Változatlan árakkal nyit június 15-én, szombaton a Városi Strand 

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.
2024.05.20. 17:25 |
Változatlan árakkal nyit június 15-én, szombaton a Városi Strand 

A tanórai úszások és az edzések a tanévhez igazodva, idén egy héttel tovább folytatódnak az uszodában.

A nyitás előtt számos karbantartási munkálatot kell elvégezni a medencéken és az élményelemeken, továbbá a hatósági előírásoknak való megfeleléshez is több feladot el kell végezni szezon előtt.

Az öltözők és vizesblokkok tisztasági festése és a szekrények zárjainak javítása ebben az évben is megtörténik és több helyen a térköves burkolatot is javítják. A csúszda felső részére napvitorla kerül a várakozók és a felügyelők körülményeit javítva. Nyitás előtt pedig a teljes strand zöldfelület-fenntartási és takarítási munkái készülnek el.

A csúszdarendszer minősítését évente meg kell újítani és felülvizsgálatot kell végeztetni, majd az esetlegesen feltárt hibákat szakszerűen javíttatni kell az arra jogosult partnerrel. A medencék feltöltése után kötelezőek a laborvizsgálatok és a hatósági ellenőrzések lezajlásával indulhat a szezon.

A nyitás megelőző munkák jelenleg is folyamatban vannak és egy jó részük már el is készült.

A strand megnyitása után hétköznapokon a kinti úszómedencében 12 óráig edzések is folynak majd, de ekkor is lesz mindig szabad vízfelület. Az uszoda fedett épülete augusztus 3-án éves karbantartás céljából leáll és ebben az időszakban 14 óráig használhatják majd a sportolók a kinti úszómedencét, hétvégeken viszont kizárólag a strandolni vágyóké az egész vízfelület a teljes nyitvatartás alatt. 

Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi Központ hőségriadót rendel el a nyáron, az adott napokon a strand a normál üzemidejénél egy órával tovább, 20 óráig tart majd nyitva.

Fehérvári színes

 1. Nyugdíjasok segítettek

  Ismét a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai szépítették meg a Nyitra ABC környékét. Több órán át dolgoztak, így a bolt melletti zöldfelületek látványosan gondozottabbak, tisztábbak lettek. A szépkorúak munkáját az akciót kezdeményező önkormányzati képviselő, Östör Annamária méltatta a helyszínen.

  2024.05.22.
 2. Ingyenes vizsgálatok

  Az idei esztendőben Székesfehérváron tartja országos kongresszusát a Magyar Sporttudományi Társaság. A rendezvényhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezik az országot járó szűrőkamion is, amelyben számos vizsgálat és mérés elvégeztethető. A férőhelyek száma korlátozott, ezekre május 23-án, csütörtökön lehet regisztrálni!

  2024.05.22.
 3. Napközis tábor a KEMPP-ben

  Idén nyáron is megszervezi nyári napközis táborát általános iskolások számára a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely. Mind a négy turnus júliusban indul, jelentkezni legkésőbb a turnusok kezdése előtt 10 nappal lehet.

  2024.05.22.
 4. Barátság és Fehérvár

  Üzletei partnerek, kivitelezők, szomszédok és barátok jelenlétében nyitották meg az Aranyfésű Vegán Szalont kedden. Az öreghegyi városrész új vállalkozásának megnyitóján részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő is. Nem mindennapi történet az, hogy ma Fehérváron nyílhatott meg ez az új egészség- és szépségszalon.

  2024.05.21.