Közgyűlés - kezdődik a volt mozi felújítása, érkezik még 8 új busz és 14 km kerékpárút épül

A héten átadott 10 és a hamarosan érkező 5 új autóbusz mellé további 8 érkezik - többek között erről is döntött a pénteki közgyűlés. Kiválasztották a képviselők a kivitelezőt és hosszú várakozás után teljes kormányzati finanszírozássa kezdődik a volt Köztársaság Mozi teljes felújítása, melyből a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja lesz. Arról is döntés született, hogy további 14 kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron.
2020.09.25. 12:08 |

Pályázat hiányában érvénytelenítette a testület az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára kiírt pályázatot. A zenekar jelenlegi igazgatója december 31-ig vezeti a szimfonikusokat. A Vadmadár kórház üzemeltetéséről is tárgyaltak a képviselők, amit a Sóstót Természetvédelmi Területet gondozó és üzemeltető Városgondnokság végez majd.

További nyolc új autóbusz érkezik Székesfehérvárra

A héten tíz új autóbusz érkezett Székesfehérvárra, melyek a napokban szolgálatba is állnak a város tömegközlekedésében. Érkezik további 5 autóbusz és döntött arról a testület a pénteki ülésén, hogy a város él a Volánbusz ajánlatával és további nyolc buszt hívnak le, így összesen 23 vadonatúj nullkilométeres Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbuszautóbusszal gyarapodik a közösségi közlekedés Fehérváron – hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester. Ez utóbbi döntés és a további nyolc új autóbusz évente mintegy 120 millió forintos éves többlettámogatást jelent a Volánbusznak. „Jövőre szeretnék a szóló buszok arányát növelni és keressük az állammal közösen azokat a forrásokat, amiből elektromos vagy gázüzemű buszokat lehet beszerezni.” - mondta a közgyűlés után Fehérvár polgármestere.

Köztársaság Mozi - kezdődik a felújítás és a Nemzeti Emlékhely látogatóközpont építése

Évtizedek óta vár a város arra, hogy lehetőség legyen a Köztársaság Mozit megmenteni. Most a kormány segítségével elindulhat az a beruházás, ami megmenti a mozi épületét, egyben létrejön a Nemzeti Emlékhely látogatóközpontja. A kormány biztosítja a beruházás teljes költségét. A közgyűlés a közbeszerzési eljárás nyertesét pénteken kiválasztotta és néhány héten belül alá lehet írni a kiviteli szerződést és átadják a munkaterületet a kivitelezőnek.

Támogatásokról is döntött a testület

A közgyűlés arról is döntött, hogy negyvenmillió forintos támogatást nyújt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának. Mintegy négymillió forintot a Kodolányi János Gimnáziumnak és több mint egymillió forinttal támogatja a Mentőszolgálat alapítványát. Szintén egymillió forintos támogatást kap a Vasútmodell kiállítás és a Fehérvári Sakk Egyesület, illetve 2.8 millió forinttal támogatja a város a Videoton Baráti Kör kisbuszvásárlását is.

Területet biztosít a rendőrségnek a város a Mura utcában

Az önkormányzat a Széphő Zrt Mura utcai, több mint 38 ezer négyzetméteres telephelyén mintegy háromezer négyzetméternyi nem használt területet biztosít a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak a lefoglalt gépjárművek tárolására.

Bővítik a Sóstón a játszóteret

Határozat született arról, hogy a Sóstó Látogatóközpont előtt kialakított játszóteret bővíti a város önkormányzata. A bővítés során egy fedett sportparkot építenek, lesz egy süllyesztett trambulin, mászókarendszert alakítanak ki továbbá padokat, szemeteseket telepítenek. A játszótér fölé napvitorlák is kerülnek.

14 kilométernyi kerékpárút kivitelezésére indítottak közbeszerzési eljárást

Mintegy 14 km hosszan építik tovább Székesfehérvár kerékpárút hálózatát, amire közbeszerzési eljárást írt ki a testület, ami újabb fontos lépése annak a folyamatnak, hogy egy egységes úthálózata legyen a kerékpárosoknak Székesfehérváron.

Közélet

 1. Családbarát Székesfehérvár - babazászló-avatás és bölcsőátadó

  Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Bálesné Elekes Rita a 25 éves SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet elnöke avatta fel a Hiemer-ház homlokzatára kihelyezett babazászlókat szerdán délután, majd átadták Fehérvár Bölcsőjét a 13. lakójának, aki hamarosan érkezik: Dávid Renáta és Keresztesi Gábor első gyermekük érkezését várják.

  2020.10.28.
 2. Első kézből az adventi programokról és egyéb aktualitásokról

  Az év hátralévő heteinek programjairól, kiemelten az adventi időszak terveiről is tájékoztatást ad közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Számos más aktuális információ is olvasható a város polgármestere által közzétett bejegyzésben.

  2020.10.27.
 3. Hivatásos katonák és honvédelmi alkalmazottak vehettek át elismeréseket

  Negyven hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományából.

  2020.10.27.
 4. Megemlékező szentmise és könyvbemutató Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján

  November 6-án, pénteken 18 órakor megemlékező szentmise kezdődik az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban dr. Glósz Ervin atya halálának 10. évfordulóján. A szentmisét követően mutatják be az "Öreghegyi szőlőtő in memoriam dr. Glósz Ervin" című emlékkönyvet.

  2020.10.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1