Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.
2019.04.25. 14:39 |

Az iskola éttermét és melegítő konyháját is felújítják, az energetikai fejlesztés keretében pedig kicserélik a nyílászárókat és az utólagos hőszigetelés mellett napelemes rendszert is telepítenek.

Spányi Antal megyéspüspök a kivitelezésre vonatkozó szerződés aláírásakor elmondta, hogy az egyházmegyének sokféle pasztorális feladata mellett fontos célja a fiatalok nevelése és tanítása. „Nagy az érdeklődés az egyházi iskolák iránt, ahol nem csak a képességek fejlesztése, hanem keresztény nevelés is fontos. A Szent Imre Általános Iskola a Szatmári Irgalmas Nővérek épületében működik és velük van szerződésben az egyházmegye, hogy felújítsuk és bővítsük. Szeretnénk, hogy az iskolában, ami egy jól működő magas színvonalon oktató és nevelő intézmény, több család számára biztosítsuk a lehetőséget a gyerekek nevelésére. A mostani felújítással lehetővé válik, hogy azt az álmot, amit évek óta dédelgettünk most megvalósíthatjuk. Biztos vagyok abban, hogy amikor elkészül, akkor a városnak is ugyanolyan ékessége lesz, mint jelenleg.”

Négy óvodát, kilenc általános iskolát és kettő gimnáziumot működtet a Székesfehérvári Egyházmegye.

Az önkormányzatnak közvetlenül nincs köze a beruházáshoz, mégis nagy öröm, hiszen egy emblematikus fehérvári épületről van szó – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Gyerekekről van szó, és amikor óvodai, iskolai felújításról beszélünk, akkor egy közösség jövőjéről is beszélünk, akik nem mindegy, hogy milyen körülmények között vesznek részt az iskolai óvodai nevelésben. Köszönetet mondott az egyházmegyének, hogy komoly saját erőt is hozzátéve felvállalta a beruházást.

Dózsa István egyházmegyei vagyonkezelő elmondta, hogy összesen hét új tanterem, egy teljesen új tanári szoba is lesz a felújított épületben azon túl, hogy a belső udvar egy gumi borítású sportpályával gazdagodik és kialakítanak egy multifunkcionális aulát is. Összesen négy szint van az épületben, melynek mindegyike megújul.

Csák Lajos iskolaigazgató maga is részt vett a tervezés folyamatában és a pályáztatásban. Mint mondta oda jutottunk, hogy nem férünk már el az épületben és nagyon jó pillanatban érkezik a lehetőség a fenntartótól. Az építkezés ideje alatt pedig az iskola közössége is épül majd és remélhetőleg két év múlva egy nagyon jó közösség veheti majd birtokba a felújított épületet.

Nyertes kivitelező: SHS-ÉPÍTŐ Tervező és Kivitelező Kft.
A kivitelezés szerződéses összköltsége (bruttó): 1 853 704 268 Ft
Kapott Kormányzati támogatás: 850 000 000 Ft
Kapott KEHOP támogatás: 143 766 840 Ft

Városfejlesztés

 1. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 2. Eszközfejlesztés négy fehérvári bölcsődében

  Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” keretében nyújtott be pályázatot és nyert több mint tízmillió forintot bölcsődék eszközfejlesztésére. Négy intézményt, a Nyitnikék, a Napraforgó, a 7. számú és a 8. számú bölcsődét érintette a mostani fejlesztés.

  2019.05.13.
 3. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 4. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 1. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.
 2. Jövő év elején nyit az első fehérvári parkolóház

  Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz. 

  2019.05.02.
 3. Elkészült a hosszúsétatéri burkolat-felújítás első üteme, megújult a páratlan oldali járda

  A Hosszúsétatér Horvát István út és a vasúti aluljáró közötti szakaszának komplett felújítását még 2018-ban terveztette meg a Városgondnokság. A Regia-Plan Kft. tervei alapján a kivitelezési munkák első üteme valósult most meg, az „ÚT 2017-19” program keretében. A beruházás költsége bruttó 16.345.094 forint volt, mely 100%-ban önkormányzati forrásból valósult meg.

  2019.04.29.
 4. Kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása és bővítése

  Heteken belül kezdődik a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda bővítése és átalakítása Székesfehérváron. A jelenleg 12 osztálytermes általános iskola további 4 teremmel, valamint a szükséges szaktantermek és kistermek kialakításával bővül és egy multifunkcionális aulát is kialakítanak. Az épületet pedig energetikailag is korszerűsítik.

  2019.04.25.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek