Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 
2018.09.12. 15:02 |

A Tolnaiban 15,7 millió, a Brunszvikban 13 millió, a Felsővárosi Óvodában pedig 6 millió forint értékű beruházással újult meg az intézmény udvara a KÉPES program keretében.

A Tolnai Utcai Óvodában szeptembertől új homokozó, csúszda, mászóka, valamint egy 10x11 méteres műfüves mini focipálya várja a gyerekeket és számos ütéscsillapító burkolat készült el az udvaron.

A Brunszvik Teréz Óvodában új homokozó, játszótéri kerítés, játékvár épült és áthelyezték az udvaron az óvoda nevezetességét, a teknősbéka szobrot is, amelynek felújítása is megtörtént. Ezen kívül fa asztalokat és padokat helyzetek el az udvaron, valamint műanyag játszóvárat is kaptak a kiscsoportosok. A Felsővárosi Óvodában elbontották a balesetveszélyes játszóvárat, új hintát, játszóvárat, mérleghintát helyeztek ki és öntöttgumi burkolatot is kialakítottak az udvaron.

A Tolnai Úti Óvodában a KÉPES program keretében megvalósuló önkéntes napon Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a cégeknek a város nevében az elmúlt hat évben nyújtott támogatásért.

"Az idei évben is 28 vállalat döntött úgy, hogy részt vesz a KÉPES programban és 13 millió forintot adtak össze annak érdekében, hogy az a sok munka, ami a nyáron a Városgondnokság kivitelezésében elkészült, megvalósuljon. Ezt egészítette ki az önkormányzat, így összességében 35 millió forint értékű felújítási munkát lehetett elvégezni a három óvodában." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

A munkálatok kivitelezője a Városgondnokság volt. Bozai István városgondnok elmondta, hogy a legnagyobb munkát a Tolnai Úti Óvodában végezték, mintegy 15 millió forint értékben, többek között új homokozó, csúszda, mászóka ékesíti az óvoda udvarát, a legnagyobb sikernek azonban a műfüves mini focipálya örvend a gyerekek körében. Hozzátette, hogy számos felújítást végeztek el a Brunszvik Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. A városgondnok szólt arról is, hogy évről évre az óvodauvarokat is jó színvonalú, színes játszóeszközökkel szerelik fel hasonlóan a köztéri játszóterekhez.

Az önkéntes napon Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult a Tolnai Utcai Óvoda udvara, kiemelve, hogy látványos felújítás történt. A képviselő reményét fejezte ki, hogy tovább folytatódik a városban a KÉPES program, amelynek keretében fontos felújítások történnek.

Az önkéntes napon részt vettek azoknak az óvodáknak a vezetői is, amelyek udvarai megújultak a KÉPES program keretében.

Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, hogy a megújult udvaron sokkal többet lehetnek kint a gyerekek az új burkolat miatt, esős idő után is. Hozzátette, hogy a megújult óvodaudvaron lehetősége van az óvónőknek arra, hogy lábtornát és mozgásfejlesztő foglalkozásokat tartsanak a gyerekeknek annak érdekében, hogy fejlettebbek, ügyesebbek legyenek.

Zelenák Adrienne, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda vezetője elmondta, korábban kevés játszóeszköz volt az udvaron, most, a felújítás után több mozgásfejlesztő foglalkozásra van lehetőség a szabad levegőn.

Oláhné Wágner Erika, a házigazda Tolnai Utcai Óvoda vezetője arról szólt, hogy az intézmény második alkalommal vesz részt a KÉPES programban, ezúttal az udvar újult meg. Elmondta, hogy a mostani felújítás olyan tervek megvalósítására adott lehetőséget, amilyenekről korábban csak álmodhattak. 

A programban az idei évben részt vevő cégek:
Alba Mineral Kft.,  Alba Plaza,  Arconic Köfém Kft.,  Alpha-Vet Kft.,  Auchan Magyarország Kft.,  Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),  Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Klemol Kft., HTM Zrt., Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Novotel Székesfehérvár, Pannonjob Kft., Pappas Autó Magyarország Kft. Etyeki Tüzép Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, RÉV kft., VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 2. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.
 3. További közműcserékkel folytatódik a Berényi út felújítása

  Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

  2019.01.16.
 4. Kezdődik a Vadmadárkórház és egy új közösségi épület építése a Sóstón

  A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

  2019.01.08.
 1. Járdákat újítottak fel és parkolót építettek a Szeder utcai bolt környékén

  Befejeződött az út- és járdafelújítás, valamint parkolóépítés a Szeder utcában. A beruházás a Városgondnokság ÚT 2017-19. program keretében, mintegy 86 millió forintból valósult meg. A térköves járda mellett 24 újabb parkolóhely is segíti ezentúl a szedreskertiek mindennapjait.

  2018.12.21.
 2. SafeCross okos zebra védi a gyalogosokat a Horvát István és a Gyümölcs utca között

  A Horvát István és a Gyümölcs utca kereszteződésében már működik a SafeCross Okos Zebra rendszer, ami biztonságosabbá teszi az átkelést a gyalogosok számára. A mintegy 2 millió forintért a Generali a Biztonságért Alapítvány által telepített megoldás az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel a figyelmet az autósok figyelmét az éppen áthaladó gyalogosokra. 

  2018.12.17.
 3. Fehérvár az okosvárosok útján - különleges parkolási infrastruktúrát telepítettek

  Országosan is különleges fejlesztést mutattak be hétfőn Székesfehérváron; a város - a Vodafone NB-IoT SmartParking szenzoraival bővítve digitális eszközparkját - lehetővé teszi lakói számára az okosparkolás lehetőségét. A szolgáltató rendszerének köszönhetően Fehérváron mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon az autósok mobiltelefonjuk segítségével. A századik parkolószenzort Fehérvár polgármestere személyesen telepítette a Jávor Ottó téren.

  2018.12.10.
 4. Vízelvezetéssel védik a Fehérvárnak is kulcsfontosságú csóri vízbázist

  Fontos beruházás készült a közelmúltban a Székesfehérvár város vízellátásában meghatározó szerepet játszó csóri vízbázis védelmére. Kiépítettek egy 98 méter hosszú túlfolyó vezetéket, amely a következő években – átmeneti megoldásként – biztonságosan elvezeti a felesleges vízmennyiséget. Közben tervezik a végleges, hosszú távú megoldást is.

  2018.12.06.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek