Polgármesteri tájékoztató - aktuális információk járványhelyzetről, ivóvíz-szolgáltatásról

Ismét romlanak a járványügyi statisztikák;  nem találtak problémát a vízrendszerben a Fejérvíz szakemberei és új mérföldkőhöz érkezett az Árpádház-program - többek között erről is tájékoztatott közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.
2021.02.23. 07:38 |

Tisztelt Fehérváriak!

A járványügyi statisztikák sajnos ismét romlanak, városunkban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának aránya a szennyvízben, tehát a beoltottak számának biztató emelkedése ellenére sem szabad könnyelműen feladni a védőintézkedéseket és azok betartását. Közel egy éve része az életünknek a koronavírus, vele pedig a korlátozások és már három hónapja kell nélkülözzük a közösségi, kulturális, társadalmi élet jelentős részét. Nagyon nehéz türelmesnek maradni ennyi idő után, azonban arra kérek mindenkit, hogy a következő, abszolút kritikus időszakban még tartson ki! Egy éven át hoztunk igen komoly áldozatokat az idősek és veszélyeztetettek érdekében, és talán mondhatjuk: nem eredménytelenül. Ezeket az eredményeket és a még be nem oltottak védelmét nem adhatjuk fel, tehát kérem, hogy még mindannyian, összetartóan, fegyelmezetten gyürkőzzünk neki a hátralévő heteknek!

- A járványnak és vele a korlátozásoknak csak akkor lesz vége, ha elérjük, hogy a társadalom jelentős része védettséget nyerjen a koronavírus ellen, ennek eszköze pedig a védőoltás. Kérek mindenkit, hogy ha még nem tette meg, regisztráljon a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon!

- Többször érkezett már hozzám kérdés arról, hogy én beoltatom-e magam, és ha igen, melyik gyártó vakcinájával. Szeretném ezúton is leszögezni: igen, regisztráltam, és beoltatom magam, amikor rám kerül a sor az oltási rend szerint. Maradéktalanul megbízom a magyar szakemberek, kutatóorvosok, gyógyszerészek és a háziorvosok szakvéleményében, tehát számomra mindegy, hogy melyik, hazánkban engedélyezett vakcinát kapom meg.

- A hétvége folyamán több poszt látott napvilágot a hálózati ivóvíz-szolgáltatásban tapasztalt problémákról. Bár semmilyen megkeresést nem kaptunk ezekkel kapcsolatban, elővigyázatosságból felhívtam a Fejérvíz figyelmét ezekre a bejegyzésekre. A szakemberek problémát nem találtak a vízrendszerben, ugyanakkor megragadnám az alkalmat, hogy ismét nyomatékosítsam: amennyiben bármilyen problémát észlelnek a közszolgáltatások kapcsán, azt elsősorban mindig a szolgáltatónak jelezzék, hiszen ők tudnak cselekedni és az ő munkájukat nagyban megkönnyíti, ha segítjük a munkájukat a problémák minél gyorsabb jelzésével! A közösségi média posztok nem helyettesítik a szolgáltató felé tett telefonos vagy e-mail-es bejelentést!

- Tegnap újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk az Árpád-ház Program keretében. Az immár teljes körűen rendelkezésre álló engedélyek birtokában megtörtént az Osszárium felnyitása, és a szükséges csontleleteket kiemelték, azokat ütemezetten elszállítják a Magyarságkutató Intézet irányításával zajló archeogenetikai vizsgálatokra. Várjuk a tudományos munka eredményét, hogy aztán méltó körülmények között, Székesfehérvárra visszakerüljenek őseink földi maradványai. További részletek a hétfői eseményről készült beszámolóban.

- Az Alba Plaza teljes körű felújítását és bővítését jelentette be az üzletközpont tulajdonosa, az Indotek Group. A nagyszabású korszerűsítés részleteiről a városi honlapon olvashatnak.

- Február 25-ig, csütörtökig várjuk az Alba Regia Ösztöndíjra a középiskolások, felsőoktatási hallgatók, illetve a hallgatói tanácsok munkájában részt vevő diákok pályázatait. A jelentkezési adatlap és a szükséges iratok felsorolása a városi honlapon található kiírásban szerepel.

A következő időszak még biztosan nem lesz könnyű, ahogyan hosszú autóutak végén, úgy a járványhelyzetben is a cél előtti időszak a legnehezebb és legveszélyesebb, hiszen a fáradtság, a fásultság hatványozza a helyzet kihívásait. Biztosan tudom azonban, hogy minden megpróbáltatásunk jó célt szolgált és szolgál és megéri erősnek lennünk, hiszen a lelkiismeretfurdalás nélküli szabadságunk lesz jutalmunk a koronavírus felett aratott győzelem után! Tartsunk ki, vigyázzunk egymásra!

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4