Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 
2021.01.15. 15:19 |

Az elmúlt években megannyi orvosi rendelő újult meg kívül-belül Székesfehérváron. 2012 augusztusára a Fiskális úti orvosi rendelő, majd 2015-ben a Mészöly Géza utcai orvosi rendelő felújításának első része készült el (azóta elkészült a lift és a külső felújítás is). 2018 januárjában lett készen a Berényi úti gyermekorvosi rendelő teljes felújítása, majd ugyanezen év augusztusában a Köfém orvosi rendelő felújítása is elkészült. 2019 szeptemberében a Maroshegyen a Batthyány utcai orvosi rendelő újult meg kívül-belül, most pedig kezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes felújítása. 

Az orvosi rendelő felújításának idejére a betegeket a Mészöly Géza utcai rendelőben látják el az orvosok, illetve a költöztetés miatt január utolsó hetében is módosul a rendelés.

A Szekfű Gyula utca 9. szám alatti, önkormányzati tulajdonú épület 1975 óta működik orvosi rendelőként. Jelenleg az alapellátáshoz tartozó háziorvosi és fogorvosi rendelések vannak itt, a fogszabályozási szakellátást tavaly novemberben költöztették át innen a Verseci utcába, a felújított Köfém rendelőbe. Az épület működése kapcsán felmerült problémákat eddig csak részleges javítással tudták megoldani, a fűtés- és villamoshálózat, a nyílászárók elavultak, akadálymentes lift és vizesblokk pedig nincs az épületben. Mindez szükségessé tette a teljes körű felújítást, az energetikai korszerűsítést és az átalakítást a minél optimálisabb helykihasználás érdekében.

"Nem csak a forrás áll rendelkezésre, de a közbeszerzési eljárás lebonyolítása is megtörtént, és napokon belül elkezdődik a költözés, a kivitelezés. 2022 tavaszára teljes egészében megújul a Szekfű rendelőintézet. A következő egy évben kényelmetlenséget okozhat, hogy a betegek nem oda mennek orvoshoz, ahol megszokták, de a végeredmény mindenkit kárpótolni fog.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. Fehérvár polgármestere megköszönte az épületben dolgozó orvosok és az ellátottak türelmét, továbbá a Polgármesteri Hivatal azon kollégáinak a munkáját, akik részt vettek a projekt előkészítésében.

A város polgármestere hangsúlyozottan köszönetét fejezte ki a Verseci utcai rendelőbe átköltöztetett fogszabályozási szakrendelés dolgozóinak, akiknek együttműködése nélkül a Szekfű rendelő felújítása nem valósulhatott volna meg.

A rendelő felújításáról szóló tájékoztatón Fehérvár polgármestere és alpolgármestere mellett Östör Annamária egészségügyi tanácsnok és Varga Márta a Humán Szolgáltató Intézet vezetője, illetve Dr. Szabó Marián háziorvos is ott volt.

A Szekfű Gyula utcai rendelő háziorvosai január 29-én, pénteken már nem rendelnek a jelenlegi helyen, helyettesítik őket, február 1-jétől pedig már a Mészöly utcai rendelőben kezdik meg átmenetileg a gyógyítást. A fogorvosok január utolsó hetében már nem fogadnak betegeket a Szekfű rendelőben, az ő helyettesítésükről is gondoskodtak. Az építkezés február közepén fog elkezdődni – emelte ki Mészáros Attila alpolgármester.

A felújítás után 7 felnőtt háziorvosi és 8 fogorvosi alapellátást helyeznek el a Szekfű Gyulai utcai rendelőben, a Kégl György utca 3. szám alatti épületből is ide költöznek át a fogorvosok. (A kiváltott, önkormányzati tulajdonú ingatlant nem adják el, hanem egyéb önkormányzati célra hasznosítják majd.) A Szekfű Gyula utcai rendelő tervezése megtörtént, így a kiviteli és engedélyezési tervdokumentáció, valamint jogerős építési engedély rendelkezésre áll.

A korszerűsítésre és az akadálymentesítésre az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.1-16 kódszámú nyertes pályázat adta meg a lehetőséget Székesfehérvár Önkormányzata számára. A csaknem 538 millió forint értékű, száz százalékban európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelés kerül a homlokzatra, felújítják az elektromos hálózatot, a fűtésrendszert és a tetőt is szükség szerint. Kialakítanak egy akadálymentes vizesblokkot, és egy liftet is terveznek az épületbe. Emellett sor kerül új orvosi eszközök, bútorok, valamint informatikai eszközök beszerzésére is. A projekt befejezésének céldátuma 2022. április 30.

A Szekfű Gyula utcában rendelő Dr. Szabó Marián Gábor háziorvos kollégái nevében fejezte ki köszönetét azért, hogy most ennek a fehérvári a rendelőnek a felújítása került sorra. Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója arról beszélt, hogy az orvosokat is bevonták a tervezési munkába, melynek eredményeként elindulhat a beruházás. Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka pedig kiemelte, hogy az alapellátó rendelőintézetek korszerűsítési folyamatának a végéhez közelítenek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújításával.

A Szekfű Gyula utcai rendelő kiürítése folyamatosan történik januárban, de a betegellátás zavartalanul halad ez idő alatt is. A felújítás idejére, 2021. február 1-jétől a rendelések átmenetileg a Mészöly Géza utcai rendelőben lesznek, az orvosokat a megszokott rendelési időkben és telefonszámokon lehet majd elérni, a vezetékes telefonszámok áthelyezésében lehet egy-két nap csúszás. A költöztetés miatt január utolsó hetében változik a rendelés.

JANUÁR 29-ÉN DÉLELŐTT AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSOK ÉRVÉNYESEK A HÁZIORVOSOK TEKINTETÉBEN

 • Dr. Incze Juditot (Szekfű Gyula utcai rendelő) Dr. Tüttő Csilla helyettesíti a Fiskális utcai rendelőben.
 • Dr. Hanti Péter és Dr. Kovács Tibor (Szekfű Gyula utcai rendelő) betegeit sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Farkas Zoltán és Dr. Kovács Gábor háziorvosok várják.

JANUÁR 29-ÉN DÉLUTÁN AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSOK ÉRVÉNYESEK A HÁZIORVOSOK TEKINTETÉBEN

 • 13 órától 15.30-ig Dr. Hegyi Klárát, Dr. Szabó-Marián Gábort és Dr. Balázs Sándort (Szekfű Gyula utcai rendelő) sürgős esetben a Mészöly rendelőben Dr. Horváth Márta és Dr. Kertész Éva háziorvosok helyettesítik.

JANUÁR 25-TŐL 29-IG AZ ALÁBBI VÁLTOZÁSOK LESZNEK A FOGORVOSOK ESETÉBEN

 • Ez idő alatt a Szekfű Gyulai utcai fogorvosok nem tudnak rendelni, mivel a fogászati gép költöztetése több időt vesz igénybe.
 • Dr. Bruzsa Juditot január 25-től 28-ig Dr. Harza Enikő, 29-én pedig Dr. Tordai Gábor fogorvosok helyettesítik. Bomhér Zsuzsát január 25-től 29-ig Dr. Tordai Gábor helyettesíti.

Városfejlesztés

 1. A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

  A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont kialakításáról is tárgyalt szombaton dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.02.20.
 2. Hétfőn kezdődnek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítási munkálatai

  A munkaterület átadását követően február 22-én, hétfőn megkezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes körű felújítása és akadálymentesítése. A porral, zajjal és megnövekedett forgalommal járó munkálatok idejére kérik a lakosok megértését és türelmét!

  2021.02.18.
 3. Jól halad a Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása

  Bejárás keretében mutatták be pénteken a Szent István Király Múzeum Rendházépületében eddig lezajlott felújítási és átalakítási munkálatokat. A bruttó 5,3 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2021. október végére fejeződik be, majd elkezdődhet az egyedülálló „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” című kiállítás berendezése.

  2021.02.12.
 4. Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítása

  Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása és bővítése. Beépítik a tetőteret, kialakítanak egy kórus illetve egy tánctermet, felújítják a tornatermet és egy sportudvart is építenek. A beruházást követően pedig önkormányzati forrásból az iskola homlokzatfelújítását is elvégzik.

  2021.02.05.
 1. Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

  Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

  2021.01.25.
 2. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 3. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 4. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár