Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 
2018.09.12. 15:02 |

A Tolnaiban 15,7 millió, a Brunszvikban 13 millió, a Felsővárosi Óvodában pedig 6 millió forint értékű beruházással újult meg az intézmény udvara a KÉPES program keretében.

A Tolnai Utcai Óvodában szeptembertől új homokozó, csúszda, mászóka, valamint egy 10x11 méteres műfüves mini focipálya várja a gyerekeket és számos ütéscsillapító burkolat készült el az udvaron.

A Brunszvik Teréz Óvodában új homokozó, játszótéri kerítés, játékvár épült és áthelyezték az udvaron az óvoda nevezetességét, a teknősbéka szobrot is, amelynek felújítása is megtörtént. Ezen kívül fa asztalokat és padokat helyzetek el az udvaron, valamint műanyag játszóvárat is kaptak a kiscsoportosok. A Felsővárosi Óvodában elbontották a balesetveszélyes játszóvárat, új hintát, játszóvárat, mérleghintát helyeztek ki és öntöttgumi burkolatot is kialakítottak az udvaron.

A Tolnai Úti Óvodában a KÉPES program keretében megvalósuló önkéntes napon Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a cégeknek a város nevében az elmúlt hat évben nyújtott támogatásért.

"Az idei évben is 28 vállalat döntött úgy, hogy részt vesz a KÉPES programban és 13 millió forintot adtak össze annak érdekében, hogy az a sok munka, ami a nyáron a Városgondnokság kivitelezésében elkészült, megvalósuljon. Ezt egészítette ki az önkormányzat, így összességében 35 millió forint értékű felújítási munkát lehetett elvégezni a három óvodában." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

A munkálatok kivitelezője a Városgondnokság volt. Bozai István városgondnok elmondta, hogy a legnagyobb munkát a Tolnai Úti Óvodában végezték, mintegy 15 millió forint értékben, többek között új homokozó, csúszda, mászóka ékesíti az óvoda udvarát, a legnagyobb sikernek azonban a műfüves mini focipálya örvend a gyerekek körében. Hozzátette, hogy számos felújítást végeztek el a Brunszvik Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. A városgondnok szólt arról is, hogy évről évre az óvodauvarokat is jó színvonalú, színes játszóeszközökkel szerelik fel hasonlóan a köztéri játszóterekhez.

Az önkéntes napon Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult a Tolnai Utcai Óvoda udvara, kiemelve, hogy látványos felújítás történt. A képviselő reményét fejezte ki, hogy tovább folytatódik a városban a KÉPES program, amelynek keretében fontos felújítások történnek.

Az önkéntes napon részt vettek azoknak az óvodáknak a vezetői is, amelyek udvarai megújultak a KÉPES program keretében.

Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, hogy a megújult udvaron sokkal többet lehetnek kint a gyerekek az új burkolat miatt, esős idő után is. Hozzátette, hogy a megújult óvodaudvaron lehetősége van az óvónőknek arra, hogy lábtornát és mozgásfejlesztő foglalkozásokat tartsanak a gyerekeknek annak érdekében, hogy fejlettebbek, ügyesebbek legyenek.

Zelenák Adrienne, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda vezetője elmondta, korábban kevés játszóeszköz volt az udvaron, most, a felújítás után több mozgásfejlesztő foglalkozásra van lehetőség a szabad levegőn.

Oláhné Wágner Erika, a házigazda Tolnai Utcai Óvoda vezetője arról szólt, hogy az intézmény második alkalommal vesz részt a KÉPES programban, ezúttal az udvar újult meg. Elmondta, hogy a mostani felújítás olyan tervek megvalósítására adott lehetőséget, amilyenekről korábban csak álmodhattak. 

