Közelebb kerül a Szedreskerti lakónegyedhez az új buszmegálló

Egy új, ideiglenes peront és buszmegállót építenek ki a Palotai út 79-es számú ház mögött a Tansütöde előtt. Ide helyezik át hamarosan a mintegy 200 méterre található buszmegállót, így az közelebb kerül a lakótelephez és a temető melletti jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyhez is a 30-as, a 36-os és a 37-es busz megállója.
2023.09.06. 14:41 |
Közelebb kerül a Szedreskerti lakónegyedhez az új buszmegálló

Az új peronra a fedett buszvárót is áthelyezik a Városgondnokság szakemberei.

Újrahasznosított műanyagból készült ideiglenes buszváró és peron épül a Palotai úton. Azért ideiglenes, mert elkészültek a felújítási tervei az útnak és ha néhány év múlva elkezdődhet a fejlesztés, akkor egyszerűen felszedhető és bárhova áthelyezhető lesz – mondta Bozai István városgondnok. A mobil peron mindenben azonos egy építettel és ugyanúgy könnyen fel lehet lépni erről is a buszra.

A Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül önkormányzati képviselői keretből épül az ideiglenes buszmegálló.

Három ok miatt is fontos a buszváró áthelyezése – mondta Szigli István önkormányzati képviselő. Az egyik, hogy a lakótelepről gyorsabban elérhető legyen a buszmegálló, ha mennek a gyerekek a Feketehegy-Szárazrét felé iskolába, a másik, hogy a lakótelep közvetlen közelébe kerül a megállója a 30, a 36 és a 37-es buszoknak, amik a város felől közlekednek, a harmadik ok pedig az, hogy a temetőt biztonságosan meg tudják majd közelíteni azok, akik busszal érkeznek, hiszen a jelzőlámpás gyalogos átkelőhely mellett épül az új megálló.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Városháza díszudvara

  A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

  2023.09.25.
 2. Tisztító robotot teszteltek

  Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.

  2023.09.21.
 3. Kész a Sziget utcai iskola

  Elkészült a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének teljes energetikai felújítása. A több mint negyvenéves épület a munkálatok során hő- és tetőszigetelést kapott, modern nyílászárókat szereltek fel, és elvégezték a fűtési rendszer korszerűsítését is. A részletekről hétfőn délelőtt számoltak be a Sziget utcai Iskola udvarán.

  2023.09.18.
 4. Bokrétaünnep az új kórházi tömbnél

  A Modern Városok Program keretében megvalósuló fehérvári fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházás eredményének köszönhetően még modernebb és teljesebb körű gyógyítási munka valósulhatnak majd meg, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket.

  2023.09.15.