A nagy díjátadó - a megyei bajnokságok és az Alba Liga legjobbjait ünnepelték

A MOL Aréna Sóstó VIP-helyiségében tartották az Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága 2018/19-es szezont záró díjátadó ünnepségét pénteken. A megyei osztályokban szereplő csapatok mellett a székesfehérvári kispályás bajnokság, az Alba Liga legjobbjait is most díjazták.
2019.06.07. 18:20 |

A megyei szövetség égisze alatt rendezett tizenkilenc bajnokság ötvenhét dobogós helyezését, valamint a különdíjasokat jutalmazták a MOL Aréna Sóstón. Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében elmondta, idén is megyénkben volt az egyik legnépesebb az amatőr osztályok mezőnye, Budapest, valamint Pest, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (tehát jóval népesebb megyék) mögött Fejérben játszanak a legtöbben.

Idén a megyei első osztály küzdelmeit a felnőtteknél Bicske nyerte, a másodosztály két csoportját Velence és Vajta, a harmadosztályban pedig Bicske II. és Nagyvenyim volt a legjobb. Szintén most kapták meg az érmeket és serlegeket az utánpótlás-bajnokságok (U-14, U-16, U-19) és az öregfiúk bajnokságok dobogósai is. A Fair Play-verseny legjobbjának bizonyuló csapatokat is elismerésben részesítették.

Idén először a megyei díjátadó keretében kapták meg a nagy múltra visszatekintő székesfehérvári kispályás bajnokság érmesei is a jutalmakat. Mészáros Attila alpolgármester emlékeztetett rá, a szervezettség és a feltételek biztosítása volt a cél, amikor az Alba Liga néven futó sorozatot az MLSZ rendszerébe integrálták. „Székesfehérvár Önkormányzatának fontos, hogy az élsport és az utánpótlássport mellett a tömeg- és szabadidősportot is támogassa. Elsődleges célunk az volt, hogy az infrastrukturális feltételek meglegyenek a csapatok számára. Örömünkre a kispályás futball változatlanul népszerű, csaknem ezer játékos szerepelt az Alba Liga idei csoportjaiban. Köztük sok olyan, akiket nagy pályán a megyei bajnokságokban láthatunk, így aztán ez a kettős díjátadót valóban összekapcsolódó sorozatok résztvevői számára rendezhetjük.” – mondta az alpolgármester.

Az Alba Liga kiemelt rájátszását idén a Bádogos csapata nyerte, az alapbajnokságok győztesei: Kutyaütők, Csoszifaszik, Mástészta. A III. osztályban a Prémium Kincsesbánya, a Mancz FC és a Full Kilét szerzett bajnoki címet, míg a női bajnokságban a Kalafa SE lett az első.

A díjátadón egyéni elismerések is gazdára találtak. A Fejér Megye Labdarúgásáért Díj arany fokozatát Szűcs Csaba, ezüst fokozatát Viszló Csaba, a bronz fokozatot pedig Horváth László vehette át. Szabó Dániel lett az év játékvezetője, Földesi László az év asszisztense.

Az utánpótlás edzők között Kiss Mátét, a felnőtt edzőknél Dvéri Zsoltot választották a legjobbnak.

Sport

 1. Tenisz: fehérvári bronzérem a női Szuperligában

  A Kiskút Tenisz Klub a női Szuperliga záró fordulójában, hazai pályán 4:3 arányban győzte le a Budaörs gárdáját, ezzel pedig nem csak harmadik győzelmét, de bronzérmet is megszerezte a csapat. Az újabb érem azt jelenti, hogy a klub eddig valamennyi alkalommal érmes lett, amikor elindult a női csapatbajnokság legmagasabb osztályában.

  2020.07.09.
 2. "Hiszem, hogy fel tudok nőni a feladathoz" - bemutatkozott a Vidi edzője

  Szerdán jelentették be, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár vezetőedzője, csütörtökön pedig bemutatkozó sajtótájékoztatót tartottak a szakember részvételével a sóstói stadionban. A Vidi új mestere új feladatokról, tanulásról, reményekről beszélt.

  2020.07.09.
 3. Márton Gábor lett a MOL Fehérvár új vezetőedzője

  Szerda délután hivatalossá vált, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár FC következő vezetőedzője. Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette.

  2020.07.08.
 4. Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

  Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron. Az európai szövetség (ECMP) hosszan kivárt, de miután a nemzetközi szövetség (UIPM) az elmúlt hetekben egymás után hozta meg a törlésekről, halasztásokról szóló döntéseit a különböző korosztályok világbajnokságait illetően, várható volt, hogy a sportág kontinentális vezetői is hasonlóan foglalnak majd állást.

  2020.07.08.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak