Megújult a játszóudvar és a villamos hálózat a Hosszúsétatéri Óvodában

Összesen harmincmillió forint önkormányzati forrást fordítanak a Hosszúsétatéti Óvoda udvari játszóeszközeinek és villamos hálózatának felújítására. A munkálatok nagy részével elkészültek, már csak a homokozók tetőszerkezetének cseréjét kell elvégezni. 
2020.09.14. 15:33 |

Az intézmény udvarán tett látogatásakor Székesfehérvár polgármestere elmondta, az egész várost tekintve már csak az Ybl óvoda udvarfelújítása van hátra, a szükséges anyagi háttér megteremtésén már dolgoznak.

Nagyszabású felújítás zajlott az elmúlt hónapokban a Hosszúsétatéri Óvodában.

A biztonságosan már nem használható udvari játszóeszközöket elbontották vagy javították, és számos új játékot telepítettek a területre.

Kaptak a gyerekek többek között mászóvárat, babaházat, rugós játékokat, egyensúlyozó játékot, trambulint és rajztáblákat. Felújították a homokozót és hat darab új pihenőpadot is elhelyeztek az udvaron a Városgondnokság szakemberei.

Ugyancsak szükségessé vált az óvoda villamos hálózatának teljes korszerűsítése.

Kicserélték a kábeleket, a dugaljakat, a kapcsolókat, a régi lámpatesteket pedig mindenhol felváltotta az energiatakarékos LED világítás. A konyha teljes területén szintén megtörtént a villamos felújítás, és kialakították a helyet egy nagyteljesítményű sütő számára is, melyet az óvodai programokhoz, közös sütésekhez is tudnak használni az óvónénik és a gyerekek. Az eddig elkészült munkálatok 23 millió forintba kerültek, már csak a homokozók feletti tetőszerkezetek cseréje van hátra.

Ezzel együtt 30 millió forint kizárólag önkormányzati forrást költenek az intézményre.

Az óvoda udvarán tett látogatásakor dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: „Összesen egy olyan óvoda van Fehérváron, melynek az udvarát még nem újítottuk fel, vagy nincs folyamatban valamilyen formában a felújítás, ne lenne meg rá a forrás. Ez a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája. Ezt az intézményt sem fogjuk elfelejteni, még ebben az anyagilag nehéz helyzetben is törjük a fejünket, hogy miként tudnánk forrást találni rá. Ezáltal az összes önkormányzati fenntartású óvodán végigérne a felújítás, amiben van európai uniós, állami és önkormányzati forrás. Sőt, a KÉPES Program keretében a fehérvári cégek, vállalkozások felajánlásait is fel tudtuk használni.” A városvezető szerint a felújítások nagyon fontosak biztonsági szempontból, mert a gyerekek az udvarokon töltik az idejüknek egy jelentős részét, és nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszik.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetét fejezte ki Székesfehérvár polgármesterének és a Közgyűlésnek, hogy a felújítás keretösszege rendelkezésre állt a Hosszúsétatéri Óvodában. A gyerekek örömmel vették birtokba az udvart, ahol valóban nagy szükség volt a játszóeszközök cseréjére, javítására.

Tóth Ildikó, az óvoda igazgatója a köszönetnyilvánításon túl elmondta, az óvodáskor legnagyobb ajándéka a sok-sok közös játék, és nem mindegy, hogy ezt milyen eszközökkel teszik a gyerekek. A Hosszúsétatéri Óvodában mindig arra törekszenek, hogy a lehető legtöbb időt töltsék a szabadban, melyre a felújított, árnyas udvar ideális, biztonságos környezetet biztosít.

Bozai István, a munkálatok egy részét bonyolító Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője elmondta,:

a régi játékokat a szabványoknak megfelelően alakították át, az új játékok pedig megfelelnek a legújabb európai uniós szabványoknak éppúgy, mint a székesfehérvári játszótereken található eszközök.

Városfejlesztés

 1. 15 vadonatúj járművel korszerűsödik a székesfehérvári helyi autóbusz-állomány

  Tíz új , nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszt adott át a Volánbusz Székesfehérváron, hamarosan pedig további öt ugyanilyen jármű érkezik a városba. A közlekedési társaság továbbra is elkötelezett az iránt, hogy a járműmodernizáció megvalósításával, az utazási komfort folyamatos növelésével a helyi közlekedésben is egyre magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítson utasai számára.

  2020.09.23.
 2. Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

  Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint. A közel 186 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően márciusig öt intézményben lesz új burkolat és új játékok az udvaron.

  2020.09.22.
 3. Megfelelő ütemben folytatódhat a Bartók Béla tér felújítása

  A műszaki akadályok elhárultak, így megfelelő ütemben folytatódik a Bartók Béla tér felújítása. Mint ismeretes, a tér felújításának második üteme tavasszal indult, és a munkálatok során falmaradványok kerültek elő. A régészeti dokumentációt követően, a földmunkák folytatása előtt új terveket kellett készíteni a megváltozott terhelési igények figyelembevételével, az elkészülő burkolt felület épségének megőrzése érdekében.

  2020.09.21.
 4. Aláírta a város polgármestere a déli összekötő kivitelezési szerződését

  Kedden aláírta Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő megépítésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Cser-Palkovics András közösségi oldalán osztotta meg a 4.5 milliárdos beruházás indulását. A munkaterületet átadása után pedig kezdődik az építkezés, ami várhatóan két évig tart majd.

  2020.09.15.
 1. Akusztikai fejlesztés keretében megújulhat a Malom utcai Táncház

  Egy nyertes pályázatnak és az Alba Regia Táncegyesület lelkes, kreatív csapatának köszönhetően megújulhat a Malom utcai Táncház játszóhelye: az akusztikai fejlesztést követően a mostaninál sokkal jobb minőségben élvezheti a műsorokat a jövőben a közönség.

  2020.09.14.
 2. Közel félmilliárdos fejlesztés a Mártírok útján - II. ütemben a Seregélyesi útig újítják fel a csapadékcsatornát

  Székesfehérvár Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszát a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Összesen 456,47 millió forintból valósul meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházás.

  2020.09.11.
 3. 156 új parkolóhelyet alakítottak ki a Szent György Kórház mellett

  A kormány támogatásának köszönhetően 156 új parkolóhely készült el a Szent György Kórház mellett a Seregélyesi út - Kikindai utca sarkán. A kivitelezés nyár közepén kezdődött és az új parkolót hétfőtől már használhatják az autósok. A program része további 52 parkolóhely építése a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, melynek kivitelezése hamarosan kezdődik. 

  2020.09.04.
 4. Éjjellátó kamerákkal a Sóstón bővült a városi térfigyelő rendszer

  Az Önkormányzat Informatikai Központ Hikvision típusú full HD kamerákat szerelt a Sóstóra. A típust azzal az ún. darkfighter technológiával szerelték, amivel éjszaka is szinte tökéletesen színes képet alkot a kamera a megfigyelt területről, ami fontos szempont, főleg a természetvédelmi területen.

  2020.09.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4