Rajtad is múlik az U21-es foci EB sikere! - önkéntesek jelentkezését várják

Már csak 48 nap, és kezdődik a magyar-szlovén társrendezésű 2021. évi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott házigazdaként az A-csoportban a március 24-i nyitó mérkőzésen a németeket fogadják majd a MOL Aréna Sóstón. 
2021.01.13. 16:31 |

Az UEFA második legnagyobb tornájának szervezői – és résztvevői is – már lázasan készülnek a kontinensviadalra, azonban a lebonyolításban szükségük lesz segítségre. Most lehetőség nyílik, hogy bárki részese lehessen az Eb-nek, és ehhez nem kell mást tenni, mint önkéntesnek jelentkezni!

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága 2018. december elején döntött úgy, hogy második legnagyobb tornáját, az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti, ami azt jelenti, hogy itthon is bemutatkoznak majd a jövő sztárfutballistái. A nyilvánosság számára már az is ismert, hogy a közös rendezésű EB szlovéniai mérkőzéseit Mariborban, Koperben, Celjében és Ljubljanában rendezik, míg a hazai mérkőzéseknek Szombathely, Győr és a budapesti Bozsik Aréna mellett a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó ad majd otthont.

A legmagasabban jegyzett utánpótlás-kontinensviadalra a házigazda magyar és szlovén válogatott mellett Anglia, Csehország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Izland, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Svájc nemzeti tizenegye vívta ki a szereplés jogát.

A 48 nap múlva rajtoló tornára a csapatok mellett a szervezők is lázasan készülnek már, azonban a lebonyolításban szükségük lesz segítségre, így most lehetőséget biztosítanak minden 18. életévét március 1-ig betöltő, önkéntesnek jelentkező szurkolónak átélni az Eb-hangulatot testközelből is.

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es torna izgalmas kihívásokat, hasznos tapasztalatokat és kapcsolatokat, valamint jó szórakozást biztosít majd az önkénteseknek is.

A közel 300 fős csapatnak 15 mérkőzésen, a legkülönbözőbb feladatkörökben kell majd helytállnia, hogy segítsék mind a szervező csapatmunkáját, mind pedig a sikeres tornarendezést. Többek között részt vehetnek az akkreditáció, a transzport, a marketingfeladatok, a média segítése, a versenyrendezés és a szurkolói szolgáltatások megvalósításában is.

Az önkéntesek lehetőséget kapnak arra, hogy az U21-es Európa-bajnokságon szert tegyenek nemzetközi rendezvényszervezési tapasztalatra, belekóstoljanak a csapatmunka szépségeibe, és fejlesszék kommunikációs és problémamegoldó készségeiket. Sőt, a szervezők az önkéntesek számára beosztásuknak megfelelően biztosítanak majd a mérkőzésekre akkreditációt, Adidas egyenruhát, étkezést.

Jelentkezni január 31-ig az alábbi oldalon lehet regisztráció után. Az önkéntességről minden tudnivaló az önkéntes program oldalán olvasható.

Sport

 1. Kiélezett meccset nyert meg az Alba a régi mumus Sopron otthonában

  Soproni vendészereplés várt az Alba Fehérvárra a kosárlabda-bajnokságban. A vártnak megfelelően szorosan alakult a meccs első félideje, megjósolhatatlan volt, ki jön ki jobban a végén. A harmadik negyedben tudott kisit elhúzni az Alba, de a hajrára egyenlítettek a hazaiak. Végül az utolsó perc döntött, jobban bírta az idegek harcát a Fehérvár.

  2021.01.20.
 2. A modern sportélet kihívásai lesz az V. SKEOF konferencia témája

  Ötödik alkalommal tart konferenciát a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatót Fóruma, a SKEOF. A január 21. és 22. között zajló online fórumon „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” kérdései kerülnek terítékre. 

  2021.01.19.
 3. Hétvégén folytatódik a bajnokság - Újpesten lép pályára a MOL Fehérvár FC

  Január 23-án, szombaton - egy hónapnyi szünet után - folytatódik az NB I-es pontvadászat, a Vidi az Újpest ellen lép pályára, idegenben, 19:30 órai kezdettel. A szombati rajt után pár nappal, szerdán újabb erőpróba vár a csapatra, az 5. fordulóból elhalasztott Kisvárda - Vidi összecsapást pótolják.

  2021.01.19.
 4. A harmadik harmad végén gólt kapott, így hosszabbításban nyert a Volán

  Hazai pályán javíthatott a pénteki vereség után a Hydro Fehérvár AV19, és bár a rendes játékidőben nem bírt az Innsbruckkal, végül győztesen hagyta el a jeget. A harmadik harmad vége előtt tizenegy másodperccel egyenlítettek a vendégek, a ráadásban Hári döntötte el a meccset.

  2021.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak