Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.
2019.04.25. 14:39 |

Az iskola éttermét és melegítő konyháját is felújítják, az energetikai fejlesztés keretében pedig kicserélik a nyílászárókat és az utólagos hőszigetelés mellett napelemes rendszert is telepítenek.

Spányi Antal megyéspüspök a kivitelezésre vonatkozó szerződés aláírásakor elmondta, hogy az egyházmegyének sokféle pasztorális feladata mellett fontos célja a fiatalok nevelése és tanítása. „Nagy az érdeklődés az egyházi iskolák iránt, ahol nem csak a képességek fejlesztése, hanem keresztény nevelés is fontos. A Szent Imre Általános Iskola a Szatmári Irgalmas Nővérek épületében működik és velük van szerződésben az egyházmegye, hogy felújítsuk és bővítsük. Szeretnénk, hogy az iskolában, ami egy jól működő magas színvonalon oktató és nevelő intézmény, több család számára biztosítsuk a lehetőséget a gyerekek nevelésére. A mostani felújítással lehetővé válik, hogy azt az álmot, amit évek óta dédelgettünk most megvalósíthatjuk. Biztos vagyok abban, hogy amikor elkészül, akkor a városnak is ugyanolyan ékessége lesz, mint jelenleg.”

Négy óvodát, kilenc általános iskolát és kettő gimnáziumot működtet a Székesfehérvári Egyházmegye.

Az önkormányzatnak közvetlenül nincs köze a beruházáshoz, mégis nagy öröm, hiszen egy emblematikus fehérvári épületről van szó – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Gyerekekről van szó, és amikor óvodai, iskolai felújításról beszélünk, akkor egy közösség jövőjéről is beszélünk, akik nem mindegy, hogy milyen körülmények között vesznek részt az iskolai óvodai nevelésben. Köszönetet mondott az egyházmegyének, hogy komoly saját erőt is hozzátéve felvállalta a beruházást.

Dózsa István egyházmegyei vagyonkezelő elmondta, hogy összesen hét új tanterem, egy teljesen új tanári szoba is lesz a felújított épületben azon túl, hogy a belső udvar egy gumi borítású sportpályával gazdagodik és kialakítanak egy multifunkcionális aulát is. Összesen négy szint van az épületben, melynek mindegyike megújul.

Csák Lajos iskolaigazgató maga is részt vett a tervezés folyamatában és a pályáztatásban. Mint mondta oda jutottunk, hogy nem férünk már el az épületben és nagyon jó pillanatban érkezik a lehetőség a fenntartótól. Az építkezés ideje alatt pedig az iskola közössége is épül majd és remélhetőleg két év múlva egy nagyon jó közösség veheti majd birtokba a felújított épületet.

Nyertes kivitelező: SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft.
A kivitelezés szerződéses összköltsége (bruttó): 1 853 704 268 Ft
Kapott Kormányzati támogatás: 850 000 000 Ft
Kapott KEHOP támogatás: 143 766 840 Ft

Városfejlesztés

 1. Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Fehérváron

  Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

  2019.07.19.
 2. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 3. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 4. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 1. 17 új parkolóhely a Cserepes közben – ősszel fasort telepítenek köré

  A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt hetekben, mellette pedig egy fasort is telepítenek ősszel. A beruházás a Városgondnokság Út-Híd programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2019.07.11.
 2. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 3. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 4. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek