MÁV Előre: újabb megállapodás, ezúttal a Budapesti Corvinus Egyetemmel

A Pannon Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusszal is együttműködési megállapodást kötött a MÁV Előre Sport Club, a sportolók különböző területeken történő segítése érdekében.
2021.11.23. 14:05 |

Sport és egyetem = jövő!

A megállapodás legfőbb célja, hogy a helyi campus és a sportegyesület olyan közös stratégia kialakítására törekszik egymással, amely kiterjed a legkiválóbb utánpótlás sportolók megtartására Székesfehérváron, a Budapesti Corvinus Egyetem keretein belül folytatott tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően a megszerzett tudás hasznosítására is.

Dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke elmondta, hogy a megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a profi sportolók, ha vállalják a továbbtanulást, abban is maximálisan támogatva legyenek. A sportklub életében rendkívül fontos az utánpótlás-nevelés, melynek nélkülözhetetlen pillére a sportkarrier építése mellett a tehetséges fiatalok tanulmányi előremenetele is.

Dr. Ősz Rita, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja kiemelte, hogy egykori élsportolóként tudja mennyire nehéz az élsportot a sikeres felsőfokú tanulmányokkal összehangolni, de ezzel a megállapodással közelebb kerültek ahhoz, hogy ebben utat mutassanak a fiatalok számára. A rektori megbízott kiemelte, hogy megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú és profi szemléletű egyesülettel közösen dolgozni azért, hogy a tehetséges székesfehérvári sportolók hosszú távon is a városban találják meg boldogulásukat.

A megállapodás értelmében az egyetem és a MÁV Előre SC között kialakuló szakmai munkakapcsolat kiterjedhet a duális képzés és projekt tevékenységek tárgyában mind sportszakmai, mind gazdálkodásmenedzsment tudományi területen egyaránt.

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus/MÁV Előre SC

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak