A város egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.
2019.09.30. 16:03 |

Elkészült a Batthyány utcai orvosi rendelő felújítása, a munkálatok végeztével hétfőtől tértek vissza megszokott helyükre a háziorvosi rendelések.

A rendelőt teljesen akadálymentesítették, sor került a dolgozók szociális blokkjának átalakítására és megújultak a várótermek és a rendelők is. Az épület teljes villamos és gépészeti rendszerét is felújították. Az épület tetején levő azbeszt palát új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetre cserélték. A munkák során elvégezték a homlokzat szigetelését, színezését is, és a nyílászárókat is kicserélték.
"Pár évvel ezelőtt elfogadtunk egy rendelőfelújítási programot, amit Kégl Györgyről neveztünk el. A város rengeteget köszönhet az alapellátásban dolgozó szakembereknek, fontos hogy modern, XXI. századi rendelők várják a fehérváriakat megfelelő eszközparkkal felszerelve. Most uniós forrásból, közel 90 millió forintból tudtuk felújítani a maroshegyi rendelőt, amely teljesen akadálymentes lett." - mondta el a bejáráson Cser-Palkovics András polgármester.
"Alapos műszaki felújítás történt, megújult a tetőszerkezet, kicserélték az elektromos hálózatot és a gépészeti rendszert, valamint a nyílászárókat is. Akik erre járnak, láthatják, hogy építészetileg is egy modern, letisztult, esztétikus épület jött létre. Számos eszközfejlesztés is megvalósult, ami magas színvonalú gyógyítást tesz lehetővé." - emelte ki Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője, aki további fejlesztésekről is szólt. A Budapest – Balaton kerékpárút állami projekt keretében hamarosan megújul az iskola és a rendelő környezete, a rendelő előtt párhuzamos parkolókat alakítanának ki, felújítják a rendelő mögötti kis utat és mintegy harminc parkolóhelyet is kialakítanak.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője arról is tájékoztatta a városrészben élőket, hogy 2020. január 1-től Dr. Orendt Jácint helyett  Dr. Csőke Nóra doktornő lép be új orvosként. 

A bejáráson részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki elmondta, hogy a városban jól halad a rendelőfelújítási program. Dr. Bráth Endre háziorvos a dolgozók és a betegek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért, kiemelve, hogy mostantól a legkorszerűbb eszközöket használhatják a gyógyítás során.  Dr. Kovács Krisztián háziorvos megköszönte a maroshegyieknek, hogy fél évig türelemmel viselték a felújítást amelynek köszönhetően mára 21. századi  körülmények között gyógyulhatnak.

Városfejlesztés

 1. A 81-es négysávosítása mellett az M7 új fehérvári csomópontját is tervezik a nyertes cégek

  A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a nyerteseket a Komárom és Sárbogárd közötti közlekedésfejlesztés tervezői közbeszerzésében. A projektben mintegy 120 kilométeres észak-dél irányú közlekedési folyosó jön létre a Dunántúlon, már meglévő utak fejlesztése által. 

  2020.07.02.
 2. Több mint 200 új parkolóhely épül a kórháznál a Modern Városok Program keretében

  A Modern Városok Program keretében kezdődött el a Szent György Kórház melletti külső parkolók építése a Seregélyesi út - Kikindai utca közötti saroktelken, ahol 156 parkolóhelyet alakítanak ki szeptember 15-i határidővel, mintegy 176 millió forintos beruházással. A következő ütemben a Hunyadi úti rendelő mögötti területen folytatódik az építkezés, így két ütemben összesen 208 új, ingyenesen használható parkolóhely létesül a kórház mellett.

  2020.07.01.
 3. Ünnepélyes keretek közt letették az új Olajfa Református Óvoda alapkövét

  A Magyar Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében hatvanhat intézmény épül, illetve újul meg a 2021-2022-es nevelési évre. A programban megépül az új Olajfa Református Óvoda is, melynek alapkövét szombaton tették le. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény mintegy 680 négyzetméteren, 100 gyerek számára biztosít majd óvodai férőhelyet.

  2020.06.27.
 4. Június végén indulhat a vasútállomáson a gyalogos felüljáró építésének második üteme

  A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a Híd Tám Kft kivitelezésében valósul meg a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáró építésének második üteme. A június végén induló és 2021 őszéig tartó munkálatok során elkészül a több mint 70 méter hosszú, fedett felüljáró, valamint a déli oldali lejárólépcső is.

  2020.06.23.
 1. Szabadidős paradicsom kicsiknek és nagyoknak a Palotavárosi tavak mellett

  Közlekedési tanpálya gyerekeknek, ping-pong asztalok, bringacross, kutyafuttató, műfüves focipálya, kosárlabda pálya, murvás futókör a tóparton, fittness- és kondipark, rendezvény és főzőtér 21. századi infrastruktúrával, parkolókkal, közvilágítással és vizesblokkal. Mindez egy helyen, csodálatos környezetben a  Palotavárosi tavak partján.

  2020.06.11.
 2. Elkészült az új, nagy mászóváras játszótér a Jancsár utcában

  A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.

  2020.06.10.
 3. Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza a Távirda utca és Várkörút közötti területen

  Hétfőtől vehetik birtokba Székesfehérvár első parkolóházát az autósok, megoldva ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjait. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt. 

  2020.06.08.
 4. Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

  A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2