Sikeresen államvizsgázott kodolányis hallgatók kaptak diplomát a Városházán

Nyolcszázhat végzős hallgató államvizsgázott június 14-30-ig a Kodolányi János Főiskolán. A hallgatók többnyire turizmus-vendéglátás alapszakon, kommunikáció és médiatudomány alapszakon, valamint közoktatás és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakokon végeztek, diplomájukat szombaton, Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében vehették át.
2018.07.07. 12:55 |

Különleges volt az idei államvizsga, hiszen a 2006 előtt abszolutóriumot szerzett, régi főiskolai képzésben részt vett hallgatók utolsó esélyt kaptak arra, hogy megszerezzék diplomájukat. Kétszázhuszonnyolc régi kodolányis élt is ezzel a lehetőséggel.

A munkaerőhiány legfőbb kihívása ma már nem a mennyiség, hanem a minőség. Önök minőséget szereztek, szintet léptek, így könnyebb lesz elhelyezkedniük és egzisztenciát teremteniük. Ugyanakkor - és ezzel nem szeretnék ünneprontó lenni - nem ért véget a tanulás folyamata; ha igazán sikeresek akarnak lenni, még tovább kell tanulniuk, hiszen, mint tudjuk, az élethosszig való tanulás ma a trend. De ezzel ráérnek még foglalkozni, a mai nap minden pillanata legyen a sikeré és az ünneplésé. Székesfehérvár tárt karokkal várja Önöket, mind a gazdaság, mind a kultúra területén.” - hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civilügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

A Kodolányi János Főiskolán júniusban százkilencvennégy alapszakos, kétszázhuszonnyolc régi képzéses hallgató, tíz mesterképzésben résztvevő, háromszázharminchat szakirányú továbbképzésben résztvevő és harmincnyolc felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgató tett sikeres záróvizsgát.

Közélet

 1. Tájsebészet - az illegális hulladék ellen harcoló civileket díjazták Fehérváron

  Fejér megyében a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására minden esztendőben közel két tucat önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet a tájsebek begyógyításáért. 2018-ban 22 megyei szervezet ezerötszáz önkéntese mintegy 225 köbméternyi illegális szemetet számolt fel és helyezett el legális hulladéklerakón. A programban résztvevőknek kedden, a Hiemer-házban mondtak köszönetet munkájukért.

  2019.03.21.
 2. Közös főhajtás - a Rác utcában kivégzett polgárokra emlékeznek szombaton

  A II. világháború végén a Rác utcában kivégzett tizenkét székesfehérvári polgárra emlékeznek március 23-án, szombaton 10 órától a Rác utcai Szerb Ortodox templomban. A tragédiában elhunyt férfiak emléke előtt koszorúzással, majd gyászmisével tisztelegnek.

  2019.03.21.
 3. Emlékmise lesz a Prohászka templomban Kaszap István születésének évfordulóján

  Március 25-én, hétfőn 17 órai kezdettel a Prohászka templomban mutat be szentmisét Spányi Antal, megyés püspök a város papságával Kaszap István születésének 103. évfordulóján. A szentmisét követően a főpásztor vezetésével a szentéletű kispap sírjához vonulnak a hívek, hogy együtt imádkozzanak Kaszap István mielőbbi boldoggáavatásáért. 

  2019.03.21.
 4. Békési Ferencet, a Jáky legendás tanárát köszöntötték 70. születésnapja alkalmából

  Családtagok, egykori tanítványok, barátok és tisztelők köszöntötték szerdán a Hotel Magyar Királyban Békési Ferencet, a Jáky József Műszaki Szakközépiskola legendás tanárát, aki 1976 és 1991 között oktatott az intézményben. Békési tanár urat hálás tanítványai emlékkönyvvel lepték meg, amelynek sokat mondó és tanár úrról sokat eláruló bejegyzéseiből az alábbiakban válogattunk.

  2019.03.21.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek