Sikeresen államvizsgázott kodolányis hallgatók kaptak diplomát a Városházán

Nyolcszázhat végzős hallgató államvizsgázott június 14-30-ig a Kodolányi János Főiskolán. A hallgatók többnyire turizmus-vendéglátás alapszakon, kommunikáció és médiatudomány alapszakon, valamint közoktatás és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakokon végeztek, diplomájukat szombaton, Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében vehették át.
2018.07.07. 12:55 |

Különleges volt az idei államvizsga, hiszen a 2006 előtt abszolutóriumot szerzett, régi főiskolai képzésben részt vett hallgatók utolsó esélyt kaptak arra, hogy megszerezzék diplomájukat. Kétszázhuszonnyolc régi kodolányis élt is ezzel a lehetőséggel.

A munkaerőhiány legfőbb kihívása ma már nem a mennyiség, hanem a minőség. Önök minőséget szereztek, szintet léptek, így könnyebb lesz elhelyezkedniük és egzisztenciát teremteniük. Ugyanakkor - és ezzel nem szeretnék ünneprontó lenni - nem ért véget a tanulás folyamata; ha igazán sikeresek akarnak lenni, még tovább kell tanulniuk, hiszen, mint tudjuk, az élethosszig való tanulás ma a trend. De ezzel ráérnek még foglalkozni, a mai nap minden pillanata legyen a sikeré és az ünneplésé. Székesfehérvár tárt karokkal várja Önöket, mind a gazdaság, mind a kultúra területén.” - hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Molnár Tamás, Székesfehérvár Önkormányzatának ifjúsági és civilügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

A Kodolányi János Főiskolán júniusban százkilencvennégy alapszakos, kétszázhuszonnyolc régi képzéses hallgató, tíz mesterképzésben résztvevő, háromszázharminchat szakirányú továbbképzésben résztvevő és harmincnyolc felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgató tett sikeres záróvizsgát.

Közélet

 1. Óvodákat követően beteg gyerekeket segítettek Fehérvár legjobb sportolói

  A „Gólokkal az óvodákért, a város legjobb sportolóival" jótékonysági akció eseményén a Fehérvár AV19, a Fehérvár Enthroners és az Alba Fehérvár játékosai által felajánlott dedikált mezek 230 ezer forintért, míg az Alba Plaza és a Mol-Vidi FC által licitre bocsájtott labda 70 ezer forintért kelt el, így összesen 300.000 forinttal támogatták a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályát. Az adományokat csütörtökön adták át az Alba Plazaban.

  2018.07.19.
 2. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.19.
 3. A 90 esztendős Rozsics Lajosné, Marika nénit köszöntötték

  A 90 esztendős Rozsics Lajosné Marika nénit köszöntötte otthonában Mészáros Attila alpolgármester. Marika néni a Felvidékről származik. Ifjú, kisgyermekes anyaként élelmezésszervezési feladatokat látott el a székesfehérvári diákotthonban, majd a mezőgazdasági főiskola gazdasági igazgatója lett, innen ment nyugdíjba.

  2018.07.19.
 4. Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

  Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola. Székesfehérváron a művészeti oktatásra koncentrálnak majd - írja a főiskola közleményében. Az intézményben az elmúlt 25 tanévben mintegy 25 ezer hallgató végzett.

  2018.07.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek