Pünkösdi programajánló - ezek lesznek a hétvégi programok Fehérváron

Virágdíszbe öltözött Belváros, Hősök Napja, tematikus séták, strandnyitó, gyermeknapi meglepetés, Fehérvári Kavalkád – színes programok közül választhatnak május utolsó hétvégéjén a fehérváriak és a városba érkezők.
2020.05.29. 17:28 |

A pünkösdi hétvégén a Belváros ismét virágdíszbe öltözik, a megszokott helyszíneken fedezhetjük fel a fehérvári virágosok szebbnél szebb virágkompozícióit május 29-én, pénteken délutántól pünkösdhétfőig. A tematika idén a játék és vidámság körül forog. Kísérőprogramok most nem lesznek, de a legszebb díszítésre a városi applikáción szavazhatunk, amelyet sokan letöltöttek már telefonjaikra. Akik még nem használják az applikációt, azoknak az egyes helyszíneken található, a lélekvidító virágkompozíciót készítő üzlet nevét, valamint sorszámát is tartalmazó táblák segítenek a letöltésben egy-egy QR-kóddal. A szavazás május 29-én, pénteken 15 órakor kezdődik és június 1-jén, hétfőn 15 óráig tart.

IOS-re innen töltsd le a Fehérvár app-ot!
Androidra pedig innen!

A Tourinform iroda városnéző programjait a romantika jegyében szervezi a hosszú hétvégére. A május 29-én, 30-án, 31-én 16 órakor induló belvárosi sétákon a virágos belváros legromantikusabb helyszíneit látogathatják végig. A programok előzetes regisztrációhoz kötöttek. 

A pünkösdi hétvége természeti csodákat is kínál: a Sóstó Látogatóközpont szervezésében szombaton, pünkösd vasárnapján és hétfőjén is 10 órakor indulnak a kedvelt Ökotúrák a természetvédelmi területen. A 1,5–2 órás program témája mindig az éppen aktuális természeti jelenségeket állítja középpontba. Információk és regisztráció!

A város madártávlatból is megcsodálható lesz, ugyanis erre a hétvégére megnyitják a Sóstó Látogatóközpont mellett található kilátót. A helyszíni biztonsági szabályok betartása mellett szombattól hétfőig 10 és 18 óra között mehetnek fel az érdeklődők.

Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. A székesfehérvári megemlékezések mellett hagyományosan május 31-én, vasárnap 15 órakor Spányi Antal megyés püspök celebrál szentmisét a Don-kanyar Emlékkápolnánál. A liturgiát online is közvetítik a Honvédség és Társadalom Baráti Kör közösségi oldalán (facebook.com/htbkszfvar).

A hétvégén lesz Gyermeknap is, amit hosszú évek után először sajnos nem lehet közösen, a Hetedhét Játékfesztivállal ünnepelni, de természetesen a gyermekekről ebben a helyzetben sem feledkezik el a város. A múzeum közösségi oldalán online programra hívják a családokat, az Önkormányzat pedig egyéb meglepetéssel is készül. Érdemes lesz a Belvárosban és a Koronás Park környékén sétálni egyet a családoknak vasárnap!

Bár az időjárás még nem biztos, hogy a nyarat idézi, hétvégén kinyit a Városi Strand is. Az 1300 fő befogadására alkalmas létesítménybe most, a speciális szabályok betartására figyelve maximum 900 fő léphet be. Bár nem ígérnek kifejezetten strandidőt a hétvégére, a medencék vize fűtött. A Városgondnokság a biztonságos távolságtartás érdekében felfestette a strand területén a 4x4 méteres zónákat.

A belvárosi sétát a pünkösdi virágos alkotások mellett nemcsak a Kortárs Művészeti Fesztivált idén jelképesen megjelenítő művészzászlók színesítik, hanem az alatta sorakozó faházak, árusítóhelyek. A Fehérvári Kavalkádban a kiskereskedők, termelők, kisvállalkozások mellett a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai árusítják portékáikat egészen augusztus végéig.

A pünkösdi hétvégén újra forog az óriáskerék a Zichy ligetben. Szombaton 10.00–21.00 óráig, vasárnap és hétfőn pedig 10.00–20.00 óráig várja a látogatókat, a járványhelyzet követelte szabályok betartásával. Május 30-án, szombaton este pünkösdhöz és a gyermeknaphoz kapcsolódva a MéhkasAula Egyesület még különlegesebbé teszi a látványt, fényekbe, színekbe öltözik az óriáskerék. A vetítést 21.00 és 22.00 óra között élvezhetik az arra járók.

Fehérvári színes

 1. A Damniczki Cukrászda a Régió Kiváló Fagylaltja címet hozhatta el

  A tizenhárom döntőbe került fagyi közül végül a Füredi Fagyizó Passió-karamellje lett az Év fagylaltja 2020-ban. A július 7-én Budapesten tartott megmérettetésen Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato fantázia nevű jeges édességét a zsűri a „Régió Kiváló Fagylaltja” díjjal jutalmazta.

  2020.07.08.
 2. Orbáncfű, menta és apróbojtorján Gántról

  A természet ajándékait kutató Herbarius túrák vasárnap Gántra invitálják a gyógynövények iránt érdeklődőket. A programon Lencsés Rita szakértő vezetésével gyűjthetünk értékes kincseket a nyári, virágzó természetben, miközben a felhasználás, a tartósítás praktikáiról is szerezhetünk ismereteket.

  2020.07.08.
 3. Mindigmás városnéző séták - nyáresti programokra invitál a Tourinform

  Könnyed városnézésekre hívja az érdeklődőket a Tourinform: a Mindigmás séták élményszerű, mesélős programok, hétről hétre újabb témákat körüljárva ismerhetjük meg a Belvárost.

  2020.07.08.
 4. Ötféle alkotóhetet szervez felnőtteknek a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

  Különféle témájú alkotóheteket szervez az ifjú és a felnőtt korosztálynak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete júliusban és augusztusban. A Rác utcai bázison lesz szövés, fonás, nemezelés, fafaragás, foltvarrás, gyöngyfűzés és üvegékszer-készítés egyaránt. A táborok egyhetesek, de napi jegyet is lehet vásárolni. 

  2020.07.08.
 1. Felújítás után újra nyitva a Bregyóban a BMX és gördeszka park

  Kisebb felújítás után holnaptól újra várja az extrém sportok kedvelőit a Bregyó Sportcentrum BMX és gördeszka pályája. A Városgondnokság szakemberei az elemek borítását cserélték ki, ahol szükséges volt. Az extrém park a nyári szünetben minden nap reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva!

  2020.07.07.
 2. Július 15-ig lehet visszaváltani 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén

  Július 15-ig lehet visszaváltani a 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén. Annak, aki 2021-ben szeretné felhasználni, semmi teendője nincs, a bérlet jövőre is bérletként működik, a napijegyek pedig bármelyik 2021-es napon felhasználhatók lesznek. A korábban megváltott FEZEN jegyek érvényesek a FEZEN Klasszik szeptemberi minifesztiválra is.

  2020.07.07.
 3. Lehet még jelentkezni a Napraforgó Napközis Táborba

  A helyes kézmosás, a higiénés szabályok betartása, az egészség megőrzése témakörökben tartottak foglalkozást hétfőn a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztő munkatársai a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A tábor következő heti turnusaira van még hely, jelentkezni ITT lehet!

  2020.07.06.
 4. A nádasok világa - új időpontban lesznek a sóstói ökotúrák

  A megszokott szombat délelőtti sóstói kirándulások helyett ezentúl szerdán kora esténként tartják az Ökotúrákat. A természetközeli családi program keretében július 8-án, szerdán 18 órától a nádasok világát fedezhetik fel a résztvevők.

  2020.07.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2