Maroshegyen szerveznek egészségnapot február 22-én

Állapotfelméréssel és különféle egészségügyi szűrésekkel várják az érdeklődőket február 22-én, szombaton a Maroshegyi egészségnapon. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűségmérés és boka-kar-index meghatározása is lesz.
2020.02.17. 11:58 |

Hatodik alkalommal szervezik meg a programot a városrészben, melyre február 22-én szombaton kilenc órától tizenhárom óráig várják az érdeklődőket.

Az egészségnapnak ezúttal is a Gárdonyi Géza Művelődési Ház ad otthont. A hagyományosnak mondható Maroshegyi egészségnapra évről évre rengetegen látogatnak el, hogy részt vegyenek az ingyenes szűrővizsgálatokon, ehhez nincs szükség előzetes regisztrációra sem.

A rendezvény védnökei Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok valamint Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője lesznek.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy már hagyománynak mondható, hogy a Maroshegyi egészségnappal kezdődnek az év szűrőprogramjai Székesfehérváron. A tanácsnok örömét fejezte ki, hogy a költségvetésből ismét jelentős forrás jut az egészségügyre és az egészségfejlesztésre. A maroshegyieket arra kérte, hogy minél többen vegyenek részt a programon, hiszen azokra a vizsgálatokra koncentrálnak a szűrőnapon, amikre nehezebb bejutni és itt egy helyben minden elvégezhető. A résztvevőket életmód tanácsadással is várják az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a városrészi szűrőnapok önként vállalt feladata az önkormányzatnak, ami jelzi, hogy a város fontosnak tartja az egészségügyet: "A számok igazolják ennek fontosságát, hiszen ha megnézzük, hogy hosszú évekkel ezelőtt, amikor elindultunk ezen az úton, akkor milyen létszámmal keresték fel a székesfehérváriak ezeket a szűrőprogramokat és összehasonlítjuk az elmúlt év statisztikai adataival akkor azt látjuk, hogy az emberek egyre tudatosabban élnek, ha az egészségükről van szó." - mondta el Brájer Éva, aki Maroshegyről szólva kiemelte, hogy tavaly adták át a felújított Batthyány úti orvosi rendelőt, amivel kapcsolatban a betegek, az orvosok és asszisztenseik is egyetértenek abban, hogy korszerű, XXI. századi rendelő lett nemcsak a technikai felszereltségét tekintve, hanem építészeti megoldásait tekintve is. Hozzátette, hogy az idei évben elindult a parkolóépítés is a rendelő mögött.

A Maroshegyi Egészségnapról szólva kiemelte: "Legyünk többen még annál is, mint amennyien szoktunk lenni, hiszen a prevencióra nagy szükség van! Jó érzéssel tölt el bennünket, ha a munkák révén azt látjuk, hogy az emberek ma már belátják, nem feltétlenül akkor kell csak orvoshoz fordulniuk, amikor már baj van."

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin