Rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak ajándékozhatunk a Kéklámpás Őrangyalok akció keretében

December 21-ig tart a Kéklámpás Őrangyalok akció, melynek keretében ajándékokat gyűjtenek a székesfehérvári lánglovagok, mentősök, tűzoltók és kórházi dolgozók számára. A gyűjtőpontokon elsősorban olyan ajándékokat várnak, melyeket az egységek tagjai közösen tudnak használni vagy elfogyasztani. 
2020.12.14. 13:58 |

A meglepetéseket december 24-én, szenteste napján adják át az éppen szolgálatot teljesítő kéklámpásoknak.

Kéklámpás Őrangyalok ajándékgyűjtő akció a Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület évek óta tartó kezdeményezése, melyhez idén az Értékmentők - iGeneráció Egyesület is csatlakozott. A székesfehérvári hivatásos lánglovagok, a mentőállomás, a kórház sürgősségi osztálya és a városi rendőrkapitányság dolgozóinak mondanak így köszönetet egész éves, és idén különösen megfeszített munkájukért.

Gyűjtenek többek között előre csomagolt, beazonosítható gyártótól, termelőtől származó, hűtést nem igénylő élelmiszereket, kész termékeket, illetve háztartási kisgépeket, melyeket a mentőegységek bármikor tudnak hasznosítani a közös konyhájukban. Céges felajánlások is érkezhetnek olyan élményt nyújtó, hasznos szolgáltatás formájában, melyet a kéklámpások december végéig fel tudnak használni.

A felajánlásokat az Országzászló tér 3. szám alatti múzeumi egységben, a Fekete Sas Patikamúzeumban és Tácon, a Gorsium Régészeti Parkban gyűjtik.

Belépni nem lehet, ezért kérik a támogatókat, hogy csengessenek, majd a múzeum dolgozója átveszi az adományt. Szintén lehet vinni a támogatásokat az Ősz utca 6. szám alatti Hermann kulcsmásolóba, vagy a Bodrogi utca 11/a alatti magánházba.

Az akció december 21-én, jövő hétfőn 16.00 órakor ér véget, eddig a határidőig lehet az adományokat leadni a gyűjtőpontokon.

Az ajándékokat december 24-én, karácsony napján adják át azoknak a kéklámpásoknak, akik éppen ezen a napon teljesítenek szolgálatot.

Kék hírek

 1. Halálos gyalogosgázolás történt reggel az Új Csóri úton a Hernád utcánál

  A rendelkezésre álló adatok szerint csütörtökön reggel 7 óra körül Székesfehérvár belterületén, az Új Csóri úton, a Hernád utcánál halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Egy személygépkocsi, Csór irányába tartva – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  2021.01.07.
 2. Autótűz Székesfehérváron - a 8-as főút közelében oltották el a lángokat

  Kigyulladt egy autó Fehérvár határában, a 8-as főút közelében, a Szlovák utcánál. A motortér teljes terjedelmében, az utastér pedig részben égett.

  2021.01.03.
 3. Jogsi nélkül ittasan menekült a rendőrök elől a Budai úton

  Vezetői engedély nélkül közlekedő és balesetet okozó férfival szemben intézkedtek a rendőrök. A rendőrök újév hajnalán Székesfehérváron, a Budai úton kísérelték meg intézkedés alá vonni egy Ford típusú személygépjármű vezetőjét, aki nagy sebességgel elhajtott a helyszínről ezzel megpróbálva kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól. 

  2021.01.02.
 4. Fejér megye rendőreinek mondott köszönetet Fehérváron a Magyar Autóklub

  A Magyar Autóklub Közép-Dunántúli Regionális Szervezete minden év végén elismerésben részesíti Fejér megyében a közlekedési területen kiemelkedő szakmai tevékenységet végző rendőrök munkáját.

  2020.12.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár