Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

Új szolgáltatások indulnak a Sóstó Látogatóközpontban: a "Családi kaland" keretében  a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve és külön programot dolgoztak ki születésnapi zsúrok megtartására is. Elindult a Sóstó új honlapja, ahol minden újdonság megtalálható.
2020.07.13. 15:28 |

Egyre népszerűbb a Sóstó Természetvédelmi Terület

A Sóstó Látogatóközpont alig több mint egy éves működésének tapasztalatai és eredményei alapján elmondható, hogy a Természetvédelmi Területre és a Látgatóközpont szolgáltatásaira egyre nagyobb érdeklődés irányul. Az idei pandémiás helyzet tovább fokozta a természet nyújtotta élmények keresését. A terület idén már országosan is kiemelt turisztikai célpontnak számít, az országos Kajla kampányban is szerepel, a Látogatóközpont szakmai irányítását végző Székesfehérvári Turisztikai Kft. pedig folyamatosan fejleszti az elérhető szolgáltatásokat.

A terület jelentőségéről dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt, az újdonságokat pedig F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Kft. ügyvezetője mutatta be.  

„Önmagában csodát tettünk azzal, hogy megmentettük a Sóstót. Újabb és újabb ötleteket igyekszünk megvalósítani a területen, a stadionban és annak környékén. Minden ilyen újdonság azt jelenti, hogy nagyon is élő hely lett a Látogatóközpont, a természetvédelmi területtel együtt jól kiegészítik egymást!” - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki jó ötletnek nevezte, hogy a Látogatóközpontot a stadionban építették ki, így az összeköti a természetes és a mesterséges környezetet. 

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a szolgáltatások egyaránt szolgálják a fehérvári emberek, a magyar és a külföldi turisták kellemes és hasznos kikapcsolódását.

„Most nem az a helyzet van, hogy el kell menni a világ másik végére a nyári szünetben. Akkor és ott a legbiztonságosabb, ahol élünk, azaz a belföldi turizmusnak most komoly lehetősége van! Székesfehérváron a Sóstó remek, élményekkel teli kikapcsolódást ígér” - emelete ki. Cser-Palkovics András polgármester köszöntet mondott a látogatóközpont dolgozóinak is, akik az elmúlt egy év során számos hazai és külföldi turistát fogadtak. 

Családi kalandok és születésnapi zsúrok a Sóstón

Az új szolgáltatásokról F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az egyik a Családi kaland, amelyet a Látogatóközpont nyitvatartási idejében az érkező családok vehetnek igénybe, akik egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve. A másik, elsősorban helyieknek szóló új lehetőség a Születésnapi zsúrok megtartására kidolgozott program, amely kitűnő alkalom, hogy a gyerekek játszva ismerkedjenek a természettel és annak védelmével.

A születésnapokhoz egyedi helyszínt és kellékeket, tematikus programokat (animátorral) és játékos túrát is kínálnak. Olyan emlékezetes születésnapot szerveznek a gyerekek számára, melynek középpontjában a természet és annak szeretete áll. Az ökoszülinapokat a felhőtlen szórakozás, friss levegő és környezettudatosság jellemzi. 

Elindult a Sóstó új honlapja, a www.sostoszekesfehervar.hu

Az új szolgáltatásokat is megismerhetik az érdeklődők a Sóstó mai napon debütáló honlapján, amely önkormányzati forrásból valósult meg. Az oldal egyedi fejlesztésű, rendkívül szép és informatív, 360 fokos digitális túrát is tartalmaz, sőt, a tanösvény túraútvonalai is bejárhatók a segítségével. 

A Sóstó bekerült az országos Kajla körök közé

A Sóstó népszerűségét mutatja, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turizmus Szövetség Alapítvány által kezdeményezett Kajla projektbe is integrálták a helyszínt. Idén nyáron számos újdonság mellett folytatódik a Kajla projekt, melynek keretében sok ezer család indul útnak, hogy a kisiskolások Kajla útlevelével felfedezzék az országot. (A 2019. nyarán útjára indított Kajla projekt során útlevéllel rendelkező kisiskolás felfedezők 200 ezer pecsétet gyűjtöttek, 50 ezer Kajla képeslapot küldtek barátaiknak, és közülük több mint 100 ezren utaztak vasúton díjmentesen 10 millió kilométer távolságot megtéve.)

Július közepén Kajla ismét útra kel, és Magyarország természeti kincseinek felfedezésére hívja a kisdiákokat és családjaikat. A Tourinform irodákban gyűjthető pecsétek mellett idén ezüst és arany karikákat is szerezhetnek a diákok, akik a Kajla köröket felkeresik. Az ún. Kajla körök adják a családi kirándulások mesekatalógusát, melyben valódi kirándulási élményeket talál a család. Nyomtatott és online katalógusban is elérhetők a családi túrák, így az érdeklődők könnyedén eldönthetik, merre induljanak. "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sóstó Természetvédelmi Terület is bekerült a Kajla körök közé, bízunk benne, hogy sok országfelfedező családot üdvözölhetünk ismét városunkban" – mondta el F. Szegő Krisztina.

Alba üdvözli az érkezőket a Látogatóközpontban

Mindezek alapján különösen jó hír, hogy az Alba Innovár digitális eszközei „nyári szabadságuk” idején ezúttal a Látogatóközpontban állnak szolgálatba, itt gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról és főként a környezeti nevelés elősegítéséről. Alba már meg is érkezett a helyszínre, ahol kedvesen üdvözli az érkezőket. Kijelzőjén az új honlapot is nézegethetik a látogatók, de a terület érdekességeiről is sok mindent megtudhatunk tőle a feltett kérdések alapján. Az eszközök várhatóan a nyár végéig maradnak a Látogatóközpontban.

Városfejlesztés

 1. Új közösségi tér a Belvárosban - zajlik a Bartók Béla tér megújítása

  A Bartók Béla tér és közvetlen környezetének revitalizációja többéves és több ütemből álló fejlesztés, amely pályázati támogatással valósul meg. A jelenleg zajló második ütem keretében egységes közösségi tér alakul ki. 

  2020.08.12.
 2. Augusztus végére befejeződik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A jelenleg zajló munkálatok az előzetesen meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs műszaki akadálya a tervezet augusztus végi befejezésnek, így szeptemberre már ismét használhatják majd a közlekedők a Balatoni úti felüljárót.

  2020.08.11.
 3. Öt fehérvári óvoda teljesen megújul jövő tavaszra

  Öt székesfehérvári óvoda udvara újul meg 185 millió forint értékű TOP-os forrásból. Az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában új, biztonságos eszközöket telepítenek és komoly tereprendezéssel teszik szebbé az udvarokat. A felújítások jövő tavaszra készülnek el.

  2020.08.10.
 4. A terveknek megfelelően folyik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a város egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő útján, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végével átadják a megújult és biztonságos Balatoni úti felüljárót. A kivitelező nyomatékosan kéri, hogy a munkaterületen senki se közlekedjen, mert balesetveszélyes.

  2020.07.30.
 1. Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

  Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező. 

  2020.07.21.
 2. A vidéki nagyvárosok fejlesztése a jövő! - megerősítette a miniszter 81-es fejlesztését

  Az új, fehérvári közlekedési csomópont, Székesfehérvár negyedik autópálya-lehajtója, valamint a 13-as és a 81-es főút Komárom és Székesfehérvár közötti négysávos gyorsforgalmi út megépítése is szerepel a kormány útfelújtási programjában. – mondta dr. Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülésén tartott előadást a járvány gazdasági és társadalmi hatásairól.

  2020.07.17.
 3. KÉPES program – három fehérvári iskola udvarát újítják fel

  A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.

  2020.07.16.
 4. Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

  Új szolgáltatások indulnak a Sóstó Látogatóközpontban: a "Családi kaland" keretében  a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve és külön programot dolgoztak ki születésnapi zsúrok megtartására is. Elindult a Sóstó új honlapja, ahol minden újdonság megtalálható.

  2020.07.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30