Juhász Roland: "Ez még hiányzik a pályafutásomból"

Nagy lehetőség előtt áll a MOL Vidi FC, amely egy Malmö elleni továbbjutással már biztosan bekerülne valamelyik európai kupa csoportkörébe. Ez utoljára hat éve sikerült magyar csapatnak, akkor is a fehérváriaknak. A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland járt már a Bajnokok Ligája főtábláján, de nem magyar klubbal.
2018.08.09. 18:07 |

Kedd este Malmőben játszott, csütörtökön pedig már itthon edzett a Debrecen elleni bajnokira (is) készülve a MOL Vidi. Fárasztó a tempó, de nagyon motiváltak a játékosok, hiszen többségük élete legnagyob lehetősége előtt áll. Az európai csoportkör a legtöbb magyar labdarúgónak újdonság lenne, Juhász Roland azonban nem tartozik közéjük. A rutinos védő az Anderlecht színeiben még gólt is szerzett (a Milan ellen) a BL-ben, mégis azt mondja, rendkívüli lenne számára, ha a Vidivel továbbjutna a csoportkörbe.

"Többször elmondtam már, a pályafutásomból az még hiányzik, hogy egy magyar együttessel is bejussak valamelyik nemzetközi kupa főtáblájára. Ha a Malmö ellen továbbjutunk, az Európa-liga már biztos. Nagyon szervezettek voltunk az első meccsen, márpedig a mai futballban sokszor láttuk, a kisebb csapatok is tudnak eredményesek lenni a nagyok ellen, ha jól védekeznek, fegyelmezetten játszanak. Ez nálunk megvolt, és ugyanerre törekszünk a visszavágón is. Nyilván ott sem fogunk előre rohanni, hiszen nem mi vagyunk lépéskényszerben, de amúgy sem az a játékunk, a Ludogorec ellen sem tettük. Ha fegyelmezettek és szervezettek maradunk, elérhetjük a célunkat"  - mondta a csapatkapitány.

Ő, Danko Lazovics vagy éppen Huszti Szabolcs képviseli azt a nemzetközi rutint a csapatban, amelyre nagy szükség lehet az éles meccseken. Juhász szerint képesek megnyugtatni a társakat a nehezebb periódusokban is. Attól sem tart a Vidi védője, hogy a nagyobb terhelés miatt panaszkodni fognak a játékosok, ahogy más magyar csapatnál volt rá példa. "Személy szerint én jobban szeretem ezt az időszakot, amikor heti két meccsünk van. Jó lenne, ha egész ősszel tartana! A meccsek között az edző rotálhatja a csapatot, szerintem elég bő keretünk van hozzá, és aki lehetőséget kap egy-egy mérkőzésen igyekszik bizonyítani, hogy meg tud felelni az elvárásoknak. Így lesz a Debrecen ellen is!"

A Vidi péntek este nyolctól játszik a Lokival, a Malmö elleni visszavágó pedig jövő kedden lesz.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak