Pünkösdi virágözön Bodajkon – folytatódnak május 29-én a Herbarius túrák

Pünkösdhétfőn Bodajkon rendezik a következő Herbarius gyógynövénygyűjtő túrát. Ezúttal a Bakony keleti lankáin gyűjthetnek értékes gyógynövényeket a résztvevők.
2023.05.26. 12:36 |
Pünkösdi virágözön Bodajkon – folytatódnak május 29-én a Herbarius túrák

Május végére már szinte minden virág előbújt. A település melletti vadvirágos mezőkön a résztvevők megismerhetik az aktuálisan gyűjthető gyógynövényeket: várhatóan lesz cickafark, zsálya, kakukkfű, útifű, galajfélék, ürömfélék, orbáncfű, bodza, csalán és gyermekláncfű.

A Herbarius túrasorozat május 29-én, pünkösdhétfőn Bodajkra kalauzol, a találkozó 9.30 órakor a szoborparknál lesz.

A túrát ezúttal is Lencsés Rita gyógynövény szakértő vezeti. A megközelítés egyénileg, vagy a fehérvári buszpályaudvar 14-es kocsiállásáról 8.40-kor Bodajkra induló járattal lehetséges. A busz kb. 9.15-kor ér a városházához, ott kell leszállni. Onnan sétával érhető el a szoborpark, ahol a találkozó lesz 9.30-kor.

Érdemes hozni vágószerszámot, kosarat, papírzacskót, kis poharat.

A program kb. 12.00 óráig tart. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

krizsany.anna@szikm.hu; 70/338-6173

lencsesrita82@gmail.com; 30/296-6480

A túra időpontja az időjárás függvényében változhat. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők tájékozódjanak előzőleg a megadott címeken.

Fehérvári színes

 1. Kisállat-kiállítás a Gárdonyiban

  Egy mini kenguru, valamint hüllők és papagájok is láthatóak lesznek azon a kisállat-kiállításon, amely június 10-én, szombaton érkezik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárba. A belépőjegy árán felül ingyenes fotózást kínálnak, és a kinyomtatott plakáttal kedvezmény kérhető a gyerekbelépő árából.

  2023.06.07.
 2. Nyári bormustra Kisfaludon

  Régi, lassan két évtizedes hagyománya van a Kisfaludi Bormustrának, amelyet idén június 10-én, szombaton 15 órától rendez meg a Kisfaludi Borbarát Klub és a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közreműködésével a Kisfaludi Közösségi Házban.

  2023.06.07.
 3. Kertmozi a városrészekben

  Júniustól a szabad ég alatt is várja a nézőket a fehérvári Barátság mozi kertmozija: 16-án, pénteken 21 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében az Ürömapám című amerikai vígjátékot, 30-án, pénteken 21 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán pedig a Halálos iramban 10. című amerikai akció-kalandfilmet láthatja a közönség. Jegyek már válthatók az előadásokra.

  2023.06.07.
 4. KEMPP táborok júliusban

  Idén is megrendezi hadtörténelmi témájú nyári napközis táborait a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. Július 3-a és 21-e között három turnus lesz, melyekre várják a 8-14 éves gyerekek jelentkezését.

  2023.06.07.