Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 
2018.09.12. 15:02 |

A Tolnaiban 15,7 millió, a Brunszvikban 13 millió, a Felsővárosi Óvodában pedig 6 millió forint értékű beruházással újult meg az intézmény udvara a KÉPES program keretében.

A Tolnai Utcai Óvodában szeptembertől új homokozó, csúszda, mászóka, valamint egy 10x11 méteres műfüves mini focipálya várja a gyerekeket és számos ütéscsillapító burkolat készült el az udvaron.

A Brunszvik Teréz Óvodában új homokozó, játszótéri kerítés, játékvár épült és áthelyezték az udvaron az óvoda nevezetességét, a teknősbéka szobrot is, amelynek felújítása is megtörtént. Ezen kívül fa asztalokat és padokat helyzetek el az udvaron, valamint műanyag játszóvárat is kaptak a kiscsoportosok. A Felsővárosi Óvodában elbontották a balesetveszélyes játszóvárat, új hintát, játszóvárat, mérleghintát helyeztek ki és öntöttgumi burkolatot is kialakítottak az udvaron.

A Tolnai Úti Óvodában a KÉPES program keretében megvalósuló önkéntes napon Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a cégeknek a város nevében az elmúlt hat évben nyújtott támogatásért.

"Az idei évben is 28 vállalat döntött úgy, hogy részt vesz a KÉPES programban és 13 millió forintot adtak össze annak érdekében, hogy az a sok munka, ami a nyáron a Városgondnokság kivitelezésében elkészült, megvalósuljon. Ezt egészítette ki az önkormányzat, így összességében 35 millió forint értékű felújítási munkát lehetett elvégezni a három óvodában." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

A munkálatok kivitelezője a Városgondnokság volt. Bozai István városgondnok elmondta, hogy a legnagyobb munkát a Tolnai Úti Óvodában végezték, mintegy 15 millió forint értékben, többek között új homokozó, csúszda, mászóka ékesíti az óvoda udvarát, a legnagyobb sikernek azonban a műfüves mini focipálya örvend a gyerekek körében. Hozzátette, hogy számos felújítást végeztek el a Brunszvik Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. A városgondnok szólt arról is, hogy évről évre az óvodauvarokat is jó színvonalú, színes játszóeszközökkel szerelik fel hasonlóan a köztéri játszóterekhez.

Az önkéntes napon Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult a Tolnai Utcai Óvoda udvara, kiemelve, hogy látványos felújítás történt. A képviselő reményét fejezte ki, hogy tovább folytatódik a városban a KÉPES program, amelynek keretében fontos felújítások történnek.

Az önkéntes napon részt vettek azoknak az óvodáknak a vezetői is, amelyek udvarai megújultak a KÉPES program keretében.

Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, hogy a megújult udvaron sokkal többet lehetnek kint a gyerekek az új burkolat miatt, esős idő után is. Hozzátette, hogy a megújult óvodaudvaron lehetősége van az óvónőknek arra, hogy lábtornát és mozgásfejlesztő foglalkozásokat tartsanak a gyerekeknek annak érdekében, hogy fejlettebbek, ügyesebbek legyenek.

Zelenák Adrienne, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda vezetője elmondta, korábban kevés játszóeszköz volt az udvaron, most, a felújítás után több mozgásfejlesztő foglalkozásra van lehetőség a szabad levegőn.

Oláhné Wágner Erika, a házigazda Tolnai Utcai Óvoda vezetője arról szólt, hogy az intézmény második alkalommal vesz részt a KÉPES programban, ezúttal az udvar újult meg. Elmondta, hogy a mostani felújítás olyan tervek megvalósítására adott lehetőséget, amilyenekről korábban csak álmodhattak. 

A programban az idei évben részt vevő cégek:
Alba Mineral Kft.,  Alba Plaza,  Arconic Köfém Kft.,  Alpha-Vet Kft.,  Auchan Magyarország Kft.,  Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),  Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Klemol Kft., HTM Zrt., Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Novotel Székesfehérvár, Pannonjob Kft., Pappas Autó Magyarország Kft. Etyeki Tüzép Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, RÉV kft., VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.
 2. Új játszópark és műfüves focipálya is épül a Palotavárosban

   Sok gyermek és család veheti birtokba a Palotaváros szívében nemsokára elkészülő játszóparkot a Halász utca Bátky Zsigmond utca közötti területen. Az új játszóeszközök és a fedett fitneszpark sportszerei már a helyükön állna. A múlt héten 20 darab fát ültettek el a területen, és a Városgondnokság szakemberei most kezdik el a műfüves focipálya kialakítását, hangzott el a mai helyszíni bejáráson.

  2018.11.15.
 3. Tavasz végére készülhet el a Corvinus székesfehérvári campusának B épülete

  Várhatóan 2019 májusában készülhet el a Székesfehérvári Campus B épületének felújítása a Corvinus Egyetemen. A beruházás, amely az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját foglalja magába, jelenleg 50%-os készültségi szinten van. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek és a campus könyvtárának is helyet ad majd.

  2018.11.14.
 4. Faültetés a Felsővárosban - Ostorfa sort telepítettek szerdán a Királykúton

  A Királykúton az elöregedett és beteg nyárfák helyére 16, az átlagosnál jóval nagyobb, 20-25cm körméretű ostorfát telepített a Városgondnokság szerdán. Ezek a fajták rendkívül jól bírják a városi klímát és viszonylag gyors növekedésűek. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül idén ősszel és kora tavasszal a fehérvári közterületekre. 

  2018.11.14.
 1. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 2. A III. Béla király téren és a Csapó utcában folytatódik a fatelepítés

  A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát, a Csapó utcában pedig a készülő új játszótér és fitnesz park mellé 20 darab perzsafát, díszcseresznyét, selyemakácot és hársfát ültetnek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei.

  2018.11.09.
 3. Csütörtökön már a kopóréteget aszfaltozták a Bajmóci utcában

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében hamarosan befejeződik az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújult a csapadékvízelvezetési rendszere is. 

  2018.11.08.
 4. Több mint hatszáz fát és nyolcezer cserjét telepítenek idén ősszel Fehérváron

  Elkezdte a Városgondnokág az őszi a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal. A fák mellett pedig 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt ültetnek számos helyszínen. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül a fehérvári közterületekre. Egy szezon alatt ennyi növényt még soha nem ültetettek Székesfehérváron.

  2018.11.08.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek