Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.
2019.04.25. 14:39 |

Az iskola éttermét és melegítő konyháját is felújítják, az energetikai fejlesztés keretében pedig kicserélik a nyílászárókat és az utólagos hőszigetelés mellett napelemes rendszert is telepítenek.

Spányi Antal megyéspüspök a kivitelezésre vonatkozó szerződés aláírásakor elmondta, hogy az egyházmegyének sokféle pasztorális feladata mellett fontos célja a fiatalok nevelése és tanítása. „Nagy az érdeklődés az egyházi iskolák iránt, ahol nem csak a képességek fejlesztése, hanem keresztény nevelés is fontos. A Szent Imre Általános Iskola a Szatmári Irgalmas Nővérek épületében működik és velük van szerződésben az egyházmegye, hogy felújítsuk és bővítsük. Szeretnénk, hogy az iskolában, ami egy jól működő magas színvonalon oktató és nevelő intézmény, több család számára biztosítsuk a lehetőséget a gyerekek nevelésére. A mostani felújítással lehetővé válik, hogy azt az álmot, amit évek óta dédelgettünk most megvalósíthatjuk. Biztos vagyok abban, hogy amikor elkészül, akkor a városnak is ugyanolyan ékessége lesz, mint jelenleg.”

Négy óvodát, kilenc általános iskolát és kettő gimnáziumot működtet a Székesfehérvári Egyházmegye.

Az önkormányzatnak közvetlenül nincs köze a beruházáshoz, mégis nagy öröm, hiszen egy emblematikus fehérvári épületről van szó – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Gyerekekről van szó, és amikor óvodai, iskolai felújításról beszélünk, akkor egy közösség jövőjéről is beszélünk, akik nem mindegy, hogy milyen körülmények között vesznek részt az iskolai óvodai nevelésben. Köszönetet mondott az egyházmegyének, hogy komoly saját erőt is hozzátéve felvállalta a beruházást.

Dózsa István egyházmegyei vagyonkezelő elmondta, hogy összesen hét új tanterem, egy teljesen új tanári szoba is lesz a felújított épületben azon túl, hogy a belső udvar egy gumi borítású sportpályával gazdagodik és kialakítanak egy multifunkcionális aulát is. Összesen négy szint van az épületben, melynek mindegyike megújul.

Csák Lajos iskolaigazgató maga is részt vett a tervezés folyamatában és a pályáztatásban. Mint mondta oda jutottunk, hogy nem férünk már el az épületben és nagyon jó pillanatban érkezik a lehetőség a fenntartótól. Az építkezés ideje alatt pedig az iskola közössége is épül majd és remélhetőleg két év múlva egy nagyon jó közösség veheti majd birtokba a felújított épületet.

Nyertes kivitelező: SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft.
A kivitelezés szerződéses összköltsége (bruttó): 1 853 704 268 Ft
Kapott Kormányzati támogatás: 850 000 000 Ft
Kapott KEHOP támogatás: 143 766 840 Ft

Városfejlesztés

 1. Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

  „A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

  2020.05.22.
 2. A villanyoszlopok áthelyezésével és csatorna építéssel kezdődik a Poprádi felújítása

  A Poprádi utcában folytatódik Öreghegy belső úthálózatának felújítása. A munkaterület átadását követően a munkálatok a villanyoszlopok áthelyezésével kezdődnek, majd a csapadékcsatorna kiépítése után az út- és járdaépítéssel zárulnak. A tervek szerint legkésőbb december végéig befejeződik a felújítás.

  2020.05.20.
 3. Aláírta a miniszterelnök a multifunkcionális csarnokról szóló kormányhatározatot

  Székesfehérvár gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A Magyar Közlönyben is megjelent határozatot Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

  2020.05.19.
 4. Elkezdődik a rekortán futópálya építése a Haleszban

  Elkezdődik az új, egy kilométer hosszú, száz méteres sprintszakaszokkal tervezett rekortán futópálya építése a Halesz ligetben. Az 57 millió forintos beruházás az Országos Futópálya-építési Program támogatásával és 50%-ban önkormányzati önrésszel valósul meg. A pálya a tervek alapján nyár végére készül el. 

  2020.05.08.
 1. Új Mercedes Conecto buszokkal kezdődhet ősszel a fehérvári buszok cseréje

  15 új autóbusszal indítjuk Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtását! - olvasható Székesfehérvár polgármesterének Facebook oldalán. Cser-Palkovics András arról is ír bejegyzésében, hogy várhatóan ősszel érkezik 15 darab Mercedes-Benz Conecto G Next Generation csuklós autóbusz Székesfehérvárra.

  2020.04.22.
 2. 115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

  Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

  2020.04.17.
 3. Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

  Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

  2020.04.08.
 4. Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

  A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V