Közelebb kerül a Szedreskerti lakónegyedhez az új buszmegálló

Egy új, ideiglenes peront és buszmegállót építenek ki a Palotai út 79-es számú ház mögött a Tansütöde előtt. Ide helyezik át hamarosan a mintegy 200 méterre található buszmegállót, így az közelebb kerül a lakótelephez és a temető melletti jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyhez is a 30-as, a 36-os és a 37-es busz megállója.
2023.09.06. 14:41 |
Közelebb kerül a Szedreskerti lakónegyedhez az új buszmegálló

Az új peronra a fedett buszvárót is áthelyezik a Városgondnokság szakemberei.

Újrahasznosított műanyagból készült ideiglenes buszváró és peron épül a Palotai úton. Azért ideiglenes, mert elkészültek a felújítási tervei az útnak és ha néhány év múlva elkezdődhet a fejlesztés, akkor egyszerűen felszedhető és bárhova áthelyezhető lesz – mondta Bozai István városgondnok. A mobil peron mindenben azonos egy építettel és ugyanúgy könnyen fel lehet lépni erről is a buszra.

A Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül önkormányzati képviselői keretből épül az ideiglenes buszmegálló.

Három ok miatt is fontos a buszváró áthelyezése – mondta Szigli István önkormányzati képviselő. Az egyik, hogy a lakótelepről gyorsabban elérhető legyen a buszmegálló, ha mennek a gyerekek a Feketehegy-Szárazrét felé iskolába, a másik, hogy a lakótelep közvetlen közelébe kerül a megállója a 30, a 36 és a 37-es buszoknak, amik a város felől közlekednek, a harmadik ok pedig az, hogy a temetőt biztonságosan meg tudják majd közelíteni azok, akik busszal érkeznek, hiszen a jelzőlámpás gyalogos átkelőhely mellett épül az új megálló.

Városfejlesztés

 1. Városfejlesztés a levegőből

  Januárban látott napvilágot A jövő települései Magyarországon című tanulmány az Egyensúly Intézet jóvoltából, mely a vármegyeszékhelyek fejlettségét vizsgálva Székesfehérvárt az első helyre sorolta. Cikkünkben egyetlen városrész fejlődését mutatjuk meg a 2011 februárjában és 2024 áprilisban készült légi fotókkal: a Budai út és az M7-es közötti területet, az Alba Ipari Zónát, ahol pár év alatt egy új gazdasági erőcentrum jött létre cégek százaival, munkahelyek ezreivel.

  2024.05.24.
 2. Egyedülálló energetikai fejlesztés

  Országosan is egyedülálló szintű energetikai fejlesztést hajtottak végre az Alba Regia Sportcsarnokban. A Gáz utcai csarnok tetejére olyan napelemrendszert telepítettek, amely nem csak energiát képes termelni, hanem akár későbbi felhasználásra is képes elraktározni azt. A módszerrel jelentős üzemeltetési költségcsökkentés érhető el a létesítményben. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertették csütörtök délután.

  2024.05.23.
 3. Elkészült a felújítása

  Átadták csütörtökön a felújított Szent György-kutat a Felsővárosban. Bory Jenő szobrászművész alkotása a városrész határán, az Illyés Gyula tér sarkán kapott új helyet. A felújításról Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatott a közreműködő szakemberek részvételével, majd Nyárai-Horváth István Felsőváros plébánosa áldotta meg az alkotást.

  2024.05.23.
 4. Startvonalon a felújítás

  Annyira rossz állapotú a burkolat, hogy még idén fel kell újítani a Nemzeti Emlékhely melletti sétányt. Erről közösségi oldalán adott hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester. Mint írja, a forrást az Önkormányzat biztosítja, a Városgondnokság pedig előbb a tervezést, majd ősszel a kivitelezést is elkezdi. A városvezető addig is mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal közlekedjen a területen.

  2024.05.13.