Megválasztották a nem képviselő bizottsági tagokat a rendkívüli közgyűlésen

Rendkívüli közgyűlést tartott csütörtökön reggel Székesfehérvár október 25-én megalakult képviselő-testülete. Az ülésen elfogadták a Szervezeti és Működési Szabályzatot és megválasztotta a testület a szakbizottságok nem képviselő tagjait, akik esküt is tettek a közgyűlésen.
2019.11.07. 11:06 |

Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András az ülés elején tájékoztatta a testületet, hogy Ráczné Földi Judit frakcióvezető bejelentette: megalakult a DK-JOBBIK-LMP-MINDENKI MAGYARORSZÁGA-MOMENTUM-MSZP-PÁRBESZÉD frakciója, melynek tagjai Barlabás András, Fazakas Attila és Márton Roland.

Az elfogadott és hatályba lépett Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében megválasztotta a testület a bizottságok nem képviselő tagjait a rendkívüli Közgyűlésen. Példaértékűen tudtunk minden, az alakuláshoz szükséges strukturális kérdésben dönteni, ami a demokrácia ünnepe is – emelte ki az ülésen Cser-.Palkovics András polgármester. Fontosnak nevezte, hogy mindenki, aki Fehérváron szavazatot adott le annak megjelenjen a döntéshozatalban is a voksa.

Humán Közszolgálati Bizottság nem képviselő tagjai: Juhász Tamás, Keszei Endréné, Lánczos Róbert, Dr. Lukácsi József, Molnár Ferenc, Dr. Mikola József, Varga Imre Gáborné, Dr. Mihályi Mónika, Pintérné Varga Anna Mária, Dr. Boór Ferenc, Horváth Tancsa Ágnes.

Pénzügyi- Költségvetési és Jogi Bizottság nem képviselő tagjai: Bohosné Mihályi Katalin, Pethő Gábor, Dr. Szolnoki Róbert, Rédei Norbert, Kónyi-Kiss Botond.

Stratégiai Fejlesztési Bizottság nem képviselő tagjai: Békési Ferencné, Kiss Péter, Patik Ferenc, Németh László, Szabó László.

Városüzemeltetési Bizottság nem képviselő tagjai: Gyóni András, Dr. Radics József, Szilády Dezső, Ungváry Árpád, Tóth Nóra Tímea, Szabó Gábor.

Közlekedési ügyek tanácsnokának Barlabás Andrást választotta a testület, a közműszolgáltatási ügyek tanácsnoka pedig Fazakas Attila lett.

Közélet

 1. Rendhagyó ünnep - az egyházak üzenetei húsvét alkalmából

  Rendhagyó módon ünnepeljük idén a húsvétot világszerte. A templomok helyett otthonaink falai között telnek az imádságok, és születnek meg Jézus kereszthalálának és feltámadásának tanulságai, felismerései. A járvány okozta rendkívüli helyzet miatt Isten házai most üresen állnak, az egyházak a hagyományoktól eltérően online juttatják el üzeneteiket a híveknek, áldást és békességet kívánva Nagypéntek alkalmából.

  2020.04.10.
 2. Székesfehérvár polgármesterének nagypénteki gondolatai

  Minden fehérvári közös akarata és erőfeszítése kell ahhoz, hogy a város győzelmet arasson a koronavírus felett. Ez az erő fog átsegíteni nem csak a járvány időszakán, hanem a nyomában keletkező társadalmi és gazdasági viharokon is – hangsúlyozta nagypénteki beszédében dr. Cser-Palkovics András.

  2020.04.10.
 3. Jézus Krisztus kereszthalálának napja - Spányi Antal püspök nagypénteki gondolatai

  Nagypénteken a keresztény világban szokásos a keresztútjárás, amelynek során felidézik Jézus szenvedésének egyes állomásait. Több évtizedes hagyomány, hogy Székesfehérváron a főpásztor vezetésével a város papjai és hívei közösen járnak keresztutat a Palotavárosban. Idén a járvány okozta helyzet miatt, Spányi Antal püspök azt kéri a hívektől végezzék el otthonaikban a keresztutat, imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját Pilátus ítéletétől a sírba tételig.

  2020.04.10.
 4. Virtuális Keresztút a Palotavárosi Kálváriánál - a többi bennünk van

  A keresztút eredetileg az a mintegy másfél kilométeres útvonal, melyen a keresztény hagyomány szerint Jézus a kereszttel a Praetoriumtól kiment a Golgotára. Nagypénteken nagyon sokan szoktak elmenni a keresztútra a Palotavárosi Kálváriához, amit idén a lelkünkben tehetünk meg. Ehhez szeretnénk segíteni a stációkról készült képekkel.

  2020.04.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19