Nyilvános illemhely épül az Aranybulla lábánál

Az épülő illemhelyen kialakítanak egy női és egy férfi rész mellett egy akadálymentes mosdót is, valamint takarítószertárat. A parkolónál lévő kerékpártámaszok mellett pedig kerékpáros szervizpontot is lesz. A parkosított terület védelme érdekében további növénytelepítés történik a területen és a térfigyelő kamerák számát is bővítik.
2024.05.02. 11:13 |
Nyilvános illemhely épül az Aranybulla lábánál

Az Aranybulla emlékmű és környezetének méltó helyreállítása két éve történt és a megújult környezet gyorsan rendkívül népszerűvé is tette a helyet.

Az Aranybulla emlékműnél kialakított kerékpáros pihenőhely nagy számban vonzza a turistákat, kirándulókat is. Jelenleg hét nyilvános illemhely üzemel Székesfehérváron, az Aranybulla lábánál lesz a nyolcadik.

Városfejlesztés

 1. Startvonalon a felújítás

  Annyira rossz állapotú a burkolat, hogy még idén fel kell újítani a Nemzeti Emlékhely melletti sétányt. Erről közösségi oldalán adott hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mint írja, a forrást az Önkormányzat biztosítja, a Városgondnokság pedig előbb a tervezést, majd ősszel a kivitelezést is elkezdi. A városvezető addig is mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen a területen.

  2024.05.13.
 2. Finisben a kórházfejlesztés

  Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos, a gépész szerelvényezések és beépített bútorok elhelyezése zajlik, illetve az összekötő folyosó felújítása is a második üteméhez érkezett.

  2024.05.08.
 3. Új parkolók a Vasútállomásnál

  Hivatalosan is használható a vasútállomás déli részén készült új parkoló - írta közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. 152 P+R parkoló, mozgássérült parkolók, kerékpártámaszok, buszmegállók készültek a beruházásban és a 12Y jelű busszal pedig már elérhető a terület. 

  2024.05.02.
 4. Új út épül a Gáz utcai garázssornál

  A Gáz utcai garázssornál március közepén kezdte az útépítési munkákat a kivitelező. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. Az építkezés látványos szakaszhoz érkezett, mert az új út pályaszerkezet építése után hamarosan már aszfaltoznak is a területen.

  2024.05.02.