Közösségben ünnepelték pünkösd örömét a XIV. Egyházmegyei Napon a Bregyóban

A Székesfehérvári Egyházmegye közel másfél évtizedes hagyománya már, hogy pünkösdhétfőn családi napra hívja valamennyi a területén élő közösséget. A találkozónak harmadszor otthont adó Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a nagyszabású esemény, majd lelki és játékos programokkal, vásárral is igyekezett a családok minden tagját megszólítani. 
2019.06.10. 14:21 |

A XIV. Egyházmegyei Nap résztvevőit Ugrits Tamás, püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök köszöntötte, ezt követően, a szokásoknak megfelelően koncelebrált püspöki szentmisével kezdődött az egész napos programsorozat.

„Ferenc pápa úgy rendelkezett, hogy ez a nap „Szűz Mária, az Egyház anyja” ünnepe legyen.

Mária példájára keresztény életünket éljük felelősen.

Találjuk meg annak útját, módját, hogy ebben a világban igazán tudjuk Isten országát építeni, igazán tudjunk tanúságtévő keresztények lenni, olyanok, akik felelősséget vállalnak az egyházért, saját magukért, családjukért, a nemzetért, az országért, a világért.” - emelte ki szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

A szentmisét követően fakultatív programok sokaságával várták a családokat.

A kicsiknek játszóházat, kézműves foglalkozásokat rendeztek, a nagyobbakat körhinta, lovaglás, légvár és népi fajátékok is várták. Az egyházmegye iskoláinak gyermekműsorai mellett, a Családpasztorációs és az Ifjúsági Iroda előadásai, valamint az Egyházmegyei Hittanverseny döntője várta a látogatókat.

Az érdeklődők megismerkedhettek az egyházmegye területén működő szerzetesrendekkel és lelkiségi mozgalmakkal. Bemutatkozott néhány, az egyházmegye területén működő, nehéz sorsú embereket befogadó intézmény, így a LEA Leányanya Otthon, a Szent Kristóf Fogyatékkal Élők Nappali és Bentlakásos Otthona, valamint a Szent Imre Ház.

Egész napos vásárt tartottak a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató kézműves műhelyek és a Karitász Központ. A pünkösdhétfői alkalmat végül közös szentségimádás zárta, Spányi Antal megyés püspök vezetésével.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek