Közös tanévnyitóval ünnepeltek a város egyetemei a Vörösmarty Színházban

Idén közel 1700 hallgató kezdi meg a tanévet Székesfehérvár három felsőoktatási intézményében, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Vörösmarty Színházban a hallgatókat Székesfehérvár polgármestere és az egyetemek rektorai köszöntötték, majd az egyetemek képviselői felkötötték intézményük szalagját a város zászlajára.
2019.09.04. 15:00 |

A Székesfehérváron működő felsőoktatási intézmények egyre nagyobb szerepet töltenek be a város életében.

Már hagyománnyá vált, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, és a Kodolányi János Egyetem, valamint Székesfehérvár Önkormányzata közösen nyitják meg a tanévet. A közös évnyitó rendezvényen beszédet mondott Dr. Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora, Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem és Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, valamint Cser-Palkovics András polgármester is.

Az ünnepségen a felsőoktatási intézmények egy-egy hallgatója felkötte az egyetem szalagját a város zászlajára, Cser-Palkovics András polgármester pedig a város egyetemi polgárává fogadta a hallgatókat.

Székesfehérvár polgármestere az ünnepségen örömét fejezte ki, hogy idén is mintegy 10%-al emelkedett a városban a hallgatói létszám, közel 1700-an tanulnak a fehérvári felsőoktatásban és mintegy 500 első éves hallgató kezdi meg a tanévet. "Ez azt mutatja, hogy amit évekkel ezelőtt közösen elkezdtünk, annak volt éretelme és a fiatalok úgy érzik, érdemes székesfehérvári felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, ahol korszerű és hasznos tudást kaphatnak." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Prof. Dr. Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora  szerint a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa olyan lehetőségeket nyújthat a hallgatóknak, amiket sok esetben Budapesten sem találnak meg. Elmondta, hogy a BCE Székesfehérvári Campusán a bővülés, fejlődés dinamikus. A képzés elemei közül a rektor a duális képzést emelte ki, amely országosan is jelentős. 

Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora Székesfehérvár vonzerejéről beszélt a hallgatóknak, kiemelve, hogy az ezer éves, gazdag történelmi múlttal rendelkező városnak olyan gazdasága van, amely sokrétű lehetőséget kínál a frissen végzett diplomásoknak. 

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora a tanévnyitón kiemelte, hogy "tudományában él az egyetem" és egy felsőoktatási intézmény kötelessége, hogy mindig meg tudjon újulni. "Egy műszaki egyetemnek olyan tudást kell adnia a hallgatóknak, amelyet el tudnak sajátítani és tovább tudnak fejleszteni, meg tudnak újítani. Tíz évvel ezelőtt a mai 10 legkeresettebb szakmából 8 nem létezett még.." - hangsúlyozta a rektor, aki azt kívánta a hallgatóknak, hogy ne féljenek kérdezni és egyetemi éveiket maximálisan használják ki tudásuk bővítésére.

Üdvözölte a hallgatókat Holl Nándor, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is, aki gratulált a gólyáknak a sikeres érettségihez, a felvételihez, illetve ahhoz a jó döntéshez, hogy Fehérvárt választották. 

Városfejlesztés

 1. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 2. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.
 3. Hulladékkezelés, parkolás és közlekedés - lakossági fórum a Rákóczi iskolában

  A 2. számú választókörzetben élőknek szerveztek lakossági fórumot hétfőn a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A fórumon bemutatkozott a körzet új önkormányzati képviselője, dr. Kovács Zsoltné és számos kérdésre, megoldandó problémára kaphattak választ a városrész lakói.

  2019.11.11.
 4. Huszonkétmilliós fejlesztés a Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

  Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

  2019.11.04.
 1. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

  Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

  2019.10.08.
 2. Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

  A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

  2019.10.08.
 3. Elkezdődik a járda építése a Farkasvermi úton - 3 gyalogosátkelő is lesz

  Járdaépítés kezdődik a Farkasvermi úton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. A járdaépítés során 3 helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcán létesül gyalogátkelőhely, a vasúti átjáró és a járda szintbeni kapcsolattal kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

  2019.10.04.
 4. Zöld szabadidőpark épül Vizivárosban az iskola korábbi udvarának helyén

  A Vizivárosi iskola volt udvarán egy univerzális, színes burkolattal ellátott grund épül labdafogó hálóval, valamint kialakítanak egy játszóteret, melyen ügyességi játékok, vár és csúszda is lesz. Az iskola régi kerítését pedig elbontják, és a meglévők mellé további fákat is telepítenek majd.

  2019.10.03.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek