Pedagógusköszöntés a Munkácsyban - miniszteri elismerést kapott Kálmán Katalin tanárnő

„A Munkácsy Mihály Általános iskola nem lehetne az az iskola, aminek ma ismerik, Kálmán Katalin tanárnő munkája nélkül.” – 30 éve végzett magas színvonalú oktató-nevelő, iskolaépítő munkájáért kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet Kálmán Katalin. Az elismerést Tóth Péter igazgató adta át a tanárok évvégi ünnepségén – egy rendkívüli tanévet követően köszöntötte minden kollégáját, és mondott köszönetet a helytállásért. 
2020.06.19. 16:04 |

„Az iskola kell! A közösség kell!” – egy rendkívüli tanév végén rendkívüli pedagógusköszöntésre került sor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában.

Tóth Péter igazgató megköszönte a tantestület munkáját, helytállását, kifejezve, hogy az utolsó három hónap történései olyan kihívások elé állították a tanárokat, mint amiket egy küzdősportban megélt váratlan helyzetekhez lehet hasonlítani.

Volt ebben kellő mennyiségű adrenalin, félelem, pánik is – de minden egyes napot mégis nyugodtan zárhatott az iskola. Köszönhetően a munkakultúrának, a fegyelmezettségnek és a szülők, illetve az egymás felé működő kommunikációnak, úrrá tudtak lenni a káoszon, mondta az igazgató. Az ünnepi gondolatok mellett a humornak is jutott hely: minden tanár – mint virtuóz nagymester – oklevelet kapott ’a tantermen kívüli digitális oktatáshoz szükséges, a 2020. évi világjárvány által ihletett akkreditált önképzésről’.

Tóth Péter az évzáró rendezvényen adta át Kálmán Katalin történelem - népművelő szakos tanárnőnek a felterjesztés alapján megítélt Miniszteri Elismerő Oklevelet. „Az elismerés megerősít, mint ahogy megerősítenek a gyerekeknek az órákon adott visszajelzései is egy-egy feladat során. A miniszteri elismerés abban erősít meg, hogy jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és folytassuk így a továbbiakban is.” – fejezte ki a tanárnő, és azt mondta, hogy az ő munkája a kollégái munkája, támogatása nélkül nem lehetne sikeres.

Kálmán Katalin 1987 óta dolgozik az iskolában: igazi szíve, motorja a közösségnek, elhivatott munkával járul hozzá az oktatás kiemelkedő hírnevéhez. Ahogy a méltatás fogalmaz, tisztelik mind a kollégák, mind pedig a szülők és a gyerekek, a szervezeti kultúra meghatározó személyisége, igazi csapatjátékos. Jelen volt az intézmény összes jelentős innovációjának a bevezetésében, megvalósításában, legtöbbször vezető szerepet betöltve, önzetlenül és szerényen. Szakmai munkáját a komplexitás jellemzi, számára a tanítás életforma. Szaktanári felkészültsége, módszertani eszköztára rendkívüli, kompetenciáit folyamatosan fejleszti: tanórái élményszerűek, folyamatosan épít a kooperativitásra, a differenciálásra, a tevékenykedtetésre, a logikus gondolkodásra.

Osztályfőnökként „második anyukája” a gyerekeknek, a szülők maximálisan bíznak benne, partnerként tekintenek rá. Feladatot vállal a város kulturális életében is: 21 éve a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke, évtizedek óta szervez megyei honismereti vetélkedőt.

Közélet

 1. Első kézből az adventi programokról és egyéb aktualitásokról

  Az év hátralévő heteinek programjairól, kiemelten az adventi időszak terveiről is tájékoztatást ad közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Számos más aktuális információ is olvasható a város polgármestere által közzétett bejegyzésben.

  2020.10.27.
 2. Hivatásos katonák és honvédelmi alkalmazottak vehettek át elismeréseket

  Negyven hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából.

  2020.10.27.
 3. Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

  November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

  2020.10.27.
 4. Balla Dávid nyerte a Szóval győzni kommunikációs vetélkedőt

  A 12 döntősnek három fordulóban kellett számot adnia a meggyőző, élőbeszédbeli képességeiről: beszédet tartottak arról, hogyan alakítanák a jövőt, helytálltak mint interjúalanyok, majd rögtönözve reagáltak médiaposztokra, videókra. A zsűri tagjai úgy döntöttek, hogy 2020-ban Székesfehérváron Balla Dávid kommunikál a legjobban, dobogós helyezést ért el Bíró Gergő Zalán és Bodonyi Dániel.

  2020.10.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1