Játékos, fejlesztő múzeumi programon vettek részt a Napraforgó táboros diákok

Fejlesztő, játékos múzeumi programokkal töltötte a csütörtöki napot a Napraforgó Városi Napközis Táborban nyaraló gyerekek egy csoportja. A gyerekek alaposan megismerkedhettek a Hetedhét Játékmúzeum gyűjteményével, tudásukról feladványfüzetben adtak számot.
2022.08.04. 12:03 |

Nagy volt a nyüzsgés csütörtökön a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol a Napraforgó táborban nyaraló diákok egy csoportja ismerkedett a Moskovszky gyűjteménnyel.

A gyerekek ezt követően megismerték a gyermekkönyv-illusztrációik színes világát is a Réber teremben, ahol olyan örökérvényű sorokat is olvashattak Janikovszky Évától, mint hogy "Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni.."

Kovácsné Boros Ildikó, a Napraforgó Tábor nevelője, táborvezető-helyettese elmondta, hogy a táborosok minden évben ellátogatnak a Hetedhét Játékmúzeumba, emellett felkeresik a Titkok Házát is, illetve az első négy hétben a Helyőrségtörténeti Múzeumban is fogadták a gyerekeket. "A Moskovszky gyűjtemény sok örömet okoz a gyerekeknek, emellett a látogatás fejleszti a koncentrációjukat és kreativitásukat is, hiszen két feladványfüzet készült az állandó tárlathoz, amelyet kitölthetnek a gyerekek. A feladatok helyes megoldását a vitrinekben elhelyezett tárgyak és a kihúzható fiókocskák is segítik. Írni-olvasni tudó diákok már teljesíteni tudják a feladatokat, így akár már az elsőt elvégzett tanulók is részt vehetnek az interaktív időtöltésben egy kis segítséggel." - mondta el Kovácsné Boros Ildikó.

Barkaszi Ádám, a Felsővárosi Általános Iskola diákja is elmerült a múlt játékainak világában. Elmondta, hogy számos feladatot kaptak azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan csináltak a régi korok emberei és hogyan játszottak ezekkel a játékokkal. A füzetben feltett kérdésekre akkor tudtak helyesen válaszolni, ha előtte alaposan megismerték a kiállítást.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár