Előbb emberhátrány, aztán két gól hátrány és Vidi-szépítés

Egy lépésre a BL-főtáblától, de az az egy lépés igen nehéáznek ígérkezett... A magyar bajnok MOL Vidi (az elit sorozatban csak Vidi FC)a görög AEK Athén ellen játszott "hazai" pályán, az Üllői úton. Az első félidő felénél emberhátrányba, majd hamarosan gólhátrányba kerültek a fehérváriak. Szünet után hamar kettő lett a görög előny, de miutána  venmdégek is megfogyatkoztak, fölénybe került és szépített a Vidi. Megvolt a lehetőség egyenlíteni is, de maradt az AEK-győzelem.
2018.08.22. 21:57 |
Előbb emberhátrány, aztán két gól hátrány és Vidi-szépítés

A Groupama Arénából nem őriz szép emlékeket a Vidi, hiszen ezen a pályán a bajnokságban és Magyar Kupában még nem nyert meccset, most pedig a Ferencvárosnál azért erősebb ellenfél várt rá… De mindenki bízott egy jó eredményben, hiszen korábban is nála magasabban jegyzett csapatokat búcsúztatott a fehérvári alakulat. Marko Nikolics ezúttal a középpályára tolta fel az egyik legveszélyesebb fehérvárit, Negót, de összességében persze megint a biztonság volt az elsődleges, pláne, hogy ez még csak az első meccse volt a párharcnak. A görögök sem rohantak fejjel a falnak, láthatóan inkább ellentámadásokra készültek és a 7. percben egy labdaszerzés után övék is volt az első kapuralövés Livaja révén. A következő percben követte a példát Bakaszetasz, de kaput egyikük sem talált. A Vidi magasra tolt védekezésből előre ívelt labdákkal próbálkozott, vagy éppen oldalról belőtt szabadrúgásokkal. A meccs igazi BL-külsőségek közepette zajlott, a sorozat legújabb labdájával, amit az első félidő feléig a két kapusnak nem kellett megfognia.

Ekkor azonban olyan dolog történt, ami az egész meccset is meghatározhatta: Husztinak piros lapot adott Rocchi játékvezető egy Bakaszetasz elleni szabálytalanság után. Innentől végképp nem várhattuk, hogy támadni fog a Vidi, a görögök azonnal átvették a kezdeményezést. A 35. percben lett meg ennek az eredménye, Bakaszetasz lövését még kitenyerelte Kovácsik, a kipattanóra azonban Klonaridisz érkezett és közelről nem hibázott. A 39. percben jött az első Vidi-helyzet, nem is kicsi, Fiola csukafejesét védte Barkasz. Klonaridisz duplázhatott volna, de feladta a labdát Kovácsiknak. A 43. percben Manalosz szabadrúgása kerülte el kevéssel a magyar kaput, és Bakaszetasznak is volt még egy helyzete. Jól jött a szünet a Vidinek…

A második félidő első hazai akciójánál Nego elesett az AEK kapuja előtt, de nem kapott 11-est. A másik kapubál ellenben nem volt vita: a 48. percben Bakaszetasz megtolta a labdát, ezzel lövőhelyzetet teremtett magának és szépen a kapu bal oldalába tekert tizenhat méterről.  Öt perccel később a gólszerzőből antihős lett, mert őt is kiállította Rocchi, hasonló estért, mint Husztit. Az 56. percben Kovácsik bravúrral szedte ki Livaja fejesét. Az első Vidi-szöglet hozott egy lehetőséget, Nego lövését védte Barkasz. A 68. percben aztán már nemcsak helyzetig jutott a Vidi: Kovács remek indítását Lazovics elvitte védője mellett, majd 15 méterről a kapuba lőtt! Két perccel később a gólpasszt adó „Kiskokó” maga próbálkozott, védett a kapus. A 74. percben Hadzic életerős lövése zúgott mellé, ekkor egyenrangú ellenfél volt a magyar bajnok. Kovács szögletét Stopira fejelte mellé, a 78. percben óriási ziccert rontott Nego, aki Stopira lövésébe tette bele a lábát az üres kapu előtt – mellé ment a labda… Hadzicnak és Scsepovicsnak is volt távoli lövése, jobban játszott a Vidi, de tudta őrizni előnyét az AEK. Második félidei teljesítményével felnőtt a BL-playoff szintjéhez a Vidi, de egygólos hátrányból várhatja az athéni visszavágót, amit egy hét múlva rendeznek.

MOL Vidi FC - AEK Athén 1-2 (0-1)
Gl: Lazovics, illetve Klonaridisz, Bakaszetasz.