A programban az idei évben részt vevő cégek:
Alba Mineral Kft.,  Alba Plaza,  Arconic Köfém Kft.,  Alpha-Vet Kft.,  Auchan Magyarország Kft.,  Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),  Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Klemol Kft., HTM Zrt., Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Novotel Székesfehérvár, Pannonjob Kft., Pappas Autó Magyarország Kft. Etyeki Tüzép Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, RÉV kft., VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. Felújítják a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig

  Mintegy 45 millió forintos beruházással újítják fel a Zsolt utca felső részét a Kadocsától a Karinthy térig, a Zsolt utca és a Géza utca csomópontjában pedig egy új gyalogosátkelőhelyet is kialakítanak. A munkálatok két héten belül elkezdődnek, a kivitelezés várhatóan 45 napot vesz majd igénybe.

  2019.04.18.
 2. Elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl lakótelepi rendelő felújítása

  Mintegy 270 millió forintos beruházással elkészült a Százszorszép Bölcsőde és az Ybl Miklós Lakótelepi Rendelő épületének felújítása. Az épület teljes homlokzata megújult és hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, vidám színekkel tarkították az attikafalat, a rendelőben pedig teljes belső felújítás és átalakítás történt.

  2019.04.16.
 3. Üzembe helyezték az NKM e-töltőit Székesfehérváron a Dechatlon parkolójában

  Üzembe helyezték a NKM Mobilitás Kft. elektromos töltőállomásait Székesfehérváron, a Decathlon áruház parkolójában. Székesfehérváron a 2x22 kilowattos gyorstöltő mellett 50 kilowattos villámtöltő is épült, a két ottani állomásra négy jármű csatlakozhat egyszerre. Az NKM állomásait az autósok mobil alkalmazáson keresztül indíthatják el. 

  2019.04.11.
 4. Hétszáz négyzetméternyi járda újult meg a Palotavárosban

  Négy helyszínen újultak meg járdaszakaszok a Városgondnoksága ÚT 2017-19 programja keretében a Palotavárosban. Szerdán délután megtörtént a műszaki átadása a Jancsár utca 1.-5. és 39-41. szám közötti, illetve a Sziget utca 33-35., 35-41. és 47-51. szám alatti felújított járdaszakaszoknak.

  2019.04.10.
 1. Megújult a Zombori út - felújították a víziközműveket és a járdákat is

  A Zombori út felújításához kapcsolódó műszaki átadásra került sor pénteken, az út, a csapadékcsatorna és a vízvezeték felújításának együttes összege meghaladta a 443 millió forintot. A felújítás során 740 méter szennyvízcsatorna és összesen 913 méter csapadékcsatorna épült át.

  2019.04.05.
 2. Folytatódik a Berényi út felújítása – időszakos forgalomkorlátozások május végéig

  A Berényi út II. üteméhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok május 25-ig tartanak. A közmű- és útfelújításra, valamint a járdaépítés miatt időszakos forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A cikkben részletes táblázatot talál, hogy melyik héten hol és milyen munkálatok zajlanak majd!

  2019.04.04.
 3. Beszámoló a Városgondnokság elmúlt öt éves munkájáról

  Az elmúlt öt évben elvégzett közfeladatok ellátásáról, vagyontárgyak üzemeltetéséről és a felújítási-beruházási feladatok elvégzéséről tartott beszámolót Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Bozai István városgondnok. Több mint harmincmilliárd forintot költöttek az elmúlt öt évben városüzemeltetésre és városfejlesztésre. A ma 640 embert foglalkoztató Városgondnokság vagyona és eszközparkja meghaladja a 2 milliárd forintot.

  2019.04.03.
 4. Agility eszközök is vannak az új öreghegyi kutyafuttatóban

  Elkészült a Béla út- Fiskális utca kereszteződésével szemközti zöldterületen kialakított új, 750 négyzetméteres, agility eszközökkel felszerelt kutyafuttatót. A beruházást örömmel fogadták a kutyatulajdonosok, akik kedvenceikkel együtt biztonságos körülmények között tölthetik itt a szabadidejüket.

  2019.04.02.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek