"Lemondani a fölöslegről nem jótett, hanem kötelesség"

Az újév a város egyik legjelentősebb karitatív eseményével, a Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel indult szombaton. A kilencedik estélynek a MOL Aréna Sóstó adott otthont. A Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett estély és a még decemberében rendezett Adventi Jótékonysági Futás összbevételéből a Szent Kristóf Házat, valamint a „Fehérvár Travel” Közhasznú Alapítványt támogatják a résztvevők.
2020.01.11. 19:10 |

Az esemény a kezdetek óta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes nevéhez fűződik, aki a színvonalas rendezvényen Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kíséretében hallhattak énekelni a vendégek és idén is szerepelt borárverés a programban, melynek bevétele szintén jótékony célt szolgál.

Fehérváron már hagyományosan a Jótékonysági Estéllyel kezdődik az év.

Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a szervezőknek is, akik bebizonyították, hogy mennyi mindenre alkalmas a Sóstó, ugyanis egy napközbeni ötszáz fős rendezvény után minden készen állt estére a jótékonysági estélyhez. Mint mondta, a rendezvény a társasági élet évindító összejövetele, amihez jótékonyság is kapcsolódik.

„Évről évre egyre többen jönnek el és akár a támogató jeggyel vagy a borárverésen segítenek a jó cél érdekében. Idén egy kicsit segíthetünk valakiknek, akik maguk is segíteni szoktak. A Fehérvár Travel Alapítvány nagyon sok mindent támogat, közte a Szent Kristóf Házat és egy idén indítandó napközit, ami további előrelépést jelent majd. Aki találkozott már a Szent Kristóf Ház fiataljaival azok pontosan tudják, hogy őszinte szeretet árad belőlük és példát mutatnak nekünk. Amikor pedig segítünk nekik, akkor az őszinteségüket is segítjük.” Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott valamennyi támogatónak, szponzornak, aki segíti a rendezvényt.

Az est háziasszonya idén is Lengyel Zsófia paratriatlonista volt.

Miklósa Erika az estély ötletgazdája arról beszélt, hogy Székesfehérvár nagyon jó partner abban, hogy amit megálmodtam kilenc éve felkarolta a város. Ehhez pedig egy olyan városvezetés kell, amely támogatja ezt a fajta jótékonysági tevékenységet, ami egyben meghatározza a szellemiségét is Fehérvárnak.

Ribi Péter a Fehérvár Travel alapító ügyvezetője kiemelte, hogy az alapítvány 2007 decemberében alakult annak eredményeként, hogy Fehérvár Travel 2004-től elég nyereséget termelt ehhez. Akkoriban sok alapítvány keresett meg bennünket, támogatásért és ez inspirált minket az alapítvány létrehozására.

Lemondani a fölöslegesről, amikor másoknak a kevés is hiányzik nem jótett, hanem kötelesség.” - mondta Igari Antal a Fehérvár Travel Alapítvány kuratóriumi elnöke. Amit a jótékony zsebeknek köszönhetően kap az alapítvány, az a Szent Kristóf Ház munkájához járul hozzá és tervezzük azt, hogy a már kinőtt helyet bővíthessék. Kiemelte, hogy a Szent Kristóf Ház mellett az Autista Klubot is támogatják a várossal közösen.

Magyar László a Szent Kristóf Ház vezetője is köszönetet mondott a támogatásért. Arról beszélt, hogy Miklósa Erikából sugárzó emberi hozzáállás és szeretet, közös találkozás sokszor előrevitt bennünket. A Szent Kristóf Ház tíz éve alakult az Egyházmegyei Caritas segítségével. „Azt a szeretetet, amit Jézustól tanultunk, a mindennapokban szeretnénk megmutatni és a fiatalokat az élet sok területén próbáljuk segíteni. Nagy az igény a munkánkra és a támogatást az intézmény fejlesztésére, illetve egy kerekesszékes szállító autó beszerzésére szeretnénk fordítani.”

Közélet

 1. Újra a diákok fővárosa lesz Fehérvár - három napig ülésezik az Országos Diákparlament

  2020-ban ismét Székesfehérvár ad otthont az Országos Diákparlamentnek. A január 31-e és február 2-a között megrendezett üléseken fontos témákat beszélnek meg a fiatalok és legitim lehetőségük nyílik arra, hogy oktatási kérdésekben egyeztessenek a kormányzattal.

  2020.01.29.
 2. Elkezdte a Városgondnokság a tél végi metszést Székesfehérváron

  A Városgondnokság szakemberei már elkezdték a bokrok-fák metszését a város közterületein. Fontos célja a vegetációs időszak előtti metszéseknek, hogy a közterületeken lévő növények egységes képet adjanak majd. A metszések után tavasz elején tovább folytatódnak a faültetések Székesfehérváron. Nagy törzsméretű 20-25cm kerületű fákat ültetnek városszerte. 

  2020.01.29.
 3. Adományokkal segítették Vimmer Gergő mozgássérült művész munkáját

  Vimmer Gergely gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen kommunikál a külvilággal. Legfontosabb kifejező eszköze a művészet; szőtteseit már a Királykút Emlékházban és A Szabadművelődés Házában is megismerhette a közönség. A fiatal alkotó kedden pénz,- és a munkájához szükséges fonaladományban részesült.

  2020.01.28.
 4. Civil álláspont Fehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről

  A Válasz önkormányzati képviselője, a városfejlesztési ügyek tanácsnoka kedden sajtótájékoztatón ismertette álláspontját Székesfehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről a Hiemer-házban. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy jól előkészített közgyűlési anyagokat kaptunk, amelyekkel lehetett azonosulni, ezért támogattam azokat.” - emelte ki Juhász László.

  2020.01.28.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek