A város egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.
2019.09.30. 16:03 |

Elkészült a Batthyány utcai orvosi rendelő felújítása, a munkálatok végeztével hétfőtől tértek vissza megszokott helyükre a háziorvosi rendelések.

A rendelőt teljesen akadálymentesítették, sor került a dolgozók szociális blokkjának átalakítására és megújultak a várótermek és a rendelők is. Az épület teljes villamos és gépészeti rendszerét is felújították. Az épület tetején levő azbeszt palát új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetre cserélték. A munkák során elvégezték a homlokzat szigetelését, színezését is, és a nyílászárókat is kicserélték.
"Pár évvel ezelőtt elfogadtunk egy rendelőfelújítási programot, amit Kégl Györgyről neveztünk el. A város rengeteget köszönhet az alapellátásban dolgozó szakembereknek, fontos hogy modern, XXI. századi rendelők várják a fehérváriakat megfelelő eszközparkkal felszerelve. Most uniós forrásból, közel 90 millió forintból tudtuk felújítani a maroshegyi rendelőt, amely teljesen akadálymentes lett." - mondta el a bejáráson Cser-Palkovics András polgármester.
"Alapos műszaki felújítás történt, megújult a tetőszerkezet, kicserélték az elektromos hálózatot és a gépészeti rendszert, valamint a nyílászárókat is. Akik erre járnak, láthatják, hogy építészetileg is egy modern, letisztult, esztétikus épület jött létre. Számos eszközfejlesztés is megvalósult, ami magas színvonalú gyógyítást tesz lehetővé." - emelte ki Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője, aki további fejlesztésekről is szólt. A Budapest – Balaton kerékpárút állami projekt keretében hamarosan megújul az iskola és a rendelő környezete, a rendelő előtt párhuzamos parkolókat alakítanának ki, felújítják a rendelő mögötti kis utat és mintegy harminc parkolóhelyet is kialakítanak.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője arról is tájékoztatta a városrészben élőket, hogy 2020. január 1-től Dr. Orendt Jácint helyett  Dr. Csőke Nóra doktornő lép be új orvosként. 

A bejáráson részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki elmondta, hogy a városban jól halad a rendelőfelújítási program. Dr. Bráth Endre háziorvos a dolgozók és a betegek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért, kiemelve, hogy mostantól a legkorszerűbb eszközöket használhatják a gyógyítás során.  Dr. Kovács Krisztián háziorvos megköszönte a maroshegyieknek, hogy fél évig türelemmel viselték a felújítást amelynek köszönhetően mára 21. századi  körülmények között gyógyulhatnak.

Városfejlesztés

 1. Ligetes park lesz sok fával a Kodolányi utca és a Gellért sor között

  Ezekben a napokban is ülteti a nagy törzsméretű fákat Székesfehérváron a Városgondnokság. Múlt héten telepítették a Beszédes József térre a fákat, a héten pedig a Kodolányi utca és a Szent Gellért utca közötti parkba ültetnek mintegy nyolcvan fát, melyeknek a 25 centit is meghaladja a törzsmérete. 

  2019.11.26.
 2. Megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás a Farkasvermi úton

  A kivitelező hétvégi és hétköznapi intenzív munkavégzésének köszönhetően vasárnap reggeltől feloldották a forgalomkorlátozást a Farkasvermi úton. A Városgondnokság tájékoztatása szerint az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban visszaállt a kétirányú forgalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. 

  2019.11.25.
 3. Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

  Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 

  2019.11.20.
 4. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 1. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.
 2. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

  Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

  2019.11.04.
 3. Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

  A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

  2019.10.18.
 4. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

  Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

  2019.10.08.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek