Itt olvasható a rendkívüli helyzetben szükséges önkormányzati intézkedések tervezete

Csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyal Székesfehérvár Közgyűlése a háború és a szankciók miatt kialakult energia-árrobbanás okozta válsághelyzet kezelésére szolgáló intézkedésekről. Az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetések és a megjelent szabályozások ismeretében állt össze a javaslatcsomag.
2022.10.11. 14:35 |
Itt olvasható a rendkívüli helyzetben szükséges önkormányzati intézkedések tervezete

Az önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok, valamint a városi és városgondnoksági fenntartásban működő létesítmények nyitva-, illetve zárvatartásáról tárgyal majd a közgyűlés.

Emellett megerősíthetik azoknak a döntéseknek a folytatását, amelyek a város szociális és társadalmi támogatási programjaihoz, valamint a létfontosságú intézményhálózat működtetésének biztonságához (bölcsődék, óvodák, bentlakásos szociális intézmények, háziorvosi rendelők) elengedhetetlenül szükségesek.

A képviselőtestület elé kerülő határozati javaslat a városi honlapon elérhető, dr. Cser-Palkovics András polgármester a témában megfogalmazott videóüzenete pedig közösségi oldalán megnézhető.

Közélet

 1. Köszönet a segítőknek

  Ünnepélyes keretek között adták át a Csengőszó-díjat a Titkok Házában. A Szegényeket Támogató Alapítvány elismerését idén Sztrida Noémi, a Hydro Extrusion Hungary Kft. munkatársa vehette át, aki az elmúlt két évben tevékenyen részt vett négy nagyszabású esemény megszervezésében, a közös együttműködésen felül adománygyűjtést szervezett a cég családi napján, valamint részt vett a csomagok osztásában, szervezte a kollegák részvételét az eseményekre.

  2022.12.03.
 2. Ökumenikus jótékonyság

  Színvonalas ünnepi műsorral várták a résztvevőket idén is az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A nagyszabású esemény bevételét – közel 800 ezer forintot - két anyaországon túli magyar közösség, a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon (Kárpátalja) és a Gyulafehérvári Református Egyházközség (Erdély) javára ajánlották fel.

  2022.12.02.
 3. Kora tavasszal átadják a déli összekötőt

  Végéhez közeledik a Seregélyesi és Sárkeresztúri utakat összekötő út kivitelezése. Elérték a 95%-os készültséget, a tervek szerint a lakosság a műszaki átadás után, kora tavasszal veheti használatba a modern közvilágítással és kerékpárúttal szegélyezett, közel 5 kilométeres szakaszt.

  2022.12.02.
 4. Már kaphatók a jövő évi matricák

  Már kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megújult honlapján, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

  2022.12.02.