A város egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.
2019.09.30. 16:03 |

Elkészült a Batthyány utcai orvosi rendelő felújítása, a munkálatok végeztével hétfőtől tértek vissza megszokott helyükre a háziorvosi rendelések.

A rendelőt teljesen akadálymentesítették, sor került a dolgozók szociális blokkjának átalakítására és megújultak a várótermek és a rendelők is. Az épület teljes villamos és gépészeti rendszerét is felújították. Az épület tetején levő azbeszt palát új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetre cserélték. A munkák során elvégezték a homlokzat szigetelését, színezését is, és a nyílászárókat is kicserélték.
"Pár évvel ezelőtt elfogadtunk egy rendelőfelújítási programot, amit Kégl Györgyről neveztünk el. A város rengeteget köszönhet az alapellátásban dolgozó szakembereknek, fontos hogy modern, XXI. századi rendelők várják a fehérváriakat megfelelő eszközparkkal felszerelve. Most uniós forrásból, közel 90 millió forintból tudtuk felújítani a maroshegyi rendelőt, amely teljesen akadálymentes lett." - mondta el a bejáráson Cser-Palkovics András polgármester.
"Alapos műszaki felújítás történt, megújult a tetőszerkezet, kicserélték az elektromos hálózatot és a gépészeti rendszert, valamint a nyílászárókat is. Akik erre járnak, láthatják, hogy építészetileg is egy modern, letisztult, esztétikus épület jött létre. Számos eszközfejlesztés is megvalósult, ami magas színvonalú gyógyítást tesz lehetővé." - emelte ki Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője, aki további fejlesztésekről is szólt. A Budapest – Balaton kerékpárút állami projekt keretében hamarosan megújul az iskola és a rendelő környezete, a rendelő előtt párhuzamos parkolókat alakítanának ki, felújítják a rendelő mögötti kis utat és mintegy harminc parkolóhelyet is kialakítanak.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője arról is tájékoztatta a városrészben élőket, hogy 2020. január 1-től Dr. Orendt Jácint helyett  Dr. Csőke Nóra doktornő lép be új orvosként. 

A bejáráson részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki elmondta, hogy a városban jól halad a rendelőfelújítási program. Dr. Bráth Endre háziorvos a dolgozók és a betegek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért, kiemelve, hogy mostantól a legkorszerűbb eszközöket használhatják a gyógyítás során.  Dr. Kovács Krisztián háziorvos megköszönte a maroshegyieknek, hogy fél évig türelemmel viselték a felújítást amelynek köszönhetően mára 21. századi  körülmények között gyógyulhatnak.

Városfejlesztés

 1. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

  Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

  2019.10.08.
 2. Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

  A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

  2019.10.08.
 3. Elkezdődik a járda építése a Farkasvermi úton - 3 gyalogosátkelő is lesz

  Járdaépítés kezdődik a Farkasvermi úton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. A járdaépítés során 3 helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcán létesül gyalogátkelőhely, a vasúti átjáró és a járda szintbeni kapcsolattal kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

  2019.10.04.
 4. Zöld szabadidőpark épül Vizivárosban az iskola korábbi udvarának helyén

  A Vizivárosi iskola volt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

  2019.10.03.
 1. Elkészült a Komjáti utca teljes felújítása az Öreghegyen

  A Komjáti utcában a kivitelezés során a teljes pályaszerkezet átépítése megtörtént, kialakítottak egy a térköves járdát az út szélén, továbbá a csapadékvíz elvezetés is megoldódott, egy gravitációs és egy nyomott vezetékkel, illetve a helyszíni adottságok figyelembe vételével egy csapadékvíz átemelő kiépítésével.

  2019.10.01.
 2. A város egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

  Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.

  2019.09.30.
 3. Térfelújítás mellett közösségi programot is támogat a komplex pályázat

  Egy komplex pályázat eredményeként összesen tizenhét civil szervezet valósíthatja meg rendkívül színes programjait Székesfehérváron, illetve ugyanezen pályázat keretén belül újulhat meg a Bartók Béla tér, mely egy újabb nagyon szép és a jelenleginél zöldebb közösségi tér lesz. A téren az összes közmű cseréje hamarosan befejeződik és ideiglenes burkolatot kap az út a tavaszi parképítés kezdetéig.

  2019.09.23.
 4. Kezdődik a játszótér és szabadidőpark építése a Vízivárosban

  A volt Vízivárosi iskola jelenleg elhanyagolt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

  2019.09.20.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek