A nagy díjátadó - a megyei bajnokságok és az Alba Liga legjobbjait ünnepelték

A MOL Aréna Sóstó VIP-helyiségében tartották az Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága 2018/19-es szezont záró díjátadó ünnepségét pénteken. A megyei osztályokban szereplő csapatok mellett a székesfehérvári kispályás bajnokság, az Alba Liga legjobbjait is most díjazták.
2019.06.07. 18:20 |

A megyei szövetség égisze alatt rendezett tizenkilenc bajnokság ötvenhét dobogós helyezését, valamint a különdíjasokat jutalmazták a MOL Aréna Sóstón. Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának igazgatója köszöntőjében elmondta, idén is megyénkben volt az egyik legnépesebb az amatőr osztályok mezőnye, Budapest, valamint Pest, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (tehát jóval népesebb megyék) mögött Fejérben játszanak a legtöbben.

Idén a megyei első osztály küzdelmeit a felnőtteknél Bicske nyerte, a másodosztály két csoportját Velence és Vajta, a harmadosztályban pedig Bicske II. és Nagyvenyim volt a legjobb. Szintén most kapták meg az érmeket és serlegeket az utánpótlás-bajnokságok (U-14, U-16, U-19) és az öregfiúk bajnokságok dobogósai is. A Fair Play-verseny legjobbjának bizonyuló csapatokat is elismerésben részesítették.

Idén először a megyei díjátadó keretében kapták meg a nagy múltra visszatekintő székesfehérvári kispályás bajnokság érmesei is a jutalmakat. Mészáros Attila alpolgármester emlékeztetett rá, a szervezettség és a feltételek biztosítása volt a cél, amikor az Alba Liga néven futó sorozatot az MLSZ rendszerébe integrálták. „Székesfehérvár Önkormányzatának fontos, hogy az élsport és az utánpótlássport mellett a tömeg- és szabadidősportot is támogassa. Elsődleges célunk az volt, hogy az infrastrukturális feltételek meglegyenek a csapatok számára. Örömünkre a kispályás futball változatlanul népszerű, csaknem ezer játékos szerepelt az Alba Liga idei csoportjaiban. Köztük sok olyan, akiket nagy pályán a megyei bajnokságokban láthatunk, így aztán ez a kettős díjátadót valóban összekapcsolódó sorozatok résztvevői számára rendezhetjük.” – mondta az alpolgármester.

Az Alba Liga kiemelt rájátszását idén a Bádogos csapata nyerte, az alapbajnokságok győztesei: Kutyaütők, Csoszifaszik, Mástészta. A III. osztályban a Prémium Kincsesbánya, a Mancz FC és a Full Kilét szerzett bajnoki címet, míg a női bajnokságban a Kalafa SE lett az első.

A díjátadón egyéni elismerések is gazdára találtak. A Fejér Megye Labdarúgásáért Díj arany fokozatát Szűcs Csaba, ezüst fokozatát Viszló Csaba, a bronz fokozatot pedig Horváth László vehette át. Szabó Dániel lett az év játékvezetője, Földesi László az év asszisztense.

Az utánpótlás edzők között Kiss Mátét, a felnőtt edzőknél Dvéri Zsoltot választották a legjobbnak.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak