Közel félmilliárdos fejlesztés a Mártírok útján - II. ütemben a Seregélyesi útig újítják fel a csapadékcsatornát

Székesfehérvár Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszát a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Összesen 456,47 millió forintból valósul meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházás.
2020.09.11. 10:38 |

A most induló beruházással teljessé válik a Mártírok útjának rekonstrukciója, megoldódik a csapadékvíz maradéktalan elvezetése és az úttest is az érintett félpályán, egész hosszában korszerűsödik. 

A beruházás kapcsán Székesfehérvár polgármestere felidézte, hogy az első ütem 2014-ben fejeződött be, akkor elmondták, hogy a második ütem burkolatát ideiglenesen tudták helyreállítani: "Akkor nem volt forrás az út alatti közművek kicserélésére, most a mintegy 456 millió forintból, uniós forrásból megvalósuló fejlesztés ezt tartalmazni fogja" - mondta el Cser-Palkovics András polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a munkaterület átadása szeptember 3-án megtörtént. A kivitelezőt arra kérték, hogy várja meg a munkálatokkal a Balatoni út felújításának befejezését. A Mártírok útján megvalósuló beruházás várhatóan 2021 tavaszán fejeződik be. A polgármester elmondta, hogy biztosítják a folyamatos közlekedés lehetőségét, de természetesen lesz olyan időszak, amikor forgalomkorlátozások lesznek. 

A város a TOP-6.3.3-16 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében „Mártírok útja csapadékcsatorna felújítása II. szakasz” címmel nyert 456.473.000,- Ft támogatást.

Az európai uniós támogatás felhasználásával kerül sor a Mártírok útja rossz állapotú csapadékcsatorna -hálózatának rekonstrukciójára. A projekt célja a belterületekre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A jelenlegi támogatás a még hiányzó II. szakasz kivitelezését tartalmazza. A 456,47 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújul a Mártírok útja fel nem újított szakasza a Seregélyesi útig. A beruházás a Raktár utcát is érinti, bekötő műtárgy fejlesztésével.

A beruházás során mintegy 680,70 folyóméter vezetéket építenek ki a szükséges csatlakozó bekötésekkel, tisztítóakna, hordalékfogós víznyelőakna beépítésével. A pályázat tartalmazza a csapadékcsatorna-hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat, járda, parkoló, kapubejáró felületek a beruházás előttivel azonos típusú burkolattal történő helyreállítását is. A kivitelezés tervezetten 2021 tavaszán elkészül, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Városfejlesztés

 1. Zajlik a Táncsics Mihály Általános Iskola udvarfelújítása

  Már zajlanak a KÉPES program idei felújítási munkálatai: a Táncsics Iskola udvarán folyik a felszedett régi térkő elszállítása, majd a földmunkákkal, a vízelvezetéssel és az új térkő lerakásával folytatódik a tér szépítése.

  2021.07.23.
 2. A Turisztikai Ügynökség képviselői tartottak bejárást a felújított Tourinform Irodában

  Hétfőn este a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetői a város országgyűlési képviselőivel és alpolgármesterével közösen nézték meg a májusban átadott, felújított Tourinform Irodát. A látogatás apropója az a keddi konzultáció Székesfehérváron, ami az Ügynökségnek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 keretében végzett tevékenységeiről, a helyi fejlesztésekről fog szólni.

  2021.07.19.
 3. Valódi környezetvédelem - ötödére csökken a lerakott hulladék mennyisége Csalán

  Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi célja is van azoknak a nagyberuházásoknak a Csalai Hulladékkezelő telepen, melyet a Depónia és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás végez. Új csarnokok, új irodaépületek és világszínvonalú válogatógépek állnak hamarosan üzembe. A beruházásról a város polgármestere Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatott. 

  2021.07.16.
 4. 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét a Kormány

  A Kormány 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét, így megszakítás nélkül folytatódhat, és jövőre be is fejeződhet a megkezdett munka - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.07.08.
 1. A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton

  Ma délelőtt kezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró 12 méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére holnapig, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

  2021.07.06.
 2. Kezdődik az Aranybulla emlékmű környékének teljes felújítása

  Megújul teljesen az Aranybulla emlékmű: kilátóterasz lesz az emlékmű körül, ahova lépcső vezet majd, lesz kerékpáros pihenő, erdei sétaút és egy új parkoló is. Összesen 152 fát, 5438 cserjét és sövényt is ültetnek továbbá automata öntözőrendszert építenek ki. Minden meglévő növény megmarad és nagyon vigyáznak majd ezekre a kivitelezésnél. 

  2021.06.29.
 3. Iskolaudvarok újulnak meg az idei KÉPES programban és kialakítanak egy okostantermet is

  A székesfehérvári óvodaudvarok után, 2020-tól a felújítások immár az általános iskolákban folytatódtak a KÉPES program keretében. A Táncsics Mihály Általános Iskola és a Teleki Sziget utcai tagintézményének udvarfelújítása mellett egy okostantermet alakítanak ki az István Király Általános Iskolában.

  2021.06.23.
 4. Kézilabdapálya épül a Zentai udvarán a szövetség támogatásával

  A Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával két kézilabdapálya épül jelenleg Székesfehérváron: az egyik a BCE campusa mellett, a másik pedig a Zentai Úti Iskola udvarán. Három hét múlva készül el a szabvány méretű pálya, ami az iskolai testnevelésórák mellett az utánpótlás edzéseinek ad majd helyet.

  2021.06.15.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1