KÉPES program – három fehérvári iskola udvarát újítják fel

A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.
2020.07.16. 10:24 |

A tavalyi évben négy óvodaudvar újult meg: a Rákóczi Utcai Óvoda, a Napsugár Óvoda Nefelejcs Utcai Tagóvodája, a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája és a Szárazréti Óvoda.

Az idei intézményfelújításokról Cser-Palkovics Anadrás polgármester, Szincsák Attila a Denso Magyarország kereskedelmi és pénzügyi igazgatója, Bozai István városgondnok, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Bottka Rózsa, a Zentai Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese, Lángfalvy Péterné, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója, valamint Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János EGYMI intézményvezetője közösen számolt be a Hiemer-házban csütörtökön reggel.

A székesfehérvári óvodaudvarok után a felújítások az általános iskolákban folytatódnak a KÉPES program keretében. Az Arany János, a Zentai Úti és a Hétvezér Általános Iskola udvarán lesznek felújítások, továbbá a Teleki Blanka Gimnázium kémia tanterme is megújul a programon belül.

A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik és szeptember végéig mindegyik beruházással végeznek.

A KÉPES Program a Szent István Emlékévben indult és az összefogáshoz a tankerület is csatlakozott idén – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. „Külön köszönet a cégeknek, hogy ebben az évben is meg tudjuk tartani a programot és minden cég kitartott mellette. Ebben az időszakban ennek az üzenete még fontosabb, mint az bármikor is volt.”

Múlt héten tudtuk elkezdeni az eszközök megrendelését és szeptember végéig mindenhol igyekszünk végezni – mondta Bozai István városgondnok. Az iskolaudvarokon is ugyanúgy dolgozunk majd, mint a közterületi játszótér-építéseknél.

2020-tól a Székesfehérvári Tankerületi Központ is csatlakozott a programhoz.

Török Szabolcs a tankerület vezetője elmondta, hogy nagy örömmel csatlakozott az állami fenntartó a programhoz. „Fehérvár évről-évre bebizonyítja és országosan is egyedülálló ez az összefogás. Ennek a célja a diákok környezetének megújítása, hiszen az infrastrukturális kialakítás is nevelő hatású.”

Szincsák Attila a Denso Magyarország kereskedelmi és pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy már nyolcadik éve megy a program, mely idén az óvodák és bölcsődék után az általános iskolák felé mozdult el. „Ha egyszer beleállunk valamibe azt végigvisszük.” - mondta, majd köszönetet mondott a Videotonnak, hogy a Teleki kémia termét megújítják.

A programban jelenleg 25 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalat, vállalkozás vesz részt, akik az együttműködés aktív támogatói. A résztvevő cégek az idén több mint 14 millió forinttal támogatják az iskolák felújítását. A Székesfehérvári Tankerületi Központ is ugyanezzel az összeggel járul hozzá a költségekhez, Székesfehérvár Önkormányzata a fennmaradó rész fedezi, és a Városgondnokság által elvégzett kivitelezés munkadíját is az önkormányzat finanszírozza.

A programban az idei évben résztvevő cégek:

ALBA MINERAL SZÉKESFEHÉRVÁRI ÁSVÁNYVÍZ Kft.
ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft.
Auchan MAGYARORSZÁG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Brooks Instrument Kft.
DENSO Gyártó Magyarország Kft.
GEALAN Hungary Plast Kft.
G.E.B.E. Belföldi - és Nemzetközi Árufuvarozó Kft.
GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft.
Győri Keksz Kft.
Hanon Systems Hungary Kft.
Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.
Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Hydro Extrusion Hungary Kft.
HTM Magyar - Osztrák Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.
Balance-99 Zrt.
IVANICS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
KLEMOL Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.
MASTERPLAST Nyrt.
SeaCon Europe Kft
Etyeki Tüzép Kft.
Regnum Intertrans Kft.
VIDEOTON HOLDING Zrt.
VT - ASYST Kft.
Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Városfejlesztés

 1. Új közösségi tér a Belvárosban - zajlik a Bartók Béla tér megújítása

  A Bartók Béla tér és közvetlen környezetének revitalizációja többéves és több ütemből álló fejlesztés, amely pályázati támogatással valósul meg. A jelenleg zajló második ütem keretében egységes közösségi tér alakul ki. 

  2020.08.12.
 2. Augusztus végére befejeződik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A jelenleg zajló munkálatok az előzetesen meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs műszaki akadálya a tervezet augusztus végi befejezésnek, így szeptemberre már ismét használhatják majd a közlekedők a Balatoni úti felüljárót.

  2020.08.11.
 3. Öt fehérvári óvoda teljesen megújul jövő tavaszra

  Öt székesfehérvári óvoda udvara újul meg 185 millió forint értékű TOP-os forrásból. Az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában új, biztonságos eszközöket telepítenek és komoly tereprendezéssel teszik szebbé az udvarokat. A felújítások jövő tavaszra készülnek el.

  2020.08.10.
 4. A terveknek megfelelően folyik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a város egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő útján, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végével átadják a megújult és biztonságos Balatoni úti felüljárót. A kivitelező nyomatékosan kéri, hogy a munkaterületen senki se közlekedjen, mert balesetveszélyes.

  2020.07.30.
 1. Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

  Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező. 

  2020.07.21.
 2. A vidéki nagyvárosok fejlesztése a jövő! - megerősítette a miniszter 81-es fejlesztését

  Az új, fehérvári közlekedési csomópont, Székesfehérvár negyedik autópálya-lehajtója, valamint a 13-as és a 81-es főút Komárom és Székesfehérvár közötti négysávos gyorsforgalmi út megépítése is szerepel a kormány útfelújtási programjában. – mondta dr. Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülésén tartott előadást a járvány gazdasági és társadalmi hatásairól.

  2020.07.17.
 3. KÉPES program – három fehérvári iskola udvarát újítják fel

  A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.

  2020.07.16.
 4. Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

  Új szolgáltatások indulnak a Sóstó Látogatóközpontban: a "Családi kaland" keretében  a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve és külön programot dolgoztak ki születésnapi zsúrok megtartására is. Elindult a Sóstó új honlapja, ahol minden újdonság megtalálható.

  2020.07.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30