Környezetünk kincsestára – előadás a Fekete Sas Patikamúzeumban

Nagy Z. Róbert kertészmérnök tart előadást szeptember 20-án, szerdán a Fekete Sas Patikamúzeumban. A kertészmérnök a környezetben fellelhető, gyomnak tekintett növények sokrétű felhasználásával ismerteti meg a közönséget.
2023.09.18. 16:21 |
Környezetünk kincsestára – előadás a Fekete Sas Patikamúzeumban

Szeptember 20-án, szerdán 16.00 órától Nagy Z. Róbert kertészmérnök tart előadást Környezetünk kincsestára címmel a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Az előadás során a kertészmérnök a sokszor gyomnak tekintett növények ötletes felhasználási módjairól, valamint az ismert kultúrnövények kevésbé ismert felhasználásáról, a vadon termő ehető növényekről is beszél majd. Nagy Z. Róbert a közismert Herbáció népigyógyászati receptmagazin főszerkesztője. Az előadásra 300 forint a belépődíj, a szervezők mindenkit szeretettel várnak

Fehérvári színes

 1. Borsófesztivál Feketehegyen

  Rengeteg játék és borsó minden mennyiségben: gyereknapba oltott borsófesztivál részesei lehettek azok, akik a szombat délelőttöt Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban töltötték. A főzőversenyt idén is a Hódok csapata nyerte: zöldséges marharaguból, zöldborsóval töltött canneliből és zöldborsókrémből álló menüjükre maximális pontszámot kaptak a zsűritől.

  2024.06.15.
 2. Amerikai álom

  Egy igaz történet a szoftver-szállítási igazgató, a helyi járatos autóbusz-vezető és a gipszkarton szerelő megvalósult álmáról. Egy álom, amelyet terveztek, amelyért futni kellett egészen Amerikáig. Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjának vendégei, a székesfehérvári Heim Attila, Dombóvári Csaba és Kotsis Tibor május elején teljesítették az Orange County Maratont Kaliforniában.

  2024.06.15.
 3. Ingyenes egészségnap Feketehegy-Szárazréten

  Egészségnapot rendeznek június 22-én, szombaton 9.00 és 13.00 óra között Feketehegy-Szárazréten. A vizsgálatokra előzetesen június 17-én, hétfőn kell bejelentkezni.

  2024.06.14.
 4. Bevezetés a japán kalligráfiába

  Két hétvégén, négy alkalommal csatlakozhatnak a japán kalligráfia iránt érdeklődők ahhoz a foglalkozáshoz, amelyet Adrián Lóránt tart a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Június 15-én és június 22-én, szombaton 9 és 10.45 órától tanulhatják meg az ecsetfogás technikáját és készíthetnek el egy kandzsit a résztvevők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2024.06.13.