Maratoni rangadón szenvedte el első vereségét a MÁV Előre Foxconn az Extraligában

A FINO Kaposvár nyerte a férfi röplabdázók szuperrangadóját az Extraliga alapszakaszában Székesfehérváron. A vasárnap esti kiélezett összecsapáson még az ötödik szettben is túlóráztak a csapatok. Végül a címvédő akarata érvényesült.
MÁV Előre Foxconn – FINO Kaposvár 2-3 (20-25, 25-16, 19-25, 25-22,17-19)
2024.02.11. 22:27 |
Maratoni rangadón szenvedte el első vereségét a MÁV Előre Foxconn az Extraligában

A tavalyi bajnoki döntő két részvevője idén már kétszer találkozott egymással a Magyar Kupában, akkor a kaposváriak örülhettek a továbbjutásnak. A MÁV Előre az Extraligában 15 veretlenül megvívott mérkőzést követően várta, hogy visszavághasson riválisának.

A rangadót a vendégek kezdték élesebben, folyamatosan ők voltak lépéselőnyben. Többször is öt ponttal vezettek, az előnyüket pedig sikerült a szett végéig megőrizniük. A fehérvári csapat játéka sokkal jobban ült a második felvonásban. Redjo Koci, Pesti Marcell és a Christian Janket az előző játékrész végén váltó Boa Szabolcs hatékonyan termelte a pontokat, ezzel egalizálva az állást.

A harmadik játszmában 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ezt követően azonban a tizenkilencszeres bajnok Baróti Árpád révén ismét magára talált. Hamar négy-, majd hatpontosra nőtt a különbség. Újfent a FINO került előnybe.

Győzelmi kényszerrel léptek pályára a hazaiak a negyedik szettben. Az ebből adódó nyomás érezhető is volt rajtuk. A MÁV Előre játékosainak 15-16-nál és 21-22-nél is óriási lelki erőre volt szükségük a fordításhoz. A legnehezebb pillanatban viszont a csapatkapitány, Redjo Koci az élére állt, az ő négy pontjának köszönhetően pedig kiegyenlített a csapat.

A döntő szett az idegek csatáját hozta. A MÁV Előre először 8-8-nál tudott kiegyenlíteni, utána viszont még nehezebb percek vártak a hazaiakra. Sokan a helyszínen már 12-14-nél fogták a fejüket, pedig még sok izgalmas pillanatot tartogatott a mérkőzés. A maratoni csatát végül 17-19-re nyerte a Kaposvár, amely így öt szettben diadalmaskodott. A MÁV Előre tizenhatodik bajnokiján első vereségét szenvedte el az alapszakaszban.

„Természetesen jobban örültem volna, ha ezt a mérkőzést mi nyerjük meg 3-2-re. A végjátékban ismét volt néhány fegyelmezetlenség, ami nálunk folyamatosan megbosszulja magát. Mindig akkor követjük el a legapróbb, mégis legvégzetesebb hibákat, amikor nem kéne. Ez annak könyvelhető el, hogy még nincs elég tapasztalatunk az ilyen kiélezett szituációkban. Muszáj a pozitívumokat is néznünk: egyre közelebb vagyunk a Kaposvárhoz, megint két szettet tudtunk nyerni ellenük. Ez az eredmény a bajnokság kimenetele szempontjából nem végzetes. Megyünk tovább előre” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.