Közösségben ünnepelték pünkösd örömét a XIV. Egyházmegyei Napon a Bregyóban

A Székesfehérvári Egyházmegye közel másfél évtizedes hagyománya már, hogy pünkösdhétfőn családi napra hívja valamennyi a területén élő közösséget. A találkozónak harmadszor otthont adó Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a nagyszabású esemény, majd lelki és játékos programokkal, vásárral is igyekezett a családok minden tagját megszólítani. 
2019.06.10. 14:21 |

A XIV. Egyházmegyei Nap résztvevőit Ugrits Tamás, püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök köszöntötte, ezt követően, a szokásoknak megfelelően koncelebrált püspöki szentmisével kezdődött az egész napos programsorozat.

„Ferenc pápa úgy rendelkezett, hogy ez a nap „Szűz Mária, az Egyház anyja” ünnepe legyen.

Mária példájára keresztény életünket éljük felelősen.

Találjuk meg annak útját, módját, hogy ebben a világban igazán tudjuk Isten országát építeni, igazán tudjunk tanúságtévő keresztények lenni, olyanok, akik felelősséget vállalnak az egyházért, saját magukért, családjukért, a nemzetért, az országért, a világért.” - emelte ki szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

A szentmisét követően fakultatív programok sokaságával várták a családokat.

A kicsiknek játszóházat, kézműves foglalkozásokat rendeztek, a nagyobbakat körhinta, lovaglás, légvár és népi fajátékok is várták. Az egyházmegye iskoláinak gyermekműsorai mellett, a Családpasztorációs és az Ifjúsági Iroda előadásai, valamint az Egyházmegyei Hittanverseny döntője várta a látogatókat.

Az érdeklődők megismerkedhettek az egyházmegye területén működő szerzetesrendekkel és lelkiségi mozgalmakkal. Bemutatkozott néhány, az egyházmegye területén működő, nehéz sorsú embereket befogadó intézmény, így a LEA Leányanya Otthon, a Szent Kristóf Fogyatékkal Élők Nappali és Bentlakásos Otthona, valamint a Szent Imre Ház.

Egész napos vásárt tartottak a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató kézműves műhelyek és a Karitász Központ. A pünkösdhétfői alkalmat végül közös szentségimádás zárta, Spányi Antal megyés püspök vezetésével.

Közélet

 1. Még ebben a hónapban kinyit a feketehegy-szárazréti posta

  Várhatóan július huszadikán újra kinyit a feketehegy-szárazréti posta. A városrészben lakók március óta nem tudják helyben intézni ügyeiket, a járványhelyzet miatt ugyanis a Magyar Posta a létesítményt ideiglenesen bezárta. Az is kiderült, hogy a régóta várt bővítés nem marad el, csak várat magára.

  2020.07.11.
 2. Szeptemberben lesz a Szóval győzni döntője - a győztes egy napig „polgármester" lehet

  A tavalyi verseny sikere után a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. 2020-ban is meghirdette a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot. A 65 jelentkezőből kiválasztott 12 legjobb versenyző szeptember 30-án mérheti össze tudását a Hiemer-házban.

  2020.07.10.
 3. Székesfehérvári Királyi Napok - ezek a tervezett programok augusztusra

  A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. Augusztus 19-én lesz Öreghegyi Mulatság a Bory téren, ahol este tűzijáték zárja a napot. A belvárosban ezen a napon a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevőinek tapsolhat a közönség. Augusztus 20-án és 21-én pedig középkori hangulat lesz a belvárosban.

  2020.07.09.
 4. Polgármesteri látogatás és köszönet a székesfehérvári tűzoltólaktanyában

  A székesfehérvári tűzoltóságra látogatottott csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. Bejárták a laktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott a fehérvári állomány tagjaival. A köszönetnyilvánítás és a tapasztalatszerzés mellett fontos célja volt a látogatásnak, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.

  2020.07.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2