"Lemondani a fölöslegről nem jótett, hanem kötelesség"

Az újév a város egyik legjelentősebb karitatív eseményével, a Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel indult szombaton. A kilencedik estélynek a MOL Aréna Sóstó adott otthont. A Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett estély és a még decemberében rendezett Adventi Jótékonysági Futás összbevételéből a Szent Kristóf Házat, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítványt támogatják a résztvevők.
2020.01.11. 19:10 |

Az esemény a kezdetek óta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes nevéhez fűződik, aki a színvonalas rendezvényen Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kíséretében hallhattak énekelni a vendégek és idén is szerepelt borárverés a programban, melynek bevétele szintén jótékony célt szolgál.

Fehérváron már hagyományosan a Jótékonysági Estéllyel kezdődik az év.

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szervezőknek is, akik bebizonyították, hogy mennyi mindenre alkalmas a Sóstó, ugyanis egy napközbeni ötszáz fős rendezvény után minden készen állt estére a jótékonysági estélyhez. Mint mondta, a rendezvény a társasági élet évindító összejövetele, amihez jótékonyság is kapcsolódik.

„Évről évre egyre többen jönnek el és akár a támogató jeggyel vagy a borárverésen segítenek a jó cél érdekében. Idén egy kicsit segíthetünk valakiknek, akik maguk is segíteni szoktak. A Fehérvár Travel Alapítvány nagyon sok mindent támogat, közte a Szent Kristóf Házat és egy idén indítandó napközit, ami további előrelépést jelent majd. Aki találkozott már a Szent Kristóf Ház fiataljaival azok pontosan tudják, hogy őszinte szeretet árad belőlük és példát mutatnak nekünk. Amikor pedig segítünk nekik, akkor az őszinteségüket is segítjük.” Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott valamennyi támogatónak, szponzornak, aki segíti a rendezvényt.

Az est háziasszonya idén is Lengyel Zsófia paratriatlonista volt.

Miklósa Erika az estély ötletgazdája arról beszélt, hogy Székesfehérvár nagyon jó partner abban, hogy amit megálmodtam kilenc éve felkarolta a város. Ehhez pedig egy olyan városvezetés kell, amely támogatja ezt a fajta jótékonysági tevékenységet, ami egyben meghatározza a szellemiségét is Fehérvárnak.

Ribi Péter a Fehérvár Travel alapító ügyvezetője kiemelte, hogy az alapítvány 2007 decemberében alakult annak eredményeként, hogy Fehérvár Travel 2004-től elég nyereséget termelt ehhez. Akkoriban sok alapítvány keresett meg bennünket, támogatásért és ez inspirált minket az alapítvány létrehozására.

Lemondani a fölöslegesről, amikor másoknak a kevés is hiányzik nem jótett, hanem kötelesség.” - mondta Igari Antal a Fehérvár Travel Alapítvány kuratóriumi elnöke. Amit a jótékony zsebeknek köszönhetően kap az alapítvány, az a Szent Kristóf Ház munkájához járul hozzá és tervezzük azt, hogy a már kinőtt helyet bővíthessék. Kiemelte, hogy a Szent Kristóf Ház mellett az Autista Klubot is támogatják a várossal közösen.

Magyar László a Szent Kristóf Ház vezetője is köszönetet mondott a támogatásért. Arról beszélt, hogy Miklósa Erikából sugárzó emberi hozzáállás és szeretet, közös találkozás sokszor előrevitt bennünket. A Szent Kristóf Ház tíz éve alakult az Egyházmegyei Caritas segítségével. „Azt a szeretetet, amit Jézustól tanultunk, a mindennapokban szeretnénk megmutatni és a fiatalokat az élet sok területén próbáljuk segíteni. Nagy az igény a munkánkra és a támogatást az intézmény fejlesztésére, illetve egy kerekesszékes szállító autó beszerzésére szeretnénk fordítani.”

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2