Közösségben ünnepelték pünkösd örömét a XIV. Egyházmegyei Napon a Bregyóban

A Székesfehérvári Egyházmegye közel másfél évtizedes hagyománya már, hogy pünkösdhétfőn családi napra hívja valamennyi a területén élő közösséget. A találkozónak harmadszor otthont adó Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban ezúttal is püspöki szentmisével kezdődött a nagyszabású esemény, majd lelki és játékos programokkal, vásárral is igyekezett a családok minden tagját megszólítani. 
2019.06.10. 14:21 |

A XIV. Egyházmegyei Nap résztvevőit Ugrits Tamás, püspöki irodaigazgató, pasztorális helynök köszöntötte, ezt követően, a szokásoknak megfelelően koncelebrált püspöki szentmisével kezdődött az egész napos programsorozat.

„Ferenc pápa úgy rendelkezett, hogy ez a nap „Szűz Mária, az Egyház anyja” ünnepe legyen.

Mária példájára keresztény életünket éljük felelősen.

Találjuk meg annak útját, módját, hogy ebben a világban igazán tudjuk Isten országát építeni, igazán tudjunk tanúságtévő keresztények lenni, olyanok, akik felelősséget vállalnak az egyházért, saját magukért, családjukért, a nemzetért, az országért, a világért.” - emelte ki szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

A szentmisét követően fakultatív programok sokaságával várták a családokat.

A kicsiknek játszóházat, kézműves foglalkozásokat rendeztek, a nagyobbakat körhinta, lovaglás, légvár és népi fajátékok is várták. Az egyházmegye iskoláinak gyermekműsorai mellett, a Családpasztorációs és az Ifjúsági Iroda előadásai, valamint az Egyházmegyei Hittanverseny döntője várta a látogatókat.

Az érdeklődők megismerkedhettek az egyházmegye területén működő szerzetesrendekkel és lelkiségi mozgalmakkal. Bemutatkozott néhány, az egyházmegye területén működő, nehéz sorsú embereket befogadó intézmény, így a LEA Leányanya Otthon, a Szent Kristóf Fogyatékkal Élők Nappali és Bentlakásos Otthona, valamint a Szent Imre Ház.

Egész napos vásárt tartottak a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató kézműves műhelyek és a Karitász Központ. A pünkösdhétfői alkalmat végül közös szentségimádás zárta, Spányi Antal megyés püspök vezetésével.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek