Megújult a játszóudvar és a villamos hálózat a Hosszúsétatéri Óvodában

Összesen harmincmillió forint önkormányzati forrást fordítanak a Hosszúsétatéti Óvoda udvari játszóeszközeinek és villamos hálózatának felújítására. A munkálatok nagy részével elkészültek, már csak a homokozók tetőszerkezetének cseréjét kell elvégezni. 
2020.09.14. 15:33 |

Az intézmény udvarán tett látogatásakor Székesfehérvár polgármestere elmondta, az egész várost tekintve már csak az Ybl óvoda udvarfelújítása van hátra, a szükséges anyagi háttér megteremtésén már dolgoznak.

Nagyszabású felújítás zajlott az elmúlt hónapokban a Hosszúsétatéri Óvodában.

A biztonságosan már nem használható udvari játszóeszközöket elbontották vagy javították, és számos új játékot telepítettek a területre.

Kaptak a gyerekek többek között mászóvárat, babaházat, rugós játékokat, egyensúlyozó játékot, trambulint és rajztáblákat. Felújították a homokozót és hat darab új pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron a Városgondnokság szakemberei.

Ugyancsak szükségessé vált az óvoda villamos hálózatának teljes korszerűsítése.

Kicserélték a kábeleket, a dugaljakat, a kapcsolókat, a régi lámpatesteket pedig mindenhol felváltotta az energiatakarékos LED világítás. A konyha teljes területén szintén megtörtént a villamos felújítás, és kialakították a helyet egy nagyteljesítményű sütő számára is, melyet az óvodai programokhoz, közös sütésekhez is tudnak használni az óvónénik és a gyerekek. Az eddig elkészült munkálatok 23 millió forintba kerültek, már csak a homokozók feletti tetőszerkezetek cseréje van hátra.

Ezzel együtt 30 millió forint kizárólag önkormányzati forrást költenek az intézményre.

Az óvoda udvarán tett látogatásakor dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: „Összesen egy olyan óvoda van Fehérváron, melynek az udvarát még nem újítottuk fel, vagy nincs folyamatban valamilyen formában a felújítás, ne lenne meg rá a forrás. Ez a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája. Ezt az intézményt sem fogjuk elfelejteni, még ebben az anyagilag nehéz helyzetben is törjük a fejünket, hogy miként tudnánk forrást találni rá. Ezáltal az összes önkormányzati fenntartású óvodán végigérne a felújítás, amiben van európai uniós, állami és önkormányzati forrás. Sőt, a KÉPES Program keretében a fehérvári cégek, vállalkozások felajánlásait is fel tudtuk használni.” A városvezető szerint a felújítások nagyon fontosak biztonsági szempontból, mert a gyerekek az udvarokon töltik az idejüknek egy jelentős részét, és nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszik.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetét fejezte ki Székesfehérvár polgármesterének és a Közgyűlésnek, hogy a felújítás keretösszege rendelkezésre állt a Hosszúsétatéri Óvodában. A gyerekek örömmel vették birtokba az udvart, ahol valóban nagy szükség volt a játszóeszközök cseréjére, javítására.

Tóth Ildikó, az óvoda igazgatója a köszönetnyilvánításon túl elmondta, az óvodáskor legnagyobb ajándéka a sok-sok közös játék, és nem mindegy, hogy ezt milyen eszközökkel teszik a gyerekek. A Hosszúsétatéri Óvodában mindig arra törekszenek, hogy a lehető legtöbb időt töltsék a szabadban, melyre a felújított, árnyas udvar ideális, biztonságos környezetet biztosít.

Bozai István, a munkálatok egy részét bonyolító Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője elmondta,:

a régi játékokat a szabványoknak megfelelően alakították át, az új játékok pedig megfelelnek a legújabb európai uniós szabványoknak éppúgy, mint a székesfehérvári játszótereken található eszközök.

Városfejlesztés

 1. Zajlik a Táncsics Mihály Általános Iskola udvarfelújítása

  Már zajlanak a KÉPES program idei felújítási munkálatai: a Táncsics Iskola udvarán folyik a felszedett régi térkő elszállítása, majd a földmunkákkal, a vízelvezetéssel és az új térkő lerakásával folytatódik a tér szépítése.

  2021.07.23.
 2. A Turisztikai Ügynökség képviselői tartottak bejárást a felújított Tourinform Irodában

  Hétfőn este a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetői a város országgyűlési képviselőivel és alpolgármesterével közösen nézték meg a májusban átadott, felújított Tourinform Irodát. A látogatás apropója az a keddi konzultáció Székesfehérváron, ami az Ügynökségnek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 keretében végzett tevékenységeiről, a helyi fejlesztésekről fog szólni.

  2021.07.19.
 3. Valódi környezetvédelem - ötödére csökken a lerakott hulladék mennyisége Csalán

  Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi célja is van azoknak a nagyberuházásoknak a Csalai Hulladékkezelő telepen, melyet a Depónia és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás végez. Új csarnokok, új irodaépületek és világszínvonalú válogatógépek állnak hamarosan üzembe. A beruházásról a város polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatott. 

  2021.07.16.
 4. 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét a Kormány

  A Kormány 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét, így megszakítás nélkül folytatódhat, és jövőre be is fejeződhet a megkezdett munka - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.07.08.
 1. A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton

  Ma délelőtt kezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró 12 méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére holnapig, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

  2021.07.06.
 2. Kezdődik az Aranybulla emlékmű környékének teljes felújítása

  Megújul teljesen az Aranybulla emlékmű: kilátóterasz lesz az emlékmű körül, ahova lépcső vezet majd, lesz kerékpáros pihenő, erdei sétaút és egy új parkoló is. Összesen 152 fát, 5438 cserjét és sövényt is ültetnek továbbá automata öntözőrendszert építenek ki. Minden meglévő növény megmarad és nagyon vigyáznak majd ezekre a kivitelezésnél. 

  2021.06.29.
 3. Iskolaudvarok újulnak meg az idei KÉPES programban és kialakítanak egy okostantermet is

  A székesfehérvári óvodaudvarok után, 2020-tól a felújítások immár az általános iskolákban folytatódtak a KÉPES program keretében. A Táncsics Mihály Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének udvarfelújítása mellett egy okostantermet alakítanak ki az István Király Általános Iskolában.

  2021.06.23.
 4. Kézilabdapálya épül a Zentai udvarán a szövetség támogatásával

  A Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával két kézilabdapálya épül jelenleg Székesfehérváron: az egyik a BCE campusa mellett, a másik pedig a Zentai Úti Iskola udvarán. Három hét múlva készül el a szabvány méretű pálya, ami az iskolai testnevelésórák mellett az utánpótlás edzéseinek ad majd helyet.

  2021.06.15.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1