Pedagógusköszöntés a Munkácsyban - miniszteri elismerést kapott Kálmán Katalin tanárnő

„A Munkácsy Mihály Általános iskola nem lehetne az az iskola, aminek ma ismerik, Kálmán Katalin tanárnő munkája nélkül.” – 30 éve végzett magas színvonalú oktató-nevelő, iskolaépítő munkájáért kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet Kálmán Katalin. Az elismerést Tóth Péter igazgató adta át a tanárok évvégi ünnepségén – egy rendkívüli tanévet követően köszöntötte minden kollégáját, és mondott köszönetet a helytállásért. 
2020.06.19. 16:04 |

„Az iskola kell! A közösség kell!” – egy rendkívüli tanév végén rendkívüli pedagógusköszöntésre került sor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában.

Tóth Péter igazgató megköszönte a tantestület munkáját, helytállását, kifejezve, hogy az utolsó három hónap történései olyan kihívások elé állították a tanárokat, mint amiket egy küzdősportban megélt váratlan helyzetekhez lehet hasonlítani.

Volt ebben kellő mennyiségű adrenalin, félelem, pánik is – de minden egyes napot mégis nyugodtan zárhatott az iskola. Köszönhetően a munkakultúrának, a fegyelmezettségnek és a szülők, illetve az egymás felé működő kommunikációnak, úrrá tudtak lenni a káoszon, mondta az igazgató. Az ünnepi gondolatok mellett a humornak is jutott hely: minden tanár – mint virtuóz nagymester – oklevelet kapott ’a tantermen kívüli digitális oktatáshoz szükséges, a 2020. évi világjárvány által ihletett akkreditált önképzésről’.

Tóth Péter az évzáró rendezvényen adta át Kálmán Katalin történelem - népművelő szakos tanárnőnek a felterjesztés alapján megítélt Miniszteri Elismerő Oklevelet. „Az elismerés megerősít, mint ahogy megerősítenek a gyerekeknek az órákon adott visszajelzései is egy-egy feladat során. A miniszteri elismerés abban erősít meg, hogy jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és folytassuk így a továbbiakban is.” – fejezte ki a tanárnő, és azt mondta, hogy az ő munkája a kollégái munkája, támogatása nélkül nem lehetne sikeres.

Kálmán Katalin 1987 óta dolgozik az iskolában: igazi szíve, motorja a közösségnek, elhivatott munkával járul hozzá az oktatás kiemelkedő hírnevéhez. Ahogy a méltatás fogalmaz, tisztelik mind a kollégák, mind pedig a szülők és a gyerekek, a szervezeti kultúra meghatározó személyisége, igazi csapatjátékos. Jelen volt az intézmény összes jelentős innovációjának a bevezetésében, megvalósításában, legtöbbször vezető szerepet betöltve, önzetlenül és szerényen. Szakmai munkáját a komplexitás jellemzi, számára a tanítás életforma. Szaktanári felkészültsége, módszertani eszköztára rendkívüli, kompetenciáit folyamatosan fejleszti: tanórái élményszerűek, folyamatosan épít a kooperativitásra, a differenciálásra, a tevékenykedtetésre, a logikus gondolkodásra.

Osztályfőnökként „második anyukája” a gyerekeknek, a szülők maximálisan bíznak benne, partnerként tekintenek rá. Feladatot vállal a város kulturális életében is: 21 éve a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke, évtizedek óta szervez megyei honismereti vetélkedőt.

Közélet

 1. Március 22-ig kitölthető még a kérdőív a székesfehérvári önkéntességről

  Több civil szervezet kezdeményezése révén 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánították. Ebből az alkalomból a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel felmérést indított Székesfehérváron, melynek célja, hogy megismerje az emberek önkéntességgel kapcsolatos véleményét.

  2021.03.03.
 2. Fitz 100 emlékév a múzeumban - új programsorozat indul március közepétől

  A Szent István Király Múzeum a 2021. évet az egykori legendás múzeumigazgató, Fitz Jenő születése 100. évfordulójának szenteli. Fitz 100 címmel érdekes beszélgetésekkel, Fitz Jenő munkásságát és a múzeum életét bemutató online elérhető videós tartalmakkal emlékezik egykori múzeumigazgatójára az intézmény.

  2021.03.03.
 3. Kadétképzést szerveznek az MH 43. ezred vezénylőzászlósai

  A vezénylőzászlós a parancsnok szándékát, célját hivatott közvetíteni az állomány felé, de a feladatok végrehajtásában, vagy a munkakörülményekben felmerülő problémák képviseletében is ő jár el a vezető irányába.

  2021.03.03.
 4. A Szent György Kórházban oltották az időseket az újonnan érkezett Pfizer-vakcinával

  Ma újabb 114.660 adagot tartalmazó Pfizer-vakcina szállítmány érkezett Magyarországra, az oltóanyag eljutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba is, ahol a regisztrált idősek oltását folytatták vele. Magyarország már 5 oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás és uniós átlag fölött van a lakosság átoltottsága.

  2021.03.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4