodolányi Szabadegyetem újabb fejezete

  Újabb fejezettel folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme az első tanulmányi félévben. A sorsfordító századokat feldolgozó történelmi sorozat keretében szeptember 26-án, szerdán 16 órakor a prágai tavaszról hallhatnak előadást az érdeklődők a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  2018.09.25.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek