Jégszobrász és utcazene a Távírdában - sokan voltunk az esőben is

Szombaton délelőtt a megújult Távírda utcában színes avatóünnepséget rendeztek és az üzletek rendkívüli akciókkal vártak mindenkit illetve az eső ellenére a szabadtéri programokon is szép számmal voltak. A Band of StreetS zenéje és a jégszobrászat sokakat vonzott a megújult utcába.
2018.01.13. 12:53 |

A Távírda utca és a Fal köz sarkán jégszobrászok dolgoztak és látványos munkájának gyümölcse egy hatalmas farsangi álarc. Ugyanitt délután négy és este 9 között között a MéhKasAula fényfestést tart majd.

A Band of StreetS zenekar is nagyszerű hangulatot varázsolt a megújult utcába, akiket a fehérváriak jól ismerhetnek a Sportmajálisról vagy a Lecsófőző Vigasságról is. A Kálmán udvar sem maradt ki a programokból, ahol forralt bor és Zöld zenéje várta a látogatókat.

Szombaton délelőtt Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Égi Tamás alpolgármester a Belváros önkormányzati képviselője is ott volt a Távírda utcában és nem hagyták ki a Húsfalók Boltját sem.

Fehérvári színes

 1. Székesfehérvár a fejedelmi székváros - bemutatták a 2018-as gyermekrajz naptárt

  „Székesfehérvár a fejedelmi székváros” címmel megjelent a gyermekrajzokkal illusztrált 2018-as fehérvári naptár, amelyet ünnepélyesen mutattak be és adtak át kedden, a Városházán. Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület kezdeményezésében idén a Bory Jenő Általános Iskola 14 diákja vett részt, sőt, minden naptároldalhoz egy-egy vers is tartozik Balajthy Ferenc, költő jóvoltából.

  2018.01.23.
 2. Apaklub nem csak apáknak – a karrier és a család viszonyáról lesz szó

  Január 30-án 18 órától tartja első rendezvényét az Apaklub a Petőfi Kultúrtanszéken a Fúzió Egyesület és a SZÉNA Egyesület szervezésében. Az első alkalommal Cser-Palkovics András polgármester, három gyermek édesapja, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó és apa, valamint Németh Ádám pedagógus, három gyermekes apa lesz a vendég.

  2018.01.23.
 3. Színek és formák - megnyílt a Gorsium fotográfus tanszak diákjainak tárlata

  “Színek és formák” címmel, a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében nyílt meg a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium fotográfus tanszak diákjainak kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlatot dr. Bakonyi István, irodalomtörténész nyitotta meg.

  2018.01.23.
 4. Termésjósló nappal ünnepelték Szent Vince napját a fehérvári borlovagok

  Az Öreghegyi Borházban ülték meg Szent Vince napját a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend tagjai. Az eseményen a borrendi lovagok megválasztották az év zászlósborát és kísérőborát is, amely az idei esztendőben Székesfehérvárt fogja képviselni hazai és nemzetközi boros eseményeken is.

  2018.01.22.
 1. Folytatja játékos iskolanyitogató foglalkozásait a Széna Téri Általános Iskola

  Január 24-én, szerdán, 16.30-kor a Széna Téri Általános Iskola pedagógusai szeretettel várják a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket "Széna Téri Vigasság" címmel játékos iskolanyitogató foglalkozásra. A tanító nénik ezt követően februát 7-én is várják az érdeklődő családokat.

  2018.01.22.
 2. Szombaton lesz az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben

  A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület január 27-én rendezi meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A Jancsárkertben a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket disznótoros ételek gazdag választékával.

  2018.01.22.
 3. Day at the Comuseum - angol nyelvű szabadulójáték a Comeniusban

  Nagy sikerrel zárult a már második alkalommal megrendezett "Day at the Comuseum", regionális angol nyelvű szabadulójáték, melynek rendezője és házigazdája a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium volt.

  2018.01.21.
 4. „Történelmi januárok” - Oláh László, nyugállományú alezredes előadása

  „Történelmi januárok” címmel, a Hétköznapok akadémiája sorozatban Oláh László, nyugállományú alezredes, a pákozdi Katonai Emlékpark - Nemzeti Emlékhely szakmai főreferense tartott előadást - három évforduló jegyében - szerdán, Székesfehérváron, az Európa Klubban.

  2018.01.21.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek