Jótékonysági futásra és estély - idén a Frim Jakab Otthont támogathatjuk

Advent első vasárnapján, december 3-án jótékonysági futásra hívják a fehérváriakat. Ehhez kapcsolódóan pedig idén is megrendezik a VII. Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt 2017. január 6-án a Hotel Magyar Királyban. A jótékony célú adományok és bevételek összegével a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon támogatják a résztvevők.
2017.11.23. 19:27 |

A rendezvényekről Cser-Palkovics András polgármester, Miklósa Erika Kossuth-díjas opera énekesnő, Lengyel Zsófa paratriatlonista és Rábai Ildikó a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon vezetője közösen tartott sajtótájékoztatót a Magyar Királyban.

A III. Adventi Jótékonysági Futás december 3-án, advent első vasárnapján lesz a Várkörúton. 10 órától lehet a helyszínen regisztrálni, a mezőny 11 órakor rajtol. A futók egy (1 km) vagy öt (5 km) kör megtételével teljesíthetik a kihívást. A nevezés a tavalyi évhez hasonlóan ingyenes lesz, a futáson a 12 év alatti gyerekek minimum 100 forint, a 12 év felettiek minimum 500 forint összegű jótékonysági pénzadomány felajánlásával vehetnek részt.

Az adományokat a rajtszámok átvételekor és a rendezvény ideje alatt a helyszínen megtalálható adománygyűjtő dobozokban lehet elhelyezni. (A szervezők nagy összegű bankjegyből valószínűleg nem fognak tudni visszaadni.) 

A futóverseny gyermek győztese a város ajándéka mellett este felkapcsolhatja a város adventi fényeit, a felnőtt győztes pedig két belépőjegyet kap a Jótékonysági Estélyre.

Január első szombatján, 2018. január 6-án a VII. Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel köszönti az új esztendőt a királyi város. A borárveréssel egybekötött ünnepi esemény 19 órakor kezdődik a Magyar Királyban. A vendégek ezúttal is színvonalas kulturális műsort tekinthetnek meg az est háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő közreműködésével, az estet ismét Lengyel Zsófia paratriatlonista konferálja.

A bevételekből a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő és az oktatási rendszerből kikerült, fiatal felnőtteket ellátó Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.

Cser-Palkovics András polgármester a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, ha egy rendezvényből a harmadik, vagy a hetedik következik, az azt jelzi, hogy a város sikerre vitte a hagyományteremtés szándékét. Minkét program a közösségi erőről, az összetartásról szól, közben pedig segíteni tudunk egy nemes célt, hiszen a támogatás idén is jó helyre kerül. A jótékonysági estély azért fontos, mert a nagyvonalú és szép számú adventi támogatások segítő szándékét átviszi az új esztendőbe, jelezve, hogy a jótékonykodás ekkor is fontos.

A jótékonysági estély és a futás a kezdetek óta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes nevéhez fűződnek, akik megköszönte a város szociális érzékenységét és támogatását. Arról beszélt, hogy a háziasszonyi feladatai immár megosztottak, hiszen Lengyel Zsófia paratriatlonista részben átvette ezt a szerepkört. Az idei műsor nagyon színes lesz: fellép az igen sokoldalú előadóművész, Szirtes Edina Mókus, az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja, és lesz egy Szabó Magdához kötődő, emlékezetes műsorszám is. Ismét fantasztikus vacsorával várják a vendégeket, szeretnék meghívni Sauska Krisztián borászt és fővédnökként igyekeznek megnyerné Lázárné Megyeri Zitát.

Mindkét karitatív programot Lengyel Zsófia válogatott paratriatlonista fogja konferálni, aki büszkén vállalta és megtiszteltetésnek nevezte a feladatot. Mint fogalmazott, az elmúlt két évben, mióta Székesfehérvárra igazolt, otthonra talált a városban. Született látássérültként rendkívül pozitívnak találja, hogy támogatottnak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont választották.

Rábai Ildikó, a kedvezményezett intézmény igazgatója örömének és az őket ért megtiszteltetésnek adott hangot azért, hogy rájuk esett a választás. A támogatásnak nagy jelentőse van, hiszen az intézményük idén 30 éves fennállását ünnepelte. Köszönetét fejezte ki a rendezvények megálmodóinak és minden segítőnek. Mint mondta, felelősen fog gondoskodni arról, hogy jól használják fel a támogatást, melyet szándékaik szerint szabadidős programok szervezésére és eszközbeszerzésre fognak fordítani.

Közélet

 1. Elfogadták a város 2019-es költségvetését - tavasszal kezdődik a Vásárhelyi felújítása

  Pénteki közgyűlésén elfogadta a város 2019-es költségvetését Székesfehérvár önkormányzata. A büdzsé főösszege meghaladja a 66 milliárd forintot, lehetővé téve a város stabil, biztonságos működés és városüzemeltetést. Végül 17 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a 2019-es költségvetést a testület, ami a 33.3 milliárdnyi fejlesztés mellett több száz milliós béremelést is tartalmaz.

  2019.02.15.
 2. Emléktúrával tisztelegnek a doni hősök és áldozatok előtt február 21-én

  A Magyar Tartalékosok Szövetsége 2019-ben XIX. alkalommal szervezi meg a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. A MATASZ Fejér megyei szervezete idén is útra indítja a "Fejér menetszázadot" a Doni hősök és áldozatok emlékére február 21-én, csütörtökön.

  2019.02.14.
 3. Az Európai Unió jövőjéről szóló előadásokkal folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem

  Az Európai Unió jövője és kérdőjelei – ez a témája a Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyetem legújabb programsorozatának. A második félévben újabb öt ismeretterjesztő előadás lesz, a nyitó programot február 20-án, jövő szerdán tartják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a belépés ingyenes.

  2019.02.14.
 4. Maroshegyen szerveznek egészségnapot február 23-án

  Állapotfelméréssel és különféle egészségügyi szűrésekkel várják az érdeklődőket február 23-án, szombaton a Maroshegyi egészségnapon. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűségmérés és boka-kar-index meghatározása is lesz.

  2019.02.14.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek