Közös tanévnyitóval ünnepeltek a város egyetemei a Vörösmarty Színházban

Idén közel 1700 hallgató kezdi meg a tanévet Székesfehérvár három felsőoktatási intézményében, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Vörösmarty Színházban a hallgatókat Székesfehérvár polgármestere és az egyetemek rektorai köszöntötték, majd az egyetemek képviselői felkötötték intézményük szalagját a város zászlajára.
2019.09.04. 15:00 |

A Székesfehérváron működő felsőoktatási intézmények egyre nagyobb szerepet töltenek be a város életében.

Már hagyománnyá vált, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, és a Kodolányi János Egyetem, valamint Székesfehérvár Önkormányzata közösen nyitják meg a tanévet. A közös évnyitó rendezvényen beszédet mondott Dr. Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora, Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem és Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, valamint Cser-Palkovics András polgármester is.

Az ünnepségen a felsőoktatási intézmények egy-egy hallgatója felkötte az egyetem szalagját a város zászlajára, Cser-Palkovics András polgármester pedig a város egyetemi polgárává fogadta a hallgatókat.

Székesfehérvár polgármestere az ünnepségen örömét fejezte ki, hogy idén is mintegy 10%-al emelkedett a városban a hallgatói létszám, közel 1700-an tanulnak a fehérvári felsőoktatásban és mintegy 500 első éves hallgató kezdi meg a tanévet. "Ez azt mutatja, hogy amit évekkel ezelőtt közösen elkezdtünk, annak volt éretelme és a fiatalok úgy érzik, érdemes székesfehérvári felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, ahol korszerű és hasznos tudást kaphatnak." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Prof. Dr. Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora  szerint a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa olyan lehetőségeket nyújthat a hallgatóknak, amiket sok esetben Budapesten sem találnak meg. Elmondta, hogy a BCE Székesfehérvári Campusán a bővülés, fejlődés dinamikus. A képzés elemei közül a rektor a duális képzést emelte ki, amely országosan is jelentős. 

Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora Székesfehérvár vonzerejéről beszélt a hallgatóknak, kiemelve, hogy az ezer éves, gazdag történelmi múlttal rendelkező városnak olyan gazdasága van, amely sokrétű lehetőséget kínál a frissen végzett diplomásoknak. 

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora a tanévnyitón kiemelte, hogy "tudományában él az egyetem" és egy felsőoktatási intézmény kötelessége, hogy mindig meg tudjon újulni. "Egy műszaki egyetemnek olyan tudást kell adnia a hallgatóknak, amelyet el tudnak sajátítani és tovább tudnak fejleszteni, meg tudnak újítani. Tíz évvel ezelőtt a mai 10 legkeresettebb szakmából 8 nem létezett még.." - hangsúlyozta a rektor, aki azt kívánta a hallgatóknak, hogy ne féljenek kérdezni és egyetemi éveiket maximálisan használják ki tudásuk bővítésére.

Üdvözölte a hallgatókat Holl Nándor, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is, aki gratulált a gólyáknak a sikeres érettségihez, a felvételihez, illetve ahhoz a jó döntéshez, hogy Fehérvárt választották. 

Városfejlesztés

 1. Munkába állt az első fűnyíró robot a Városgondnokságon

  Az első fűnyíró robot állt munkába a Városgondnokságon, ami a Fehérváron található meredek rézsűkön lesz munkatársaink segítségére a fűnyírásban. Csütörtökön a Balatoni úti felüljáró meredek rézsűjén teszteltük az új gépet a parkfenntartó kollégák.

  2019.09.13.
 2. Átépítik a Palotai úti kerékpárutat - 18 km bicikliút épül a Belváros környékén

  Szerdán bejárást tartottak a Palotai úton, ahol hamarosan megújul a gyalogos és kerékpárút taktilis burkolattal kettéválasztva, az új útakon a kerékpárút már kétirányú lesz az út mindkét oldalán. A jelenlegi, 90-es években kialakított megoldás balesetveszélyes és már nem felel meg a hatályos szabványoknak.

  2019.09.11.
 3. Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

  A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.

  2019.09.10.
 4. Lakossági igény alapján közösen bővíthetik a feketehegyi postát

  A feketehegyi postafejlesztés további lehetőségeiről számolt be Forgács Zoltán, a Coop Star Zrt. műszaki vezetője és a városrész önkormányzati képviselője a Séd utcai Szamos ABC mellett, kedden. A tervek szerint a jelenleg tíz négyzetméter alapterületű postahelységet mintegy ötven négyzetméteresre bővítenék.

  2019.09.10.
 1. 2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

  Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

  2019.09.05.
 2. Közös tanévnyitóval ünnepeltek a város egyetemei a Vörösmarty Színházban

  Idén közel 1700 hallgató kezdi meg a tanévet Székesfehérvár három felsőoktatási intézményében, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, a Kodolányi János Egyetemen és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Vörösmarty Színházban a hallgatókat Székesfehérvár polgármestere és az egyetemek rektorai köszöntötték, majd az egyetemek képviselői felkötötték intézményük szalagját a város zászlajára.

  2019.09.04.
 3. Megújult a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat

  A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz -  hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

  2019.09.04.
 4. Kívül-belül megújult a Corvinus Székesfehérvári Campusának „B” épülete

  Ünnepélyes keretek között adták át a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának „B” épületét. A közel másfél milliárd forint európai uniós támogatással létrejött modern, a XXI. századi igényeket kielégítő egyetemi létesítmény színvonalas és modern oktatási környezetet kínál a Campus hallgatói számára.

  2019.09.04.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek