Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 
2018.09.12. 15:02 |

A Tolnaiban 15,7 millió, a Brunszvikban 13 millió, a Felsővárosi Óvodában pedig 6 millió forint értékű beruházással újult meg az intézmény udvara a KÉPES program keretében.

A Tolnai Utcai Óvodában szeptembertől új homokozó, csúszda, mászóka, valamint egy 10x11 méteres műfüves mini focipálya várja a gyerekeket és számos ütéscsillapító burkolat készült el az udvaron.

A Brunszvik Teréz Óvodában új homokozó, játszótéri kerítés, játékvár épült és áthelyezték az udvaron az óvoda nevezetességét, a teknősbéka szobrot is, amelynek felújítása is megtörtént. Ezen kívül fa asztalokat és padokat helyzetek el az udvaron, valamint műanyag játszóvárat is kaptak a kiscsoportosok. A Felsővárosi Óvodában elbontották a balesetveszélyes játszóvárat, új hintát, játszóvárat, mérleghintát helyeztek ki és öntöttgumi burkolatot is kialakítottak az udvaron.

A Tolnai Úti Óvodában a KÉPES program keretében megvalósuló önkéntes napon Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a cégeknek a város nevében az elmúlt hat évben nyújtott támogatásért.

"Az idei évben is 28 vállalat döntött úgy, hogy részt vesz a KÉPES programban és 13 millió forintot adtak össze annak érdekében, hogy az a sok munka, ami a nyáron a Városgondnokság kivitelezésében elkészült, megvalósuljon. Ezt egészítette ki az önkormányzat, így összességében 35 millió forint értékű felújítási munkát lehetett elvégezni a három óvodában." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere.

A munkálatok kivitelezője a Városgondnokság volt. Bozai István városgondnok elmondta, hogy a legnagyobb munkát a Tolnai Úti Óvodában végezték, mintegy 15 millió forint értékben, többek között új homokozó, csúszda, mászóka ékesíti az óvoda udvarát, a legnagyobb sikernek azonban a műfüves mini focipálya örvend a gyerekek körében. Hozzátette, hogy számos felújítást végeztek el a Brunszvik Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. A városgondnok szólt arról is, hogy évről évre az óvodauvarokat is jó színvonalú, színes játszóeszközökkel szerelik fel hasonlóan a köztéri játszóterekhez.

Az önkéntes napon Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy megújult a Tolnai Utcai Óvoda udvara, kiemelve, hogy látványos felújítás történt. A képviselő reményét fejezte ki, hogy tovább folytatódik a városban a KÉPES program, amelynek keretében fontos felújítások történnek.

Az önkéntes napon részt vettek azoknak az óvodáknak a vezetői is, amelyek udvarai megújultak a KÉPES program keretében.

Kovács Jánosné, a Felsővárosi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, hogy a megújult udvaron sokkal többet lehetnek kint a gyerekek az új burkolat miatt, esős idő után is. Hozzátette, hogy a megújult óvodaudvaron lehetősége van az óvónőknek arra, hogy lábtornát és mozgásfejlesztő foglalkozásokat tartsanak a gyerekeknek annak érdekében, hogy fejlettebbek, ügyesebbek legyenek.

Zelenák Adrienne, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda vezetője elmondta, korábban kevés játszóeszköz volt az udvaron, most, a felújítás után több mozgásfejlesztő foglalkozásra van lehetőség a szabad levegőn.

Oláhné Wágner Erika, a házigazda Tolnai Utcai Óvoda vezetője arról szólt, hogy az intézmény második alkalommal vesz részt a KÉPES programban, ezúttal az udvar újult meg. Elmondta, hogy a mostani felújítás olyan tervek megvalósítására adott lehetőséget, amilyenekről korábban csak álmodhattak. 

A programban az idei évben részt vevő cégek:
Alba Mineral Kft.,  Alba Plaza,  Arconic Köfém Kft.,  Alpha-Vet Kft.,  Auchan Magyarország Kft.,  Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),  Brooks Instrument Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN HungaryPlast Kft., G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Hanon Systems Hungary Kft., Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft., Klemol Kft., HTM Zrt., Ivanics Kft., Klemol Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Mondelez/Győri Keksz Zrt., Novotel Székesfehérvár, Pannonjob Kft., Pappas Autó Magyarország Kft. Etyeki Tüzép Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. Varga-Márfy Kft., Videoton Holding ZRt, RÉV kft., VT-Asyst Kft.

Városfejlesztés

 1. Vízvezetékeket építenek át a Fiskális úton - öt hónapig tart a rekonstrukció

  A Fiskális út teljes keresztmetszetét érintő rekonstrukció zajlik október 1-től, elsőként a víz gerincvezetékek átépítési munkálatai kezdődnek meg. Az átépítés a Budai úti tolózáraknától a Béla úti csatlakozásig tart és várhatóan 5 hónapot vesz igénybe.

  2018.09.20.
 2. Több ütemben valósul meg a Vásárhelyi út felújítása

  A közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy több ütemre bontva valósítja meg a Vásárhelyi út felújítását. Az elkészült engedélyes tervek alapján a beruházás egymilliárd forintba kerülne, amihez csak közel 365 millió forint pályázati forrás biztosított – ezért döntött a több évre bontott, ütemezett felújítás mellett a város, ami saját forrásból valósul majd meg. 

  2018.09.15.
 3. Újabb tér újul meg a Belvárosban – tervezői tájékoztató a Bartók Béla térről

  Két ütemben – elsőként a kiszolgáló közművek tekintetében, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával – újul meg a Bartók Béla tér. A tervezők látványtervet is bemutattak, de ez még munkaanyag, a véglegesítés előtt az érdeklődő fehérváriak széles körben megismerhetik majd a Bartók Béla tér kialakítására vonatkozó terveket. A képviselőknek a tervezők tartottak bemutatót a héten.

  2018.09.13.
 4. Elkészült a 200 férőhelyes új parkoló a Vízivárosban - ősszel telepítik a fákat

  Elkészült a Vízivárosban a Fűtőerőmű volt területén egy kettőszáz férőhelyes új parkoló a szükséges Sarló utcai útkapcsolatokkal és a járdákkal együtt. Ősszel még több mint ötven fát ültetnek a parkolóhelyek közé. A beruházás a Városgondnokság Út 2017-19. programjának keretében valósult meg.

  2018.09.11.
 1. Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

  Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.

  2018.09.10.
 2. Megújult épületben kezdték az évet a Rákóczi Úti Óvodában is

  Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete. Az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdte meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos- és a fűtésrendszert, kicseréltek valamennyi nyílászárót és a belső falfelületek is újak. Az megújult intézményben csütörtökön reggel a város polgármestere Cser-Palkovics András tartott bejárást.

  2018.09.06.
 3. Plusz sávval is bővítik a Széchenyi - Horváth István kereszteződést

  Munkaterület-átadással kezdődött hétfőn délután az a fejlesztés, melynek során megújul, kibővül a Széchenyi út és a Horvát István utca kereszteződése. A jövőben négy sávos lesz a belváros felé vezető oldalon, egy jobbra, kettő egyenesen, egy pedig balra, megtartva ezzel Tóváros könnyebb elérhetőségét. A fejlesztés járdákat és kerékpárutakat is érint. A kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy a terveket megvalósítsa.

  2018.09.03.
 4. Dobot Magician - újabb robotok érkeztek az Alba Innovárba

  Szeptember 3-án hétfőn az iskolával együtt az Alba Innovár második évadja is elindult. Az ipari robotok gyors térhódításával együtt pedig ide is megérkeztek Magyarországon elsőként azok a Dobot Magician típusú robotok, amikkel hatékonyan meg lehet mutatni a tényleges ipari környezetet és tökéletesen szimulálja a világ legnagyobb ipari robotjainak a működését. 

  2018.09.03.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek