Kiskanálnyi természetes patika - tavaszi gyógynövények nyomában Lencsés Ritával

A tavaszi kirándulások remek alkalmak egy kis útközbeni csipegetésre, salátázásra: néhány levél medvehagyma, falatkák a pásztortáskáról, egy kis zamatos turbolya, pár fej virág a gyermekláncfűről, vagy ha találunk még, akkor egy kis salátaboglárka – és máris tettünk valamit a természetes egészségünkért.
2021.05.05. 07:34 |

A gyógynövények nyomába eredtünk Lencsés Rita szakértővel, aki a népszerű Herbarius-túrák vezetője. A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A májusi természet kincsei között találhatunk galajt, pettyegetett tüdőfüvet, bükkgémorrt vagy galagonyavirágot is, aminek a tárolásáról és a felhasználásáról is megoszt praktikákat a szakértő. Ha a pátkai víztározó felé, a Velencei-hegységben, a Vértesben vagy Bakonykúti környékére megyünk kirándulni, érdemes tehát berakni a hátizsákba egy-két papírzacskót, hogy a házipatikánkat gyógynövényekből újíthassuk meg.

Fehérvári színes

 1. Pixa lefőzi a netet - kulináris kalandok a Cselekvő Fehérvárral

  Pixa ismét lefőzi a netet: a Cselekvő Fehérvár Közösségfejlesztő Program kulináris kalandozásainak legújabb részében a fehérvári Beat étterem séfjeivel mutatja majd meg lépésről-lépésre, hogyan készül a legfinomabb medvehagymás rizottó.

  2021.05.08.
 2. Tematikus séta a Belvárosban - régi és új parkok Székesfehérváron

  Tartalmas kikapcsolódást ígér a Régi és új parkok tematikus séta. A Székesfehérvári Tourinform Iroda által szervezett program május 8-án, szombaton 18 órakor indul a Városház térről.

  2021.05.07.
 3. Az erdők titkos világa és gyógyító hatása - dr. Hajdu Zsanett online előadása hétfőn

  A madarak és fák napján, május 10-én, hétfőn este 6 órakor dr. Hajdu Zsanett gyógynövényszakértő biológus tart előadást az erdők titkos világáról és gyógyító hatásáról a Vörösmarty Mihály Könyvtár élő online közvetítésében.

  2021.05.07.
 4. Az enyhítések után is marad az időpont-foglalás a fehérvári állatotthonokban

  Továbbra is csak előzetes bejelentkezéssel fogadják a látogatókat a székesfehérvári, illetve a városhoz kötődő állatotthonokban. A HEROSZ Állatotthonban, az ASKA menhelyen és a FEMA Egyesületnél is úgy érzik, sokkal tervezhetőbb így a gondozói munka, a lehetséges örökbefogadók pedig átgondolt szándékkal és nem hirtelen ötlettől vezérelve döntenek az örökbefogadás mellett.

  2021.05.07.
 1. Virágos Székesfehérvár - május 20-ig tart a növények kiosztása

  Rekordszámú pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár kiírására: idén több mint 190 ezer növényt osztanak ki, így 7400 udvar, ablak, erkély, illetve társasházak, intézmények lehetnek még virágosabbak és színesebbek a városban. A fenntarthatóság, a környezetvédelem jegyében újdonságként komposztládákat is lehetett igényelni, a mintegy 680 ládát a kerti munkákhoz igazodva adták át. 

  2021.05.05.
 2. A szférák zenéje, avagy a csillagok zaja? – folytatódik a Garai Géza Szabadegyetem

  Folytatódik a Garai Géza Szabadegyetem: május 6-án, csütörtökön 18 órától „A szférák zenéje, avagy a csillagok zaja?” címmel dr. Fűrész Gábor műszerfejlesztő csillagász (Principal Research Scientist, MIT) tart előadást a www.galileowebcast.hu oldalon.

  2021.05.05.
 3. Kiskanálnyi természetes patika - tavaszi gyógynövények nyomában Lencsés Ritával

  A tavaszi kirándulások remek alkalmak egy kis útközbeni csipegetésre, salátázásra: néhány levél medvehagyma, falatkák a pásztortáskáról, egy kis zamatos turbolya, pár fej virág a gyermekláncfűről, vagy ha találunk még, akkor egy kis salátaboglárka – és máris tettünk valamit a természetes egészségünkért.

  2021.05.05.
 4. A biztonságé az elsőbbség – rajzzal a kulturált közlekedésért

  2015 óta május 11-én országszerte különféle eseményekkel hívják fel a figyelmet a megfelelő közlekedésre, a közlekedési kultúra napja alkalmából. A rendkívüli helyzet miatt idén is az online térben rendezik meg a Fejér megyei szervezők a programot: rajzpályázatot hirdetnek az általános és a középiskolások számára.

  2021.05.05.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár