Pedagógusköszöntés a Munkácsyban - miniszteri elismerést kapott Kálmán Katalin tanárnő

„A Munkácsy Mihály Általános iskola nem lehetne az az iskola, aminek ma ismerik, Kálmán Katalin tanárnő munkája nélkül.” – 30 éve végzett magas színvonalú oktató-nevelő, iskolaépítő munkájáért kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet Kálmán Katalin. Az elismerést Tóth Péter igazgató adta át a tanárok évvégi ünnepségén – egy rendkívüli tanévet követően köszöntötte minden kollégáját, és mondott köszönetet a helytállásért. 
2020.06.19. 16:04 |

„Az iskola kell! A közösség kell!” – egy rendkívüli tanév végén rendkívüli pedagógusköszöntésre került sor a Munkácsy Mihály Általános Iskolában.

Tóth Péter igazgató megköszönte a tantestület munkáját, helytállását, kifejezve, hogy az utolsó három hónap történései olyan kihívások elé állították a tanárokat, mint amiket egy küzdősportban megélt váratlan helyzetekhez lehet hasonlítani.

Volt ebben kellő mennyiségű adrenalin, félelem, pánik is – de minden egyes napot mégis nyugodtan zárhatott az iskola. Köszönhetően a munkakultúrának, a fegyelmezettségnek és a szülők, illetve az egymás felé működő kommunikációnak, úrrá tudtak lenni a káoszon, mondta az igazgató. Az ünnepi gondolatok mellett a humornak is jutott hely: minden tanár – mint virtuóz nagymester – oklevelet kapott ’a tantermen kívüli digitális oktatáshoz szükséges, a 2020. évi világjárvány által ihletett akkreditált önképzésről’.

Tóth Péter az évzáró rendezvényen adta át Kálmán Katalin történelem - népművelő szakos tanárnőnek a felterjesztés alapján megítélt Miniszteri Elismerő Oklevelet. „Az elismerés megerősít, mint ahogy megerősítenek a gyerekeknek az órákon adott visszajelzései is egy-egy feladat során. A miniszteri elismerés abban erősít meg, hogy jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és folytassuk így a továbbiakban is.” – fejezte ki a tanárnő, és azt mondta, hogy az ő munkája a kollégái munkája, támogatása nélkül nem lehetne sikeres.

Kálmán Katalin 1987 óta dolgozik az iskolában: igazi szíve, motorja a közösségnek, elhivatott munkával járul hozzá az oktatás kiemelkedő hírnevéhez. Ahogy a méltatás fogalmaz, tisztelik mind a kollégák, mind pedig a szülők és a gyerekek, a szervezeti kultúra meghatározó személyisége, igazi csapatjátékos. Jelen volt az intézmény összes jelentős innovációjának a bevezetésében, megvalósításában, legtöbbször vezető szerepet betöltve, önzetlenül és szerényen. Szakmai munkáját a komplexitás jellemzi, számára a tanítás életforma. Szaktanári felkészültsége, módszertani eszköztára rendkívüli, kompetenciáit folyamatosan fejleszti: tanórái élményszerűek, folyamatosan épít a kooperativitásra, a differenciálásra, a tevékenykedtetésre, a logikus gondolkodásra.

Osztályfőnökként „második anyukája” a gyerekeknek, a szülők maximálisan bíznak benne, partnerként tekintenek rá. Feladatot vállal a város kulturális életében is: 21 éve a Fejér Megyei Honismereti Egyesület elnöke, évtizedek óta szervez megyei honismereti vetélkedőt.

Közélet

 1. Több mint ötven családnak segít idén a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

  A „Gondtalan sulikezdés” jótékonysági akciót negyedik alkalommal hirdette meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal karöltve. A kezdeményezés keretében iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket, ceruzákat, tollakat és egyéb iskolakezdéshez szükséges eszközöket várnak augusztus 13-tól 17-ig, csütörtöktől hétfőig 10 és 18 óra között a Next Stop üzletközpontban.

  2020.08.13.
 2. Az Alba Innovárra is lehet szavazni az Edison 100 listáján augusztus 25-ig

  Az Edisonplatform Gondolkodó Körének szakmai döntése alapján az Alba Innovár is felkerült a 2020-as Edison100 listára. Idén szülők is jelölték a gyerekeket fejlesztőket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, amelyekre augusztus 25-ig lehet szavazni.

  2020.08.13.
 3. Székesfehérváron is épül honvédelmi sportközpont

  Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a Kormány - az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.08.12.
 4. Egészséges táplálkozás időskorban - szakemberek segítenek a családoknak

  Augusztus 13-án, csütörtökön 16 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újabb állomásához érkezik a DIÓ, azaz a Demencia Információs Órák a Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében. A téma ezúttal: Az egészséges táplálkozás idős korban. A projekt alapüzenete: VAN SEGÍTSÉG! Közvetlen célcsoportjai mindazok, akik otthonukban ápolnak demenciával élő családtagot.

  2020.08.12.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